
המצרכים (4 מנות):לקציצות (כ-20 קטנות):
לרוטב הפסטה:
לפסטה:
אופן ההכנה:1קוצצים דק את הבצל. 2מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד. 3מעבירים את הבשר לקערה גדולה ומוסיפים את הביצה ואת פירורי הלחם. קוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים גם אותה. 4מעבירים את הבצל המטוגן שהתקרר בינתיים יחד עם השמן שבו טוגן אל הקערה ולשים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, לשים יחד הכל כ-2 דקות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. 5מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון בגובה 1 וחצי ס"מ. יוצרים מן התערובת קציצות בגודל אגוז מלך, זהות בגודלן, מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. 6מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים את הכרישה דק ומטגנים קלות עד שהפרוסות הופכות שקופות. פורסים גם את שיני השום, מוסיפים אל השמן, מטגנים במשך כדקה נוספת עד להזהבה ומקפידים שלא לשרוף. 7שוטפים היטב את הלימונים, קוצצים דק עם הקליפה ונפטרים מהגרעינים. מוסיפים את הלימון הקצוץ ואת המיץ הניגר ממנו אל המחבת. קוצצים את הפטרוזיליה, מפרידים את עלי התימין ומוסיפים גם אותם. מערבבים ומבשלים במשך כ-2 דקות על אש בינונית. 8מוסיפים את הקציצות המטוגנות, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ–5 דקות עד שהטעמים מתאחדים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. 9מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים, 1 כף שמן וקמצוץ מלח עד לדרגת אל דנטה (הפסטה רכה אך מרכזה עודנו נוקשה מעט). מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים לסיר. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה רחבה. 10מגישים מיד עם עגבניות קצוצות וכוס יין לבן וקר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |