מכירים את זה שאתם מסיימים ארוחה גדולה שבעים, שמחים וטובי לב, ופתאום, אחרי כמה דקות, כנגד כל מה שידעתם על החיים - נעשים שוב רעבים? ברור שאתם מכירים את זה. כולנו מכירים את זה. הסיבה טמונה, כמובן, במה שאכלתם באותה ארוחה; יש מאכלים שהם פשוט משביעים יותר (ולא, אנחנו לא מתכוונים פה לפחמימות מלאות, שכבודן במקומו מונח), או אולי מדויק יותר לומר - נלחמים יותר טוב ברעב. כל דיאטן יאמר לכם שהדרך הטובה ביותר לטפל בתופעה הזאת היא לחזק שני מרכיבים משמעותיים בארוחה: חלבונים וירקות. אנחנו אומנם לא דיאטנים, אבל אנחנו בהחלט יכולים לעזור בגזרה של המתכונים. אז הנה ההמלצות שלנו.

מרק מינסטרונה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מרק מינסטרונה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

5 מתכוני ירקות שכדאי להתחיל איתם ארוחה

מרק מינסטרונה: מרק ירקות איטלקי מלא בכל טוב, שיעשה לכם חם, נעים ושבע בבטן.

טבולה כרובית: הטבולה הכי מהירה, טעימה, בריאה ודיאטטית שניסיתם בחייכם.

סלט טבולה פטנט (צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות)
סלט טבולה פטנט | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

סלט אבוקדו: מאוד טעים, מאוד מזין וממלא את הבטן. מעדיפים אותו בלי בצל? אין בעיה, תכינו כמו שאתם אוהבים.

צימעס: אל חשש, אנחנו לא הולכים לכפות עליכם עכשיו תבשיל מתוק להחריד של גזר וצימוקים - במתכון הזה מדובר פשוט בגזר גמדי שמבושל עם חמאה וטיפטיפה דבש.

גזר גמדי בזיגוג דבש (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
גזר גמדי בזיגוג דבש | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

פשטידת ברוקולי פרווה: חוץ מברוקולי וביצים אין בפשטידה הזאת מרכיבים כמעט (אה, יש בה קוואקר!), מה שהופך אותה לגם פשוטה מאוד להכנה וגם נהדרת לפתיחה ארוחה.

פשטידת ברוקולי פרווה (צילום: נטלי לוין, אוכל טוב)
פשטידת ברוקולי פרווה | צילום: נטלי לוין, אוכל טוב

5 מתכונים עשירים בחלבון לעיקרית

נסו לחשוב לכמה זמן אתם שבעים אחרי ארוחת פסטה, לעומת ארוחה שיש בה מרכיב חלבוני משמעותי (כמו בשר, עוף או קטניות). נכון? אז הנה.

קציצות בקר ברוטב עגבניות: זה לא המתכון הכי קל ומהיר שלנו לקציצות, אבל זה מתכון שכל מי שניסה אותו עד כה נשבע שהוא מוצלח ברמות אחרות.

קציצות בקר ברוטב עגבניות (צילום: OlgaMiltsova, Istock)
קציצות בקר ברוטב עגבניות | צילום: OlgaMiltsova, Istock

נזיד עדשים: תבשיל סמיך, חורפי וטוב של עדשים בשלושה צבעים.

צ'ילי קון קרנה: גם בשר, גם שעועית - מקור מרהיב לחלבון.

צ'ילי קון קרנה (צילום: stockcreations, Shutterstock)
צ'ילי קון קרנה | צילום: stockcreations, Shutterstock

חזה עוף בחרדל ודבש: חזה עוף רך ועסיסי במרינדה עם ראשי שום חצויים.

חזה עוף בחרדל ודבש (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
חזה עוף בחרדל ודבש | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב

שווארמה צמחונית: כי עם כל הכבוד לקטניות, כמות החלבון בסייטן גדולה בהרבה.

ולסיכום: 5 מתכונים שמשלבים חלבונים וירקות

סלט קינואה הכי טעים שיש: הקינואה אומנם אינה עשירה בחלבון כמו קרובי משפחתה הקטניות, אבל גם היא אינה טומנת ידה בצלחת - ואם מצוותים אליה שלל ירקות טריים - יוצא מזה רק טוב.

סלט קינואה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
סלט קינואה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

ארוחה של חזה עוף וירקות בתבנית אחת: במקרה הזה אתם לא רק יוצרים שילוב תזונתי שנהדר לכם לדיאטה - אלא גם חוסכים ים של עבודה ואנרגיה על הכנה נפרדת של המרכיבים.

תבשיל ירקות עם קציצות: קציצות בקר עם שומר, דלעת וזוקיני.

תבשיל מהיר של עדשים וירקות: גזר, בטטה וברוקולי, יחד עם עדשים ירוקות ותיבול משגע.

תבשיל עדשים ירוקות, כתומים, בצל וברוקולי (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
תבשיל עדשים ירוקות, כתומים, בצל וברוקולי | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב
רטטוי (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
רטטוי עם בשר טחון | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב

רטטוי עם בשר טחון: שילוב נהדר של בשר טחון ברוטב אדום ופרוסות ירקות שתמיד כיף לפגוש בביס.