
מקלובה טבעוניתתבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם|הומייד - משלוחים של ארוחות צהריים לילדים| פורסם11/04/1320:41 ![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):
לקישוט:
אופן ההכנה:1קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מניחים במים למניעת השחרה. 2מטגנים בשמן עמוק את הגזר, החציל, הכרובית והשום עד להזהבה (כל ירק בנפרד). מניחים בצד לצינון. 3מוזגים את שמן הזית בסיר רחב עם תחתית עבה, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על התחתית והדפנות. 4מערבבים בקערה את האורז (היבש) עם הירקות המטוגנים ומניחים בתוך הסיר. 5מערבבים את המים הרותחים עם התבלינים ומוזגים על האורז. מביאים את הכל לרתיחה, וממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד כ-1/2 שעה. 6מכבים את האש וממתינים לפחות 20 דקות. פותחים את הסיר ומניחים מעליו צלחת הפוכה שקוטרה גדול מפתח הסיר. מחזיקים בידיות הסיר עם מגבת מטבח תוך הצמדת הצלחת לסיר. בתנועה מהירה הופכים את הסיר ומניחים את הצלחת על משטח העבודה (ראו בתמונות). בעדינות משחררים את הסיר על ידי הרמתו מהתבשיל. 7מפזרים עלי פטרוזיליה ובצל ירוק. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |