סר עבדול

גמר מאסטר שף כבר מאחורינו, והגיע הזמן להתקדם הלאה ולראות מי מהמתמודדים יחליט לזרום עם השינוי בחייו ולעבור לתחום הקולינריה באופן מלא. אחרי דנה אלחרר, הגיע תורה של ליאור אוחיון להשיק את המיזם הקולינרי הראשון שלה - בר אוכל מזרח תיכוני בשם סר עבדול, שייפתח לפעילות בשוק היווני ביפו בהמשך החודש, אחרי החגים. אומנם אנחנו לא נוטים להכניס לרשימה הזאת מסעדות שטרם נפתחו לפעילות, אבל ההייפ סביב אוחיון והמקום החדש  שכנע אותנו שאי אפשר להתעלם. מה בתפריט? הגרסאות של אוחיון למנות כמו קובנייה (הפעם על בסיס דג) ופטאייר, וגם סלט הברווז המפתה שלה מהתכנית.

סר עבדול. פנחס בן יאיר 4, יפו. לא כשר

ליאור אוחיון סיר עבדול יפו  (צילום: יוסי מאמיה,  יח"צ)
מקום חדש ביפו. ליאור אוחיון | צילום: יוסי מאמיה, יח"צ

 

סושינא

לכמה ימים במהלך החודש האחרון, נדמה שלא היה מי שפספס את המנות הוויראליות של מסעדת הסושי שנפתחה בדליית אל כרמל. הסושי בסושינא רחוק מלהיות המנה היפנית הקלאסית: מדובר במנות סושי בצורת אוכל מהיר כמו סושי בצורת המבורגר (מטוגן או נא), סושי בצורת סלייס פיצה (שקשה לאכול בלי להתלכלך), סושי בוריטו ואפילו נקניקייה בלחמנייה בגרסת הסושי. סושינא פועלת בינתיים יום אחד בשבוע (חמישי), משעות הצהריים, אז קחו את זה בחשבון כשאתם מתכננים הגעה. מה שבטוח - תצא לכם מהביקור תמונה טובה לרשתות החברתיות.

סושינא. דליית אל כרמל. לא כשר

סושינא סושי פיצה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושי בצורת פיצה. סושינא | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

קודארי

תל אביב היא כבר מזמן בירת המסעדות הטבעוניות של ישראל. יש בעיר מסעדות שף טבעוניות, בתי קפה טבעוניים, בתי אוכל מהיר טבעוניים, והחל מהחודש גם מסעדה דרוזית ראשונה וטבעונית לגמרי, שעל האוכל בה אחראי הבעלים לשעבר של מסעדת אום כולתום הטבעונית הנהדרת שפעלה בחיפה. בקודארי תמצאו מנות כמו בורקס דרוזי מפיתה דרוזית במילוי לבנה קשיו; שולבטה - פריקי עם קישואים, חצילים ועגבניות; מקלובה עם אורז ו"תבשיל בשר" על בסיס חלבון אפונה; וכנאפה מלוחה עם תבשיל חלבון אפונה. מתאים לא רק לטבעונים, אלא גם לחובבי הטעמים של המטבח הערבי והדרוזי.

קודארי. קרליבך 39, תל אביב. 0528282003

הכנאפה של קודארי (צילום: תדי הרשקוביץ,  יח"צ)
כנאפה טבעונית בקודארי | צילום: תדי הרשקוביץ, יח"צ

בודגה

ואנחנו עוברים ממסעדה טבעונית בסגנון ערבי להמבורגרייה כשרה בסגנון מזללה אמריקאית ששייכת לשני חברים (מניו יורק ומאל איי) שהחליטו להביא את הקונספט לישראל. הבודגה נפתחה לפעילות לאחרונה בתל אביב וההמבורגר שלה הפך לאחד המדוברים ביותר בקרב הזללנים בעיר (וגם הצ'יפס המושמץ של המקום). בתפריט של הבודגה תמצאו צ'יזבורגר עם גבינה טבעונית; המבורגר עם תוספת של מיונז סרירצ'ה ובייקון טלה (הגרסה הפופולרית לאחרונה בהמבורגריות לבייקון האמריקאי הקלאסי), המבורגר עם טבעת בצל שנעשית במקום ורוטב ברביקיו; והמבורגר עם קימצ'י קוריאני. כמו כן, יש פה גם מגוון משקאות קלים אמריקאים כמו מאונטין דיו ודוקטור פפר.

בודגה. קרליבך 14, תל אביב. כשר

בודגה - בייקון צ'יזבורגר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
בודגה. המבורגר שהשתלט על תל אביב | צילום: איילה כהן, mako אוכל

קבבסטה

שוק מחנה יהודה, על שלל בתי העסק הטעימים והחדשים שנפתחים בו כל הזמן, מככב ברשימה שלנו לא מעט. הפעם, אנחנו מדברים על הקבבסטה - מקום חדש שמציע את הקבבים המפורסמים של מסעדת מוריס הוותיקה בשוק, אבל בקונסטלציה יותר מודרנית. כך, בשר הקבב מוגש פה בתוך חמישיית פיתות קטנטנות שבוחרים במה למלא אותם: בשר סיסקה (המילוי של הקובה), קבב, מרגז או מילוי פטריות טבעוני, ועליהם מבחר תוספות כמו רטבים: חומוס, עמבה, חריף שעושים כאן, צ'ימיצ'ורי, שום קונפי ועירית. מי שלא רוצה פיתה קטנה, יש כאן גם מנות גדולות ושגרתיות יותר.  

קבבסטה. מחנה יהודה 41, ירושלים. כשר

View this post on Instagram

פיתה תינוקת שאכלתי לאחרונה בשוק מחנה יהודה (במקרה שלי עם יחס די שווה בין קציצונת לעמבה), והייתה חמודה מכדיי לא להעלות לכאן #pitta #pittabread #israelifood #tinyfood #kebab #market #streetfood #foodgrams #instafood #foodography #machneyehuda #jerusalem #kosher #kosherfood #jerusalemmarket #jerusalem_city #jerusalemfood @kababasta

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

 

נורדיניו

הנורדיניו הוא בית קפה קטנטן שפועל בסמיכות למסעדת האם קפה נורדוי, שמוביל השף עינב זגורי. הוא אומנם קטנטן, אבל מכיל המוני תופינים ובכלל, מדובר באחד המקומות המדוברים של החודשים האחרונים. הדיבור נובע לטעמנו בזכות מבחר המתוקים היפהפה שאפשר למצוא כאן: מפחזנית רומאית, דרך קוביות קראק פאי משגעות, עוגיות שחור לבן ענקיות, מאריטוצי חלומי ועוגת הגבינה המפורסמת של קפה נורדוי כמובן. יש כאן גם כריכים טובים, סלטים ואפריטיבו משתלם וכיפי שמוגש בשעות אחרי הצהריים עם משקה לבחירה ונשנושים. בקיצור - אווירה ואוכל אירופאי בלב ישראל.

נורדינויו. נחלת בנימין 27, תל אביב. לא כשר

View this post on Instagram

#maritozzo #maritozzi #נורדיניו @sagimaller נורדיניו

A post shared by Enav Ezagouri (@enav42) on

פבריקה

מאז שגילינו לכם על פיצה פבריקה ברחובות, אין בארץ פודי שלוקח את עצמו ברצינות ולא הגיע למקום. הבצק של הפיצות המעולות בפבריקה תופח 72 שעות (וכשהוא נגמר - המקום נסגר), עד שהוא הופך לענן אוורירי, נפתח ביד מקצועית, ואז נכנס לטאבון לפחות מדקה בטמפרטורה גבוהה במיוחד עם התוספות שבחרתם לשים עליו. תמצאו כאן פיצה עם תפוחי אדמה מדורה כמחווה לפיצה פרסקה שבצפון הארץ; פיצה גלילית עם גבינת עיזים, פרמזן, תרד, אבקת יוגורט ושמן זית; או פיצה מלנזנה עם חצילים ועגבניות. רק נזהיר: תבואו מוכנים להמתין בתור.  

פבריקה. הרצל 203, רחובות. 08-6141480. לא כשר

View this post on Instagram

אוכלת צהריים במשרד אך חולמת על פיצה. ובמיוחד על זאת, עם סמנה וסחוג מכוסברה @fabricapizza203 @oronamar Yemeni style Neapolitan pizza #pizza #pizzalove #pizzalovers @pizzalovers.com.ua #neapolitanpizza #mozarella #food52grams #foodporn #foodography #foodgasm #foodies @tripadvisor #israeli_food #israelifood

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

שולה

קצת מצחיק לספר על מסעדה בסגנון טבריה שנפתחה דווקא בעיר התחתית בחיפה, אבל זה בדיוק הסיפור על שולה- מטבח טברייני. המסעדה מתבססת על הקולינריה הטבריינית הענפה וכוללת מנות שהתפתחו בעיר בהשפעת הכנרת והמורשת של התושבים של העיר, אותה הכיר השף חמי פסקה מסבתו. פסקה החליט לעורר לחיים את המתכונים של משפחתו שחיה בטבריה שנים ארוכות, והוא מגיש בשולה מנות כמו סרדינים מחותנים עם סרדינים מהכנרת; קלסונס - כיסונים מבושלים במילוי גבינת קדוש; ומנזלה - תבשיל חומוס וחצילים. המסעדה פועלת בשעות הצהריים בלבד בשעות 12:00-16:00, כשבימי שישי עורכים במקום קבלת שבת.

שולה - מטבח טבריני. שער פלמר 2, עיר תחתית חיפה. 04-6340799

שולה מטבח טברייני קישואים  (צילום: נופר טל,  יח"צ)
שולה מטבח טברייני. מלהיב | צילום: נופר טל, יח"צ

מסעדת פאסטל הפכה מאז פתיחתה לפני כשש שנים לאחת המסעדות הטובות בתל אביב בפרט, ובישראל בכלל. עם זאת, השף שהוביל את המקום, הלל תוואקולי, עזב את המסעדה וכעת נכנס לנעליו שף קובי בכר, שהגיע ל פאסטל ממלון ממילא בירושלים, והביקורות משבחות. בכר אומנם לא שינה את המסעדה מן היסוד, אבל הכניס את המגע שלו לתפריט. בין המנות החדשות כאן אפשר למצוא למשל סרטנים כחולים על הפלאנצ'ה עם חמאת עשבים ולימון; וניוקי צרוב עם אפונת שלג, מוצרלה ועגבניות. מלבד המסעדה, נפתח מטעם פאסטל גם בית קפה שפועל במוזיאון תל אביב וגם עליו מופקד בכר.

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

קראק פאי שוקולד פאסטל  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
קראק פאי שוקולד בפסטל | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

 

 

היה ברור שהמקום הזה יהפוך להיות שיחת הפודיז ברגע שייפתח, ואכן אין גוף תקשורת שלא דיווח על הפתיחה של מגרב - מעדנייה מסעדה בסגנון מדינות צפון אפריקה עם דגש על מרוקו, ששייך למסעדנים אסף ליס ואלון פרידמן (משייה, קיטשן מרקט ואונזה). מדובר במקום מושלם לתקופת החגים עם שלל אוכל מוכן וסירים שמתחלפים מדי יום עם מנות כמו קוסקוס, מפרום ודגים חריפים; לצד מתחם טאבון מרשים עם מאפים כמו מסאחן או לחמעג'ון ושלל לחמי טאבון; ויש פה גם אגף מתוקים ומאפים של הקונדיטורית הילה בידרמן שעושה כאן נפלאות כמו חלת מטבוחה או חלת תפוחים מתוקה בימי שישי; מאפה סמסרה - בריוש עם בצל ופרג; ומבחר רחב של עוגות ועוגיות. אזהרה: משעות הצהריים המוקדמות יש לכאן נהירה גדולה של אנשים, אז קחו זאת בחשבון.     

מגרב. יגאל אלון 94, תל אביב. 03-7566066. לא כשר

View this post on Instagram

❤️ @magreb_israel

A post shared by Reut Ezer (@reutezer) on