אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

בצל ממולא בשר עגל ואורז עגול

אוהבים ממולאים? תנו לאבי ביטון ללמד אתכם איך עושים את זה הכי טוב שיש: מהבשר והאורז שבמילוי ועד הרוטב, שעושה פה עבודה מופלאה

|mako אוכל| פורסם07:04
בצלים ממולאים בשר עגל ואורז עגול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5300reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • 6 בצלים גדולים

למילוי:

  • 500 גרם בשר עגל טחון
  • שלושת רבעי כוס אורז עגול
  • חצי כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 בצל גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 5 כפות סירופ רימונים
  • 4 כפות מיץ לימון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית נענע יבשה
  • 1 עלה דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כוסות מים
  • 5 שיני שום, פרוסות דק

אופן ההכנה:

1המילוי: קוצצים את הבצל דק ומערבבים יחד את חומרי המילוי.

2יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים, ומעבירים אותם לסיר עם מי מלח לבישול של כ-20 דקות (אחרי רתיחה).

3מוציאים את הבצלים, מסננים ומניחים לצינון קצר. מפרידים לעלים.

4מחממים תנור ל-150 מעלות.

5ממלאים כל עלה בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים. מסדרים את הבצלים הממולאים בשכבה אחת בכלי עגול.

6מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים לתבנית של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il