>> מתכונים לפסח

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

אבקת אפייה: בעוד שאבקת אפייה היא חומר מתפיח, היא בעצמה כשרה לפסח. אפשר להשתמש בה עם קמחים תחליפיים לפסח (שקדים, תפוחי אדמה וכו') ולא עם קמח חיטה. רק שימו לב לחותמת "כשר לפסח".

סודה לשתייה: כמו אבקת האפייה, גם היא צריכה חותמת "כשר לפסח".

קמחים: קמח רב תכליתי הוא כמובן חמץ (אף שבשנים האחרונות מוכרים ברשתות המזון קמח תופח כשל"פ), אבל יש כיום בשוק קמחים נוספים שכשרים לפסח חוץ מקמח מצות, קמח שקדים וקמח תפוחי אדמה: קמח חומוס, קמח תורמוס וקמח אורז הם כשרים לפסח לאוכלי קטניות. גם קמח תירס הוא כשר לפסח, אבל חפשו את החותמת, ואם מצאתם קמח תירס בהיר, אז בכלל הרווחתם. 

בנוסף, ישנם בשוק קמחים ללא גלוטן, המורכבים מתערובת של קמחים שונים ללא גלוטן, בהם אפשר להשתמש כתחליף לקמח רגיל ביחס של 1:1. "קמח תמי" הוא קמח כזה והוא כשר לפסח לחלוטין, עם חותמת. גם קמח "כרגיל" של חברת אשבל הוא ללא גלוטן ולכן ניתן להשתמש בו בפסח. 

אבקת מרק: באופן כללי אנחנו לא ממליצים על אבקת מרק, וגם בפסח, מאחר שהיא מכילה תוספים ומייצבים שלא מומלצים לצריכה. ישנן חברות שמוסיפות קמח לעיבוי התערובת ולכן אבקת מרק היא חמץ, אלא אם היא מיוצרת במהדורה מיוחדת לפסח ויש עליה חותמת של "כשר לפסח".

קורנפלור: הקורנפלור הוא עמילן תירס המופק מגרעין נבט התירס. לכן הוא כשר לפסח, לאוכלי קטניות בלבד.

אורז: האורז הוא דגן, אך לפי ההלכה נחשב לקטנית. לכן הוא כשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד.

אינסטנט פודינג: יש ויש, כדאי לבדוק על האריזה אם ישנה תווית של "כשר לפסח". 

בורגול: חמץ.

סולת: מכיוון שיש חשש שלפני הטחינה הורטבה החיטה במים - סולת נחשבת חמץ.

שיבולת שועל (צילום: istockphoto)
שיבולת שועל. בגדול: חמץ | צילום: istockphoto



שיבולת שועל: נחשבת לאחד מחמשת מיני דגן. כל עוד מים לא נגעו בשיבולת השועל היא לא נחשבת לחמץ. מכאן יוצא שדייסת שיבולת שועל היא חמץ. בגרנולה, מצד שני, לא נגעו מים, אבל היא כן מכילה נוזלים אחרים – לכן היא גם נחשבת חמץ. באופן כללי – שיבולת שועל היא חמץ.

חלב סויה: הסויה היא קטנית, לכן חלב סויה הוא כשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד, כנ"ל טופו

פיצוחים: יש לברר כל מקרה לגופו. כאשר מכינים פיצוחים בבית מוכשר לפסח – הם כשרים. אם קונים אותם בחוץ, צריך לברר האם תנור הקלייה עבר הכשרה לפסח. כמו כן, יש לוודא שבית הקלייה לא השתמש בקמח להדבקת המלח.

דוכן פיצוחים (צילום: עודד קרני)
פיצוחים. כל מקרה לגופו | צילום: עודד קרני



פתיתים: חבל על המאמץ. חמץ לחלוטין.

קוסקוס: חמץ גמור.

קינואה: מאחר שהיא לא נחשבת לקטנית ולא משתייכת למשפחת הדגנים, הקינואה כשרה לפסח, לכולם.

חומוס: כשר לפסח, לאוכלי קטניות בלבד. אם בממרח חומוס תעשייתי חשקה נפשכם, יש לבדוק שעל האריזה ישנה חותמת של "כשר לפסח". 

רסק עגבניות: חשש הכשרות העיקרי נובע ממלח הלימון שמוסיפים לרסק. יש לבדוק כל אריזה לגופה, אבל בגדול הרסק הוא כשר לפסח.

שוקו באבקה: מכיל קטניות, לכן מותר לאוכלי קטניות בלבד.

שקדי מרק: חמץ החמצים.

קטשופ: בעיקרון הוא כשר לפסח, אבל יש לבדוק את התווית ולחפש את חותמת ה"כשר לפסח".

ממרח לוטוס: חמץ.

ומה בגזרת המשקאות האלכוהוליים? קבוצת פודוס - פודיז שומרי כשרות ענתה לנו על כל השאלות

היום, אומר לנו אפי כוץ, בכל קטגוריה של אלכוהול למעט וויסקי ורום יש מוצרים כשרים לפסח. יש וודקה, ג'ין, טקילה, טריפל סק, ברנדי, קוניאקים, תזקיקי פירות, אניסים, וורמוט, קמפרי וביטרים. צריך רק לחפש את החותמת על הבקבוק. והרב אורן דובדבני מוסיף שכל הטקילה סילבר והרום הלבן כשרים לפסח.

אמוץ טי מרחיב: מוצרי ענבים הכוללים יין ותזקיקי יין (כגון ברנדי, קוניאק וגראפה) הם כשרים לפסח, אבל חשוב לוודא שיש עליהם חותמת. רוב סוגי הוודקה מזוקקים מדגנים, ועל כן לא כשרים לפסח. ישנם סוגי וודקה כשרים לפסח המיוצרים מדגנים שאינם חמץ, אך כן נחשבים כקטניות וצריך לבדוק את העניין (כמו הסטולי הירוק שעשוי מכוסמת ותירס). וודקות נוספות מזוקקות מחומרים אחרים והן כשרות לפסח לחלוטין גם לשומרי קטניות. מבחינת תזקיקים: ישנם סוגים רבים של תזקיקים, וחלקם כשרים לפסח - תזקיקים כמו בוחא ופיג' (המזוקקים מתאנים), סליבוביץ' (המזוקק משזיפים), וערק (המזוקק מענבים עם תיבול אניס) כנראה כשרים ללא חשש קטניות (תלוי במוצר הסופי). ג'ין - מזוקק מהרבה סוגים של חומרים שמכילים בין היתר ערער - חלקם כשרים לפסח.