המטבח הצמחוני טומן בחובו לא מעט מנות יצירתיות, חדשניות וממש לא פחות טעימות מאלו שמציע מקבילו הבשרי. וזה אפילו לא חייב לכלול את התחליפים המוכרים (לא שיש שום דבר רע בהם, אנחנו אוהבים טופו). אז לכבוד תשעת הימים, אספנו לכם בפינצטה לקט מתכונים בלי פירור בשר, שאתם מוזמנים לאמץ גם לימים שאחרי:

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

הגרסה של רון יוחננוב לאורז הפרסי המפורסם - אבל במקום תפוחי אדמה מככבת בו שכבה יפה של שקדים קלויים. יחד עם בצל מטוגן מדובר במנה אש.

>> למתכון: עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

רולדת בורקס פילו (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
רולדת בורקס פילו | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

המתכון הזה הוא לבדו סיבה להחזיק תמיד בבית חבילה של בצק פילו. בתשעת הימים, אבל גם בכל הימים האחרים.

>> למתכון: רולדות בורקס פילו עם תרד וגבינות

קציצות עדשים כתומות עם קינואה (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
קציצות עדשים כתומות עם קינואה | צילום: אורי שביט, mako אוכל

פירה עדשים כתומות

אומנם פירה תפוחי אדמה הוא צמחוני מלכתחילה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנצל את ימי השינוי האלה בשביל לנסות פירה קצת אחר. רוצים גם את קציצות העדשים שבתמונה? אין בעיה, גם המתכון שלהן בפנים.

>> למתכון: פירה עדשים כתומות

סלט פריקי וירקות טריים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
סלט פריקי וירקות טריים | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט פריקי

סלט שהוא ארוחה שלמה, צמחונית, בריאה ומשביעה. הבסיס הוא פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) ובצל מטוגן, ואליהם מצטרפים שני סוגי כרוב ועוד ירקות טריים. קיצי וטעים.

>> למתכון: סלט פריקי

לביבות פירה ומוצרלה איריות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
לביבות פירה ומוצרלה איריות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה

לביבות תפוחי אדמה מחוזקות בגבינת מוצרלה מגוררת, שנמתחת בכל ביס. 5 מרכיבים (פלוס מלח), מעט מאוד עבודה, ויש לכם התמכרות חדשה.

>> למתכון: לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה

סלט טונה וירקות (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט טונה וירקות | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט טונה וירקות

סלט פשוט עם רוטב נהדר, שהוא כל מה שצריך כשבחוץ כל כך חם. יש טונה, יש ביצים, ויש רוטב עם חרדל, לימון, מיונז וגבינת פרמזן, שיהפוך את המנה לבלתי נשכחת.

>> למתכון: סלט טונה וירקות

קציצות אורז ממולאות

בצל מטוגן, ארטישוק ירושלמי ופטריות בציפוי אורז ומעליו ציפוי קריספי כיפי. קציצות שמוציאים מהטיגון לצלחת עם נייר סופג וחוטפים לפחות שתיים עד שהן מגיעות לשולחן. 

>> למתכון: קציצות אורז ממולאות

קציצות אורז עגול מטוגנות  (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
קציצות אורז עגול מטוגנות במילוי פטריות וארטישוק ירושלמי | צילום: רעות עזר, mako אוכל

מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות

רגע רגע רגע, זאת לא לזניה. המראה דומה, אבל כאן אין דפי פסטה, רק שילוב פנטסטי של ירקות שאוהבים אחד את השני וכמה סוגי גבינות (מוצרלה, גבינת עיזים ופטה).

>> למתכון: מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות

מאפה חצילים וגבינות ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה

תתעלמו לרגע מכמה שהוא מהמם ויפהפייה המאפה הזה. הוא טעים ומיוחד, ואפשר לקצר קצת תהליכים ולהשתמש בבצק עלים קנוי, ובואו נודה, בחום הזה זה מתאים לנו מאוד.

>> למתכון: מאפה בצק עלים עם עגבניות ולוביה

מאפה לוביה חתוך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
נו מה, לא תכינו? | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור

מתכון של מנה שטרום למנה איטלקית ביתית שמשלבת בין ירקות צלויים בתנור לפסטה. כדאי להשתמש בפסטה קצרה ולא להתקמצן על הפרמזן.

>> למתכון: פסטה אוריקטה עם רטטוי בתנור

אוריקטה עם רטטוי בתנור (צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה)
אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד

ואם כבר פסטה, אז ניתן לכם גם פסטה לא פחות טעימה, אבל אחת פשוטה יותר ושדורשת קצת פחות עבודה - כזאת שמתבשלת יחד עם הרוטב שלה באותו סיר - רוטב רוזה.

פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל)
פסטה רוזה עם שמנת שמכינים לבד והכל בסיר אחד | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

>> למתכון: פסטה רוזה עם שמנת בסיר אחד

תבשיל שעועית, תירס וירקות

התירסים עכשיו מתוקים מתוקים וזה בול הזמן להכין את המנה הזאת, שהיא חגיגה של ירקות, שנשארים קראנצ'יים ומזכירים לנו כמה הם טריים ונהדרים. 

>> למתכון: תבשיל שעועית, תירס וירקות

תבשיל שעועית, תירס וירקות  (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
תבשיל שעועית, תירס וירקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

משאוושה ביתית

בימי הסגרים והבידודים יצא לנו להכין חומוס ביתי, ואנחנו בטוחים שאנחנו לא היחידים שטחנו חומוס ביתי בקורונה. מאז אנחנו מכינים אותו הרבה, אז חשבנו למה לא להכין משאוושה? מוזמנים להוסיף ביצה קשה, ירקות ויש לכם יופי של ארוחה מזינה ומשביעה בלי בשר.

>> למתכון: משאוושה ביתית

משאוושה סטריט פוד (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
משאוושה סטריט פוד | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה עלי גפן

את המתכון הספציפי הזה הכרנו במסעדת ג'וז ולוז בגלגול קודם שלה. המסעדה ההיא כבר אינה, אבל המתכון נשאר איתנו ורק תנו לנו הזדמנות לשלוף אותו.

>> למתכון: מאפה עלי גפן

מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים (צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור)
מאפה עלי גפן עם צזיקי שקדים | צילום: סטודיו O'LALA, יחסי ציבור

עגבניות ממולאות

מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב.

>> למתכון: עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות

עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות (צילום: אסף אמברם)
עגבניות ממולאות בפתיתים עם אטריות | צילום: אסף אמברם

קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט

לזוכת מאסטר שף נוף עתאמנה אסמעיל יש מתכון מעולה לקישואים ממולאים בבורגול מתובל, אפויים עד להשחמה ומבושלים בתוך מרק יוגורט סמיך וטוב. מנה צמחונית וחלבית נהדרת.

>> למתכון: קישואים ממולאים בבורגול במרק יוגורט

קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קישואים ממולאים בבורגול עם מרק יוגורט ונענע | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קבב כרובית

הקונוטציה שלכם למשמע המילה קבב היא אולי בשרית, אבל קבב ממש לא חייב להכיל בשר. הקבב של מיס פטל מלא בדברים טעימים - כרובית, פסטו, עשבי תיבול ועוד. והוא אפילו לא פוגש מחבת ושמן - אופים אותו בתנור.

>> למתכון: קבב צמחוני מכרובית

קבב צמחוני מכרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
קבב צמחוני מכרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מקלובה טבעונית

תבשיל אורז מסורתי - בגרסה ללא מוצרים מהחי, אבל עם כל הטעם.

>> למתכון: מקלובה טבעונית

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מקלובה טבעונית, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סירניקי 

יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה.

>> למתכון: סירניקי – לביבות גבינה משודרגות

סירניקי – לביבות גבינה משודרגות  (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סירניקי – לביבות גבינה משודרגות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אורז עם תרד

המתכון של מסעדת גרקו לתבשיל אורז במרקם קטיפתי כולל המון בצל מטוגן, שום וירוקים בריאים וטובים: תרד, פטרוזיליה ושמיר. בשביל טאץ' יווני אמיתי, מומלץ להוסיף בהגשה יוגורט או גבינת פטה מגוררת.

>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד

ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני")
ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"