mako
פרסומת

14 מתכוני קציצות שאנחנו אוהבים במיוחד

כל בר דעת יודע שלפעמים זו העת לקציצות בקר ולפעמים לקציצות עוף (וכן, יש גם עת לקציצות הודו), שלפעמים מוטב לקציצות להיטגן בשמן ולפעמים להיצלות בתנור, לפעמים לבלות בסיר עם רוטב ולפעמים להיזלל ישר מהמחבת. מתוך מחשבה עמוקה על כל האפשרויות לעיל, בחרנו עבורכם את מתכוני הקציצות הכי טובים שלנו

אוכל טוב
mako
פורסם:
קציצות צלויות או מטוגנות
קציצות מושלמות לילדים | צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר
הקישור הועתק

סיר אפונה וקציצות

קציצות קטנות-קטנות, עוף או בשר - תחליטו אתם. רוטב צהוב קלאסי גם גזר ואפונה, תוספת אורז לבן וסגרתם ארוחת צהריים שכל ילד ישתגע עליה. רוצים להכין אותן קצת יותר גדולות? אין שום בעיה.

אפונה וקציצות - הסירים
אפונה וקציצות - הסירים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות אוז ועשבי תיבול

והנה אחלה דרך לנצל שאריות של אורז מוכן: מערבבים אותו עם מלא מלא עשבי תיבול ירוקים טריים, מעט מאוד פרמזן, טיגון קל - ויש לכם תענוג קריספי צמחוני.

קציצות אורז ועשבי תיבול ללא גלוטן
קציצות אורז ועשבי תיבול ללא גלוטן | צילום: שי וזדיאס, mako אוכל

קציצות ירק ללא גלוטן

עוד קציצות צמחונית, והפעם גם ללא גלוטן - יש בהן רק כף אחת של כוסמת - גם טעים, גם יותר קל לעיכול וגם עמוס ירוקים.

קציצות ירק, Belly Pro
קציצות ירק, Belly Pro | צילום: הילה אלון, Belly Pro

קציצות מושלמות לילדים

אפשר להכין אותן עם בקר או עם עוף, אפשר לטגן אותן או לאפות - מה שלא תעשו, הקציצות האלה יצאו נהדרות והילדים שלכם יעופו עליהן (על מה שיישאר מהן אחרי הסיבוב שלכם, כלומר).

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים

מלא זיתים מבושלים, פלפלים בצבעים שונים, פלפלון חריף גם, ועליהם קציצות עוף נימוחות של בית. אפשר עם קוסקוס, אפשר עם אורז ואפשר פשוט לשים בלחמנייה.

קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים
קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף ולימון של אהרוני

מתכון ישן נושן, בן עשור ויותר, שאהבנו אז ואנחנו אוהבים לא פחות היום. קציצות עוף עם גרידת לימון וגם מחית כרובית בילט אין, ברוטב פשוט, חמצמץ ונהדר.

קציצות ערמונים של אמא שושנה

אמא שושנה היא אמא של השף אביב משה, ומבלי לפגוש אותה אנחנו יכולים לומר לכם שמדובר באישה משכמה ומעלה. רק אחת כזו יכולה להמציא קציצות כאלה, שהן פשוט פינוק אחד גדול בצלחת.

קציצות ערמונים של אמא שושנה
קציצות ערמונים של אמא שושנה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

קציצות הודו אפויות בקארי וחלב קוקוס

ואלה הקציצות האפויות הכי טוב שניסינו עד היום. במתכון, של מעדניית אלחנן עליה השלום, הן עוברות מהתנור לרוטב על בסיס חלב קוקוס - אנחנו מכינים אותן לפעמים עם רוטב ולפעמים בלי, והן תמיד עסיסיות וטעימות.

קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס | צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה, יוחנן, חנות אוכל גורמה

קציצות ופסטה בלימון

כמו שאפשר לראות, אנחנו אוהבים את העניין הזה של לימון בקציצות שלנו. כאן מדובר במנה שהיא ארוחה שלמה - של קציצות מעורבבות עם פסטה - והלימון מחמיא לכולן באופן שווה. מתכון פגז.

קציצות ופסטה
קציצות ופסטה בלימון | צילום: דן פרץ, ספר על אוכל, הוצאת לאנצ'בוקס

קציצות בקר עם מנגולד

מתכון של אבנר לסקין שכבר שיבחנו לא פעם. בקציצות האלה, ובעיקר ברוטב שלהן, צריך להשקיע קצת יותר - אז אם אתם בקטע של לתקתק צהריים, מוטב שתעברו הלאה.

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין
קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות כרישה ועוף

5 כרישות, חצי קילו עוף - נשמע לנו כמו המינון המושלם לקציצות פרסה. הן מטוגנות, הן עפות מהצלחת באותה מהירות שהן נוחתות עליה והן פשוט כיף גדול.

קציצות כרישה ועוף
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל
פרסומת

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

קבלו סיר שיהפוך לאחד הקבועים שלכם. הריח מטריף חושים, הרוטב עדין והנה טיפ שח יונית צוקרמן - תבקשו מהקצב שיטחן לכן צלעות. פחות משעה וחצי, זה הכל.

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות טונה

טוב, צריך גם מתכון אחד של קציצות טונה, ואם אחד - אז האחד הזה, של רות אוליבר. טעימות טילים כשהן יורדות מהאש, אבל מצוינות גם יום למחרת, אפילו בטמפרטורת החדר.

הקציצות של יהודה עמר

זוכרים את הקציצות מגמר "מאסטר שף"? אלה שמטוגנות בסולת ואחר כך עוברות לרוטב? אז אנחנו ממליצים לכם מאוד להכין אותן. על הפוקצ'ות אתם יכולים לוותר, בכל זאת לא גמר "מאסטר שף" פה.

>> בשלנים מתחילים? הנה מדריך לקציצות שיסגור לכם את כל הפינות