סלט ביצים (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט ביצים עם תוספת של בצל מטוגן | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט ביצים

מרכיבים:
10 ביצים
1 בצל, קצוץ
2 כפות מיונז
כפית חרדל
מלח
פלפל לבן
1 בצל קטן, מטוגן עד הזהבה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הביצים בסיר במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. מסננים ומצננים במקרר לפחות רבע שעה.

2. מקלפים ומגרדים בפומפייה גסה לתוך קערה.

3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל המלח והפלפל הלבן ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל מטוגן ומגישים.

סלט חצילים לפסח (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט חצילים. על האש עם מיונז | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט חצילים

מרכיבים:
4 חצילים
מיץ מלימון טרי
כוס מיונז
2 כפות חרדל
3 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים על להבה גלויה כ-10 דקות מכל צד עד לריכוך. מעבירים למסננת (על מנת לסנן את הנוזלים שניגרים) ומצננים.

2. מסירים את הקליפה, מעבירים לקערה ומיד מוסיפים מיץ לימון.

3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומועכים במזלג היטב עד להתמזגות כל הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט תפוחי אדמה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט תפוחי אדמה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט תפוחי אדמה

מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
מלח
בצל סגול (או 4-5 גבעולי בצל ירוק פרוס)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה משלמותם במים עם מעט מלח עד לריכוך.

2. מקלפים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.

3. מערבבים בקערית שמן זית, חומץ ומלח ושופכים על תפוחי האדמה בעודם חמים. מוסיפים בצל ופטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

* ניתן להוסיף לסלט חרדל, מלפפונים כבושים וביצים קשות.

מטיאס לפסח (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מטיאס. מכינים יומיים מראש | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט מטיאס

שימו לב: יש להכין יומיים מראש.

מרכיבים:
4 דגי מטיאס מלוחים
1 בצל גדול, פרוס לטבעות
1.5 כוס חומץ בן יין לבן
2 כפות סוכר
2 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. משרים את הדגים במים קרים במשך שעה, מסננים ומייבשים.

2. חותכים את הדגים לחתיכות באורך כ-5 ס"מ ומסדרים בכלי לסירוגין עם טבעות בצל.

3. מחממים בסיר קטן את החומץ, הסוכר, עלי הדפנה והפלפל השחור. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.

4. מצננים ויוצקים על הדגים. מקררים במשך כיומיים לפני הגשה.

סלט אבוקדו לפסח (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט אבוקדו. תוספת צבע לשולחן | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט אבוקדו

מרכיבים:
3 ביצים קשות
3 אבוקדו רכים
1 בצל לבן
3 גבעולי בצל ירוק
מיץ מלימון וחצי
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את האבוקדו והביצים לקוביות בינוניות ומעבירים לקערת סלט.

2. חותכים את הבצל והבצל הירוק לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות.

3. בקערית קטנה מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מי

* אפשר להוסיף מעט מיונז.

חזרת לפסח (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
חזרת. גם אדומה וגם לבנה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

חזרת לבנה ואדומה

מרכיבים:

לחזרת לבנה:
3/4 ק"ג שורש חזרת, קלוף וטחון
1/4 כוס חומץ לבן
3 כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים רותחים

לחזרת אדומה:
1/2 ק"ג שורש חזרת, קלוף וטחון
1/4 ק"ג סלק, קלוף וטחון
1/4 כוס חומץ לבן
3 כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים רתוחים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים - את הלבנה בקערה אחת ואת האדומה בקערה נפרדת - ומגישים.

כל המתכונים באדיבות מסעדת סנדר, לוינסקי 54, תל אביב, טלפון: 03-5371872, שעות פתיחה: א’-ה’ 09:30-20:30 ו’ 10:00-16:30.

>> כל המתכונים לפסח

וגם:

ספרו לנו את סיפור החג הכי עסיסי שלכם, ותוכלו לזכות בפרס ממש שווה!