1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.
2שמים בקערה גדולה את הסוכר והחמאה ומערבלים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובין לבין מערבלים עד להיטמעות. מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבלים.
3מנפים לקערה נפרדת את הקמח התופח. מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
4יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא לח עם כמה פירורים עליו.
5בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן עד שהסוכר נמס לחלוטין. כשהעוגה עוד חמה מהתנור דוקרים אותה בסכין חדה בכמה מוקדים ויוצקים את הסירופ. מניחים לעוגה להתקרר ולשתות את כל הסירופ לפני שהופכים אותה על צלחת הגשה.
6להכנת הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר והוויסקי עד לקבלת ציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים עוד וויסקי או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות לפני ההגשה.