mako
פרסומת

תשעת הימים: 30 מתכונים צמחוניים מומלצים

שבוע וקצת ללא בשר? אין שום בעיה בכלל, סידרנו לכם 30 מתכונים צמחוניים שאסור לפספס: אורז מושלם, קבב ירקות, פסטה, קציצות ועוד אוכל טעים שלא ירגיש כמו התפשרות או ויתור בשום צורה. מי יודע, אולי עוד תצאו מזה צמחונים

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
לזניית גבינות
לזניית גבינות עשירה. נראה אתכם אומרים לה לא | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

המטבח הצמחוני טומן בחובו לא מעט מנות יצירתיות, חדשניות וממש לא פחות טעימות מאלו שמציע מקבילו הבשרי. וזה אפילו לא חייב לכלול את התחליפים המוכרים (לא שיש שום דבר רע בהם, אנחנו אוהבים טופו). אז לכבוד תשעת הימים, אספנו לכם בפינצטה לקט מתכונים בלי פירור בשר, שאתם מוזמנים לאמץ גם לימים שאחרי.

לזניית גבינות עשירה

לזניה היא תמיד ארוחה מלאה בפני עצמה, גם כשהיא חלבית. תוסיפו סלט קטן ליד, ואתם מסודרים. בלזניה הזאת של אורלי פלאי-ברונשטיין יש רוטב עגבניות ביתי, רוטב בשמל עשיר, ושלל גבינות שהופכות הכל לחגיגה.

סלט עדשים שחורות עם רוטב יוגורט

בעינינו, עדשים שחורות הן המלכות הבלתי מעורערות של עולם הקטניות. טעמן עשיר, יש להן מרקם עם נוכחות, והן וורסטיליות למדי. את הסלט הזה אנחנו אוהבים להכין לבראנץ', אבל אין ארוחה שהוא לא יתאים לה. עם עשבי תיבול, גבינה מלוחה ויוגורט קליל, הוא גם יפה וגם מלא בריאות.

סלט עדשים שחורות ובולגריות ברוטב יוגורט
סלט עדשים שחורות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות ירק אפויות בתנור

אם אתם מתגעגעים לקציצות – זו המנה בשבילכם. אמנם אין בהן בשר, אבל תועפות של טעם דווקא כן, והן מתאימות כבסיס לארוחה או כנשנוש. מקורן של קציצות הירק במטבח העיראקי, והן לרוב מטוגנות, רכות ושמנמנות. אנחנו בחרנו בגרסה האפויה שלהן, כך שחסכנו לכם גם את השומן הרווי.

לביבות ערוק אפויות
לביבות ערוק אפויות | צילום: דפני פתיחה

קיש בצל וכרישה של קרן אגם

כשקרן אגם מכינה לנו קיש, אנחנו לא אומרים לא. הפעם מדובר בבצלים וכרישות שהתקרמלו להם, עורבבו עם גבינות שלא יקרעו את הכיס, והורכבו על בצק פריך מקמח מלא. הקראמבל למעלה הוא הכי בונוס. המנה הזו מושלמת לאירוח, או אם אתם סתם אוהבים לפנק את עצמכם.

פרסומת
קיש בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא
קיש בצל וקראמבל מלוח | צילום: נופר צור, mako אוכל

טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל

לא באמת חשבתם שנשחרר אתכם בלי איזה מתכון לטופו. האמת היא שטופו הוא לא מה שהוא היה פעם, ועם שיטות ההכנה המעודכנות, הוא יוצא טעים מאי פעם. הטופו במתכון הזה עובר טיגון שהופך אותו לקראנצ'י, ואז מקבל רוטב קוקוסי חרפרף-מתקתק שיגרום לכם לחוש שאתם בתאילנד. שדכו לו אורז והסתדרתם בחיים.

טופו פריך עם קרם קוקוס, צ'ילי ומייפל
טופו פריך בקרם קוקוס, צ'ילי ומייפל | צילום: דניאל לילה , לאכול טוב יותר

קציצות טונה

המתכון הלא בשרי האולטימטיבי למי למחפש חיים קלים: רק מערבבים טונה מקופסה, בצל, ביצים, פירורי לחם וקצת תבלינים, מקבבים ומטגנים. מתכון של רון יוחננוב.

בניצה גבינות

איפשהו במרחב שבין בורקס מים, פשטידה ומאפה בצק עלים מתקיימת הבניצה - תפארת המטבח הבולגרי, שגם בני העדות האחרות מתקשים לעמוד בפניה.

הדלקנו אתכם על בורקס מים אמיתי? מתכון לבורקס מים של ענת אלישע

פרסומת

בורקס משפחתי

ואם מדברים על מאפה גבינות - תשעת הימים הם הזדמנות נהדרת לנסות גם את המתכון הזה, לבורקס גבינה משולש אחד עצום בגודלו, שבכיף סוגר עניין למשפחה ממוצעת.

קיש פטריות מושלם של חנושה
קיש פטריות מושלם של חנושה | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

קיש פטריות

המתכון הזה מוקדש באהבה לכל מי שלא מרגיש בנוח עם בצק פריך - כי הוא תמיד או מתפורר מדי או לא מתפורר מספיק ובעיקר לא טורח לעדכן אותנו מראש איך הוא הולך לצאת. התחתית כאן היא משדרוג של בצק שק"ם, וזה קל וטעים ברמות.

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן | צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית
פרסומת

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

הגרסה של רון יוחננוב לאורז הפרסי המפורסם - אבל במקום תפוחי אדמה מככבת בו שכבה יפה של שקדים קלויים. יחד עם בצל מטוגן מדובר במנה אש.

רולדת בורקס פילו
רולדת בורקס פילו | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

המתכון הזה הוא לבדו סיבה להחזיק תמיד בבית חבילה של בצק פילו. בתשעת הימים, אבל גם בכל הימים האחרים.

קציצות עדשים כתומות עם קינואה
קציצות עדשים כתומות עם קינואה | צילום: אורי שביט, mako אוכל

פירה עדשים כתומות

אומנם פירה תפוחי אדמה הוא צמחוני מלכתחילה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנצל את ימי השינוי האלה בשביל לנסות פירה קצת אחר. רוצים גם את קציצות העדשים שבתמונה? אין בעיה, גם המתכון שלהן בפנים.

סלט פריקי וירקות טריים
סלט פריקי וירקות טריים | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט פריקי

סלט שהוא ארוחה שלמה, צמחונית, בריאה ומשביעה. הבסיס הוא פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ובצל מטוגן, ואליהם מצטרפים שני סוגי כרוב ועוד ירקות טריים. קיצי וטעים.

לביבות פירה ומוצרלה איריות
לביבות פירה ומוצרלה איריות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako
פרסומת

לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה

לביבות תפוחי אדמה מחוזקות בגבינת מוצרלה מגוררת, שנמתחת בכל ביס. 5 מרכיבים (פלוס מלח), מעט מאוד עבודה, ויש לכם התמכרות חדשה.

סלט טונה וירקות
סלט טונה וירקות | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט טונה וירקות

סלט פשוט עם רוטב נהדר, שהוא כל מה שצריך כשבחוץ כל כך חם. יש טונה, יש ביצים, ויש רוטב עם חרדל, לימון, מיונז וגבינת פרמזן, שיהפוך את המנה לבלתי נשכחת.

קציצות אורז ממולאות

בצל מטוגן, ארטישוק ירושלמי ופטריות בציפוי אורז ומעליו ציפוי קריספי כיפי. קציצות שמוציאים מהטיגון לצלחת עם נייר סופג וחוטפים לפחות שתיים עד שהן מגיעות לשולחן.

קציצות אורז עגול מטוגנות
קציצות אורז עגול מטוגנות במילוי פטריות וארטישוק ירושלמי | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות

רגע רגע רגע, זאת לא לזניה. המראה דומה, אבל כאן אין דפי פסטה, רק שילוב פנטסטי של ירקות שאוהבים אחד את השני וכמה סוגי גבינות (מוצרלה, גבינת עיזים ופטה).

מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה

תתעלמו לרגע מכמה שהוא מהמם ויפהפייה המאפה הזה. הוא טעים ומיוחד, ואפשר לקצר קצת תהליכים ולהשתמש בבצק עלים קנוי, ובואו נודה, בחום הזה זה מתאים לנו מאוד.

מאפה לוביה חתוך
נו מה, לא תכינו? | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור

מתכון של מנה שטרום למנה איטלקית ביתית שמשלבת בין ירקות צלויים בתנור לפסטה. כדאי להשתמש בפסטה קצרה ולא להתקמצן על הפרמזן.

אוריקטה עם רטטוי בתנור
אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד

ואם כבר פסטה, אז ניתן לכם גם פסטה לא פחות טעימה, אבל אחת פשוטה יותר ושדורשת קצת פחות עבודה - כזאת שמתבשלת יחד עם הרוטב שלה באותו סיר - רוטב רוזה.

פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד
פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

תבשיל שעועית, תירס וירקות

התירסים עכשיו מתוקים מתוקים וזה בול הזמן להכין את המנה הזאת, שהיא חגיגה של ירקות, שנשארים קראנצ'יים ומזכירים לנו כמה הם טריים ונהדרים.

תבשיל שעועית, תירס וירקות
תבשיל שעועית, תירס וירקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

משאוושה ביתית

בימי הקורונה יצא לנו להכין חומוס ביתי לראשונה, ואנחנו בטוחים שאנחנו לא היחידים. מאז אנחנו מכינים אותו הרבה, אז חשבנו למה לא להכין משאוושה? מוזמנים להוסיף ביצה קשה, ירקות ויש לכם יופי של ארוחה מזינה ומשביעה בלי בשר.

פרסומת
משאוושה סטריט פוד
משאוושה סטריט פוד | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה עלי גפן

את המתכון הספציפי הזה הכרנו במסעדת ג'וז ולוז בגלגול קודם שלה. המסעדה ההיא כבר אינה, אבל המתכון נשאר איתנו ורק תנו לנו הזדמנות לשלוף אותו.

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים
מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים | צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

עגבניות ממולאות

מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב.

עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות
עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות | צילום: אסף אמברם

קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט

לזוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה אסמעיל יש מתכון מעולה לקישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת.

פרסומת
קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע
קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קבב כרובית

הקונוטציה שלכם למשמע המילה קבב היא אולי בשרית, אבל קבב ממש לא חייב להכיל בשר. הקבב של מיס פטל מלא בדברים טעימים - כרובית, פסטו, עשבי תיבול ועוד. והוא אפילו לא פוגש מחבת ושמן - אופים אותו בתנור.

קבב צמחוני מכרובית
קבב צמחוני מכרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מקלובה טבעונית

תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם.

מקלובה טבעונית, הום מייד
מקלובה טבעונית, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סירניקי

יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.

סירניקי – לביבות גבינה משודרגות
סירניקי – לביבות גבינה משודרגות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

אורז עם תרד

המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי כולל המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי, מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת.

ספנקוריזו - אורז עם תרד
ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

גרסה ראשונה של הכתבה עלתה ב-2023.