אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת לימון בחושה מזוגגת

לא יודעים מה אתכם אבל אנחנו, כשנופל לידינו מתכון של ארז קומרובסקי, הולכים לחמם את התנור. והפעם: עוגת לימון קלילה להכנה עם זיגוג עדין פשוט ומפתיע. טעים, ברור שטעים

|mako אוכל| פורסם09:13
Rating:3.7130reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לעוגה (תבנית קוגלהוף קטנה או אינגליש קייק גדולה):

  • חצי כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 4 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר
  • 1 מכל שמנת חמוצה 27%
  • קליפה מגוררת מ-3 לימונים
  • כוס ושלושת רבעי קמח תופח

לסירופ סוכר:

  • שלושת רבעי כוס סוכר
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

לזיגוג:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות וויסקי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף.

2שמים בקערה גדולה את הסוכר והחמאה ומערבלים לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ובין לבין מערבלים עד להיטמעות. מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבלים.

3מנפים לקערה נפרדת את הקמח התופח. מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.

4יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם המוחדר במרכז העוגה יוצא לח עם כמה פירורים עליו.

5בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים את הסוכר ומיץ הלימון בסיר קטן עד שהסוכר נמס לחלוטין. כשהעוגה עוד חמה מהתנור דוקרים אותה בסכין חדה בכמה מוקדים ויוצקים את הסירופ. מניחים לעוגה להתקרר ולשתות את כל הסירופ לפני שהופכים אותה על צלחת הגשה.

6להכנת הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר והוויסקי עד לקבלת ציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים עוד וויסקי או אבקת סוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il