אוכל
אוכל
שונות

מקלובה טבעונית

תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7105reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים
  • 4 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 חציל, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כרובית, מופרדת לפרחים גדולים
  • שני ראשי שום, מפורקים לשיניים וקלופים
  • 1/2 ליטר שמן קנולה (לטיגון)
  • 1/2 ק"ג אורז פרסי
  • 750 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפיות בהרט
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לקישוט:

  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • חצי צרור בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מניחים במים למניעת השחרה.

2מטגנים בשמן עמוק את הגזר, החציל, הכרובית והשום עד להזהבה (כל ירק בנפרד). מניחים בצד לצינון.

3מוזגים את שמן הזית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות.

4מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים ומניחים בתוך הסיר.

5מערבבים את המים הרותחים עם התבלינים ומוזגים על האורז. מביאים את הכל לרתיחה, וממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כ-1/2 שעה.

6מכבים את האש וממתינים לפחות 20 דקות. פותחים את הסיר ומניחים מעליו צלחת הפוכה שקוטרה גדול מפתח הסיר. מחזיקים בידיות הסיר עם מגבת מטבח תוך הצמדת הצלחת לסיר. בתנועה מהירה הופכים את הסיר ומניחים את הצלחת על משטח העבודה (ראו בתמונות). בעדינות משחררים את הסיר על ידי הרמתו מהתבשיל.

7מפזרים עלי פטרוזיליה ובצל ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il