עוגת שוקולד לפסח של עישה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגת השוקולד של אמא. הלהיט השנתי | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

,

עוגות בחושות לפסח

עוגת שוקולד לפסח

השם האמיתי של העוגה הזאת הוא "העוגה של עישה", אמא שלי. פסח הוא החג היחידי שבו אני לא מתבקשת להכין קינוח, ומאז שאני זוכרת את עצמי אין פסח במשפחתנו בלי עוגת השוקולד הזו. לא משנה כמה אלמד ואתחכם - אין לי סיכוי ולו הקלוש ביותר להתחרות בטעם ובמרקם הכיפי של העוגה הזו. ממליצה להכין מראש שתיים. 

המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר על אמבט אדים (קערה מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי).

2. מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החמאה הרכה עם שלושת רבעי כוס הסוכר שנותרה (רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית). מוסיפים את החלמונים בהדרגה (אחד אחד), ולבסוף מאחדים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה.

4. מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים עם תערובת החמאה והשוקולד עד לקבלת קרם אחיד. מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים.

5. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים בה את מחצית הקרם.

6. אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות למשך 20 דקות, ומצננים.

7. שופכים את מחצית הקרם שנותרה על העוגה, ומצננים 4 שעות לפחות במקרר.

8. מגרדים שוקולד חלב מעל העוגה ומגישים.

מאפה תפוחים לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מאפה תפוחים לפסח. עסיסי ומתוק | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

 מאפה תפוחים לפסח 

המרכיבים (ל-8 מנות):
2 תפוחי עץ גרנד סמית גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
כפית גרידת לימון
¼ כוס ברנדי
שקית סוכר וניל, או מקל וניל ועוד כף סוכר
100 גרם גבינת ריקוטה
½ כוס סוכר חום דמררה
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
½ כוס קמח תפוח אדמה
כף אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כוס אבקת שקדים
מעט סוכר חום, לפיזור

אופן ההכנה:

1. מבשלים במחבת (לא מכוסה) את התפוחים עם גרידת הלימון, הברנדי והווניל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מתאדים. מצננים ומערבבים עם גבינת הריקוטה.

2. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הסוכר החום עם הביצים עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מנמיכים את המהירות לאטית ומוסיפים את החמאה המומסת, קמח תפוח אדמה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ואבקת שקדים. מעבדים (עדיין עם וו ההקצפה) רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקפלים בעדינות את הבלילה עם תערובת התפוחים.

4. משמנים תבנית שקעים ומוזגים לתוכה את המסה. מפזרים מעל סוכר חום. אופים ב-175 מעלות למשך 25 דקות.

5. מגישים חם או קר, מומלץ עם כפית שמנת חמוצה או קרם פרש.

 

מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות. רק השם זה כבר חצי השואו | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

מלבי לימונית ולואיזה עם מרקחת תות

המרכיבים (ל-8 מנות):
למלבי:
4 כוסות חלב
כוס וחצי שמנת מתוקה (32%)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
4 תיונים של תה לימונית ולואיזה
6 כפות (60 גרם) קורנפלור מעורבבות עם 1/3 כוס מים
4 טיפות מי זהר או תמצית מי ורדים

למרקחת התות:
200 גרם תותים, חתוכים לקוביות
½ כוס סוכר
½ מקל וניל או כפית תמצית וניל
¼ כוס מיץ תפוזים
לקישוט
קוקוס
אגוזי לוז קלויים

אופן ההכנה:

1. המלבי: מרתיחים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר והתיונים, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש וממתינים רבע שעה, כדי לאפשר לתיונים למצות את טעמם.

2. מסננים ומוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים ואת מי הזהר. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת מרקם דייסתי.

3. מורידים מהאש ומחלקים לכלי ההגשה. מצננים במקרר 4 שעות לפחות.

4. המרקחת: בסיר קטן מביאים לרתיחה את התותים, הסוכר, הווניל ומיץ התפוזים. מבשלים כ-3 דקות לאחר הרתיחה, מורידים מהאש ומצננים.

5. ההגשה: מוציאים את המלבי מהמקרר, מוסיפים לכל מנה ממרקחת התות ומקשטים בקוקוס ואגוזי לוז קלויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

איך מבשלים להמון אנשים? מדריך לארוחת החג

6 סלטים שבלעדיהם אין פסח

קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ

ארוחת פסח של חיים כהן

המתכונים של אביב משה לפסח

עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר

כל המנות הראשונות והתוספות לפסח

כל המנות העיקריות לפסח

כל הקינוחים לפסח

מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?

מתכונים של חיים כהן לפסח

מתכונים של אבי לוי לפסח

מתכוני עוגות לפסח

4 מתכונים לצלי בקר

מתכונים לפסח: אחד מכל עדה

קינוחי שוקולד לפסח

מתכונים טריפוליטאיים לפסח

אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?