קראנץ שוקולד של מיקי שמו

עוגת השמרים הראשונה שהכנו, אי שם לפני הספירה, שמומלצת לכל מי שפוחד משמרים, וגם לכל האחרים. קלאסיקה מצוינת, עם מינונים מושלמים, שיכולה להפוך יום חורפי אפרורי לאור אחד גדול.

למתכון: קראנץ שוקולד של מיקי שמו

פאי שוקולד וקרמל מלוח - מתחילים לתת עבודה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
מתחילים לתת עבודה | צילום: נופר צור, mako אוכל

פאי שוקולד וקרמל מלוח

מההברקות שנזכור לקרן אגם לנצח: שילוב של בצק פריך, גנאש שוקולד וקרמל מומלח (כן, מאסנו בטרנד הזה, אבל בעוגה הזאת אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בזה), שמתיישב טוב טוב בבטן וישלח אתכם ישירות לשנ"צ חמים ונעים.

למתכון: פאי שוקולד וקרמל מלוח

עוגת שיש לוטוס פרווה מהבלוג קווין אוף קייק (צילום: חסי סגל, קווין אוף קייק)
עוגת שיש לוטוס פרווה מהבלוג קווין אוף קייק | צילום: חסי סגל, קווין אוף קייק

עוגת שיש לוטוס

עוגה רכה ומנחמת כמו שמיכת פוך, בזכות הקצפה ארוכה של הביצים והחלפת חלק מהקמח באינסטנט פודינג וניל. לזה תוסיפו לוטוס - גם עוגיות וגם ממרח - ויאללה, גשם.

למתכון: עוגת שיש לוטוס

עוגת גזר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת גזר חורפית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר חורפית

עוגה בחושה בטעמים של ג'ינג'ר וקינמון וציפוי סוכר לימוני. אם זה לא מושך עננים אפרפרים אנחנו לא יודעים מה כן.

>> למתכון: עוגת גזר חורפית

סינבון רול (צילום: sutsaiy, Shutterstock)
סינבון רול | צילום: sutsaiy, Shutterstock

סינבון רולס

עוגות שמרים הן אחד התענוגות הכי גדולים של החורף, ועל אחת כמה וכמה עוגות שמרים עם קינמון, התבלין הכי חורפי שיש. אז אנחנו את העוגות שלנו מעדיפים אישיות, בלי פוטנציאל חלוקה, ואם אפשר - עם ציפוי לבן ומתוק מלמעלה, שיעזור לנו לאגור שומן לקרה הגדולה (כי באמת חסר לנו). בקיצור, סינבון רולס.

למתכון: סינבון רולס

עוגת מנדרינות מהודרת בתבניות לפני זיגוג (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
עוגת מנדרינות. חורף, דבר אלינו! | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

עוגת מנדרינות

עוגת בחושה בקערה אחת (כמה שאנחנו אוהבים כאלה!), שתמלא את כל הבית בריח חורפי מטריף. המלצה שלנו: תדליקו מזגן ותדמיינו סופה אימתנית, שרק במזל לא תפסה אתכם בחוץ.

למתכון: עוגת מנדרינות

עוגת תפוזים אוורירית (צילום: רעות זומר,  יחסי ציבור )
עוגת תפוזים. דווקא הלוק הביתי קנה אותנו | צילום: רעות זומר, יחסי ציבור

עוגת תפוזים אוורירית

עוד אחת מפירות הדר (וחכו, זה עדיין לא הסוף), שדווקא המראה הביתי שלה הוא זה שגרם לנו להידלק, וטוב שכך - מדובר בעוגה באמת מצוינת.

למתכון: עוגת תפוזים אוורירית

עוגת רוגלך במילוי לוטוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מצליחים להריח? עוגת רוגלך לוטוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת רוגלך

לקחנו המון רוגלך והכנסנו אותם לתבנית אחת עגולה, והתוצאה הייתה עוגה שאפשר לחתוך ואפשר לתלוש, לא אחידה ומהממת, שהכי כיף בעולם להתכרבל איתה מול הטלוויזיה. אה, ובמקום שוקולד הלכנו על לוטוס. חורף או לא חורף.

למתכון: עוגת רוגלך

עוגת החורף של אמא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כן שמרים, לא לישה. עוגת החורף של אמא | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת החורף של אמא

עוגה שקוראים לה "עוגת חורף" - אך הגיוני שתכניס אתכם למוד חורפי. גם כאן מדובר בעוגת שמרים, אבל הפעם בכזו שלא מצריכה לישה. אנחנו מוצאים את הקונספט הזה מלהיב.

למתכון: עוגת החורף של אמא

עוגת קפה בחושה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
יפהפייה אמיתית. עוגת קפה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת קפה בחושה

ריח של קפה עושה לנו הרגשה של חורף, וגם אם אתם לא מבינים למה - אנחנו יותר מממליצים לכם לתקתק את הבחושה החמודה הזאת של ענבל לביא, שיש בה קפה גם בעוגה עצמה וגם בזיגוג.

למתכון: עוגת קפה בחושה

עוגת לימון בחושה

הלימון הוא האלמנט החורפי הראשון והעיקרי בעוגה הזו, של ארז קומרובסקי, אבל מלבדו מסתתר בה אלמנט חורפי נוסף, שלנו גורם להרגיש כאילו נקלענו לעיירה רוסית בקור של מינוס 20 מעלות. קוראים לזה וויסקי, וזה אומנם רק בציפוי אבל היי, כמה מגניב?

למתכון: עוגת לימון בחושה