אוכל
אוכל
דגים

קציצות טונה

מחפשים קציצות מנצחות, שהופכות אפילו טעימות יותר ביום למחרת? הגעתם למתכון הנכון. אתם יכולים להשתמש בטונה בשמן או במים, והכי כיף: אין צורך לחמם אותן, רק להכניס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, בצל וחסה

|על השולחן| פורסם07:26
קציצות טונה. סגנון: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:3.5121reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (25 מנות):

לקציצות:

  • 4 קופסאות טונה מסוננת (160 גרם כל אחת)
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל, מגורר על פומפייה דקה
  • 2 פרוסות לחם, מושרות במים, סחוטות ומפוררות
  • 2 ביצים
  • 1 כפית כמון טחון
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי צרור כוסברה, קצוץ דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח

לטיגון:

  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות.

2יוצרים קציצות אובאליות (כמו אצבעות) באורך 5 ס"מ בידיים משומנות ומשהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4מגישים מיד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.

* להגשה אחרי קירור: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למרות שהקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il