1. עוגת בולונז

חייב להיות ברשימה כזאת מתכון לבולונז הרי, אז הלכנו על פרי האהבה של ספגטי בולונז ופשטידת אטריות: "עוגה" שזופה וקריספית מבחוץ, ולחה ועסיסית מבפנים.

>> למתכון: עוגת בולונז מטריפה

עוגת בולונז (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
עוגת בולונז | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

2. קוקלה בטבחה

מתכון של מעדניית סוליקה לקציצות ברוטב עגבניות וגרגרי חומוס. מה שטוב לבית של אבי ביטון טוב גם לנו.

>> למתכון: קוקלה בטבחה של גרגרי חומוס

קוקלה (צילום: אריאל עפרון, סוליקה)
קוקלה | צילום: אריאל עפרון, סוליקה

3. פסטה גולש

מתכונים שמצריכים מאיתנו רק סיר אחד (או תבנית אחת, גם הולך) מראש חביבים עלינו במיוחד, אבל המתכון  הזה של חן מזרחי לא רק פשוט להכנה, הוא גם טעים כאילו בושל ארוכות אפילו שעד שעה והוא שלכם.

>> למתכון: פסטה גולש בסיר אחד

פסטה גולש (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
פסטה גולש | צילום: חן מזרחי, חן במטבח

4. קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

והנה עוד סיר מעולה שמכינים בו את כל הארוחה. מלא בכל טוב ויזין לא רק את הקטנטנים של הבית, אלא גם את מי שאורז לעצמו קופסה למשרד ומחמם לו צהריים. גם קציצות, גם פתיתים וגם ירוקים.

>> למתכון: קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

קציצות, פתיתים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
קציצות ופתיתים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

5. פשטידת רועים

מדובר במנה חגיגית במיוחד, כזאת שמשלבת תפוחי אדמה ובשר טחון בדרך מענגת ומלאת רושם. הדיי עפאים חתום עליו, מה שרק מוסיף לו אפיל, ואם בא לכם להפגיז עם מנה שתוציא "וואו" - הסתדרתם.

>> למתכון: פשטידת רועים לפסח

פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימיח (צילום: דנה סימן טוב, יחסי ציבור)
פשטידת רועים לפסח - החלק הפנימי | צילום: דנה סימן טוב, יחסי ציבור

6. קציצות מטוגנות

קציצות הן מנת הבשר הטחון האולטימטיבית, ולכן לא נשאיר אותן בחוץ גם ברשימה הזאת. במתכון הזה אנחנו מתכבדים להכיר לכם גרסה קצת יותר מזינה של הקציצות המטוגנות הרגילות, שיש בה גם עוף וגם בקר, וקינואה במקום פירורי לחם.

>> למתכון: קציצות בשר מטוגנות

קציצות בשר מטוגנות של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות בשר מטוגנות של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

7. קציצות בשר יווניות

 וזאת הגרסה המצוינת של מסעדת גרקו.

>> למתכון: קציצות בשר יווניות

8. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

אמרתם קציצות? למה לא לדחוף איתן פסטה, לאותו הסיר, ולסגור כבר את כל הארוחה?

>> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

מחמאר - חצילים ממולאים  (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
מחמאר - חצילים ממולאים | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

9. חצילים ממולאים טוניסאיים

מתכון של פסקל פרץ רובין למנה מסורתית אהובה של סירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן ב"בשר" של החציל עצמו.

>> למתכון: חצילים ממולאים טוניסאיים

10.  סינייה בשר וחצילים

מנה שעושה כבוד לבשר הטחון שלכם. האמת, שכבות של תערובת בשר מתובלת טוב טוב, חציל קלוי וטחינה הן משהו שאנחנו מוכנים לפגוש על צלחתנו בערך תמיד.

>> למתכון: סינייה בשר וחצילים

סינייה בשר וחצילים, Belly Pro (צילום: @thebellypro)
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro | צילום: @thebellypro

11. חלה ממולאת

עוד מעט חגי תשרי יהיו מאחורינו, ואתם תפסידו את ההזדמנות שלכם להפגיז עם חלה במילוי של בשר טחון מתובל, שתיתן לכם קרדיט של בשלני על לעולמי עולמים (אסור לארח? לא נורא, גם תמונה באינסטה זה משהו).

>> למתכון: חלה ממולאת

12. מרק קובה סלק

עכשיו אולי קשה לכם לחשוב על מרק, אבל חמסינים דרכם להיגמר, ולא יעברו שתי שניות ותתחילו לערוג לכופתאות המקסימות האלה ולנוזל המטריף שעוטף אותן.

>> למתכון: מרק קובה סלק

פיצה בשר קריספית בתיק-תק (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
פיצה בשר קריספית בתיק-תק | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

13. פיצה בשר מהירה

אם אתם מעדיפים לקרוא לזה לחמג'ון באמת שאין לנו בעיה, כל עוד תשימו לב שמרגע שהוצאתם את הקמח מהארון ועד שהארוחה שלכם הייתה מוכנה עברה רק חצי שעה (לא, לא צריך להתפיח את הבצק).

>> למתכון: פיצה בשר

14. כופתה ברנזי

אבי ביטון עם מתכון מעולה לכדורי בשר בקר והודו עם ים של ירוקים, שמתבשלים במרק אדום. והכוכב: לימון פרסי.

>> למתכון: כופתה ברנזי

15. עראייס

ברשימה כזאת אי אפשר בלי עראייס, הפיתה הכי טרנדית של השנים האחרונות. במתכון הזה מערבבים שני סוגי בשר טחון: כבש ובקר, דוחסים לחצאי פיתות, עוברים למחבת ואז צולים בחום גבוה בתנור 5 דקות. פגז של עראייס.

>> למתכון: עראייס כבש ובקר

16. פאד קפאו

אל תתייאשו מרשימת המרכיבים הבלתי נגמרת של המנה הזאת, כי היא מזינה, טעימה וכיפית וממש פשוט להכין אותה. 

>> למתכון: פאד קפאו

פאד קפאו (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
פאד קפאו. הרבה יותר פשוט ממה שנדמה | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

17. בורקס בשר

בורקס תמיד בא טוב, ותסלחו לנו, אבל אנחנו מעדיפים את שלנו עם עלי פילו ולא עם דפי אורז. הבורקס הזה ממולא בבשר ופטריות ומבחוץ הוא פריך. ארוחה שלמה ומעולה בצורת שבלול. 

>> למתכון: בורקס בשר משפחתי של יונית צוקרמן

בורקס עם בשר - ככה זה נראה אחרי שנותנים ביס (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
בורקס עם בשר - ככה זה נראה אחרי שנותנים ביס | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

18. לחמניות ממולאות

חשבתם שהבורקס הזה מגרה? תראו את המהממות האלה, שאנחנו לא יודעים אם לתת בהן ישר ביס או להתאפק שנייה ולטבול בטחינה ורסק עגבניות

>> למתכון: לחמניות ממולאות בשר וחצילים

לחמניות ממולאות בשר וחצילים (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
לחמניות ממולאות. זהירות, אנחנו עוד שנייה דופקים לכם בדלת | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

19. פסטלים

כשיונית צוקרמן מכינה פסטלים זה לא סתם, אלה פסטלים שמספיק ביס אחד מהם כדי להרגיש כמו מלכי מרוקו. 

>> למתכון: פסטלים מרוקאיים

פסטלים מרוקאיים, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
הפסטלים של יונית צוקרמן. מלך מרוקו ליום אחד | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

20. צ'ילי קון קרנה בבירה

המטבח המקסיקני הוא אחד האהובים עלינו בעולם, ומעל כל הטורטיות והנאצ'וס, מככב הצ'ילי קון קרנה שמבחינתנו מתאים לכל עונה, ובכל שעה. במתכון הבא החלפנו את המים בבירה לבנה, והתוצאה? ובכן אנחנו ממליצים לכם לגלות אותה לבד.

>> למתכון: צ'ילי קון קרנה בבירה

אמפנדס בשר (צילום: istockphoto)
מטוגנות או אפויות, הן תמיד באות טוב. אמפנדס | צילום: istockphoto

21. אמפנדס

מהמטבח המקסיקני נעבור לזה הארגנטינאי, וכידוע, מעבר לכישורי הנפנוף שלהם, הארגנטינאים מקפידים לפתוח כל ארוחת על האש עם אמפנדס, גבינות ונקניקים. הפעם נשאיר את הגבינות והנקניקים בצד, ונתמקד במתכון הנהדר הזה לאמפנדס.

>> למתכון: אמפנדס

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
הקציצות הכי טעימות שפגשנו. קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

22. קציצות בקר עם מנגולד

כשטעמנו את הקציצות האלה, של אבנר לסקין, חשבנו שאנחנו מתעלפים. כאלה קציצות טעימות, עסיסיות ועזות טעם באמת שלא אכלנו כבר שנים.

>> למתכון: קציצות בקר עם מנגולד

בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
כל מה שצריך בצלחת אחת. בורגול בסגנון מקסיקני | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב


23. בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס

חוזרים למקסיקו, או לפחות לאווירה המקסיקנית, עם מתכון מושלם שבו תקבלו בצלחת אחת גם פחמימות, גם חלבונים מלאים וגם ירקות. וכל זה בפחות משעה.

>> למתכון: בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס

בצלים ממולאים בשר עגל ואורז עגול (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
יפים יפים ומדויקים. בצלים ממולאים בשר עגל | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

24. בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

אבי ביטון יודע בדיוק איך לגרום לכם לחזור הביתה, אל טעמי הילדות, בעזרת מתכונים שמגרים בעיקר את בלוטות הנוסטלגיה. הנה אחת הדרכים היותר מוצלחות שלו - ממולאים קטנים ומופלאים, מהמילוי ועד הרוטב.

>> למתכון: בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

הקציצות הכי טעימות בעולם (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
לא תוכלו להפסיק לאכול אותן. הקציצות הטעימות בעולם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

25. פשוט ולעניין: הקציצות הכי טעימות בעולם

יש בהן מכל טוב, הן קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת ליד: מתכון לקציצות בשר ממכרות שמכינים כשאין זמן להתעמק באלה של לסקין.

>> למתכון: הקציצות הכי טעימות בעולם

מאפה בשר טחון מגולגל (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עדיפות על כל קרואסון. מאפה בשר טחון מגולגל | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב


26. מאפה בשר טחון מגולגל

אם בא לכם על מנה ראשונה מוצלחת במיוחד, לכו על הלחמניות הרכות האלה שבתוכן מסתתר בשר מתובל. לא תתחרטו.

>> למתכון: מאפה בשר טחון מגולגל

בשר טחון עם טחינה חריפה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
ארוחה שלמה בקלילות ובמהירות. פיתה קלויה עם בשר וטחינה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

27. פיתה קלויה עם בשר וטחינה

אנחנו נשארים באזור המאפים, והפעם עם מתכון שהוא ארוחה שלמה. עם טחינה וחריף, בעמידה או בישיבה, ברגע שתטעמו את הפיתה הזו, מיד תבקשו עוד אחת.

>> למתכון: פיתה קלויה עם בשר וטחינה

עוגת כרוב (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
גם יפה וגם לא אפויה. עוגת כרוב | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

28. עוגת כרוב

מכירים את המנות האלה שברגע שמניחים אותן על השולחן כולם משמיעים קריאת התפעלות? עוגת הכרוב הזו היא בדיוק אחת מאלה.

>> למתכון: עוגת כרוב

אורז עם בשר טחון (צילום: אסף רונן)
האמת? בא לנו לשחות בתוך זה. אורז ערבי עם בשר טחון | צילום: אסף רונן

29. אורז ערבי עם בשר טחון

חשבתם שנשחרר אתכם בלי מתכון לאורז עם בשר טחון? חס ושלום. שלושת רבעי שעה זמן הכנה בלבד, ויש לכם צלחת שתוכלו לפגוש בכל מסעדה ערבית שמכבדת את עצמה.

>> למתכון: אורז ערבי עם בשר טחון