החיבה הישראלית לסושי היא כבר עובדה ברורה בשטח. מדובר בז'אנר האוכל מהפופולריים במדינה (השלישי אחרי פיצה והמבורגר), כשבשנים האחרונות נפתחות כאן אחת אחרי השנייה מסעדות ורשתות סושי רבות ברחבי הארץ.

>> מתכונים לראש השנה

עכשיו, דווקא מדאליית אל כרמל מגיעה בשורה לחובבי הסושי והגימיקים: מסעדת סושי חדשה שפועלת פעם בשבוע בלבד ומגישה סושי בצורת אוכל מהיר: מסושי בצורת סלייס פיצה, דרך המבורגר סושי, ואפילו עד נקניקיית סושי בלחמנייה.

סושינא סושי פיצה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושינא סושי פיצה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
סושינא סושי המבורגר  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושי המבורגר מטוגן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

את המקום, שנקרא סושינא, מפעילות מזה חודשיים זוג חברות צעירות, הזאר ויסמין, בנות 22 ו-23, חובבות סושי שהחליטו לצאת מהקופסה ולהגיש את המאכל, שהוא מהאהובים עליהן, בגרסאות חדשניות שגם מצטלמות היטב לרשתות החברתיות.

סושינא פתוחה כרגע במי חמישי בלבד, כשכבר עכשיו מגיעים לכאן מכל רחבי הארץ. טווח המחירים במסעדה משתלם במיוחד ונע בין 18-58 שקלים למנה.

סושינא סושי נקניקייה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סושי נקניקייה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 בין המנות בתפריט כאן תמצאו למשל רויאל רול - פוטומקי בטמפורה עם גזר, אבוקדו, בטטה וטרטר סלמון; סושיריטו - סושי בצורת בוריטו עם אבוקדו בטטה גזר ומלפפון; סושיבורגר - סושי בצורת המבורגר בווריאציה מטוגנת או בווריאציה רגילה; סושיפיצה - סושי בצורת משולש פיצה עם בטטה, אבוקדו, טונה ורוטב מיונז חריף; וסושיהוט דוג - סושי בצורת נקניקייה בלחמנייה מטוגנת מאורז עם מילוי של בטטה ומלפפון.

אז איך זה לאכול סושי בצורת פיצה? קשה להתעלם מהגימיק האינסטגרמי של סושינא, אבל למרות זאת, חייבים להגיד שמדובר ביציאה כיפית ויפה. הסושי כאן רחוק מלהיות נאמן למקור היפני מבחינת איזון הטעמים ובוודאי שמבחינת הנראות וחווית האכילה, אבל החדשנות מהנה והטעמים בהחלט טובים. חוץ מזה, אפילו מצאנו דרך לאכול סלייס פיצה מבלי ללכלך את הידיים. גם ההמבורגר מהסושי בגרסה המטוגנת, היה חוויה עתירת שומנים אבל טעימה. ובסך הכול מי שמחפש דרך אחרת לאכול סושי, ימצא בסושינא יופי של גיוון.

סושינא. דליית אל כרמל. ימי חמישי, 13:00-23:00