סדרת הדוקו-דרמה "המתמחים" תחזור מחר (רביעי, אחרי החדשות, ערוץ 12) לעונה חדשה, מותחת ומרגשת. חמישה מתמחים חדשים מבתי החולים בילינסון ושיבא תל השומר יחשפו את סיפורי חייהם וההתמודדויות היום-יומיות שלהם במסגרת תקופת ההתמחות האינטנסיבית.

זה הזמן שתכירו את ד"ר ענבל ברוך, ד"ר יוני ראובן, ד"ר נתי בן שלום, ד"ר איה מור ששון וד"ר נמרוד אבירן, שיקחו אתכם ביחד איתם למסע בלתי נשכח ויחשפו בפניכם את הניתוחים המורכבים, הדילמות של חיים ומוות, הדרמה האנושית והמקצועית, ההתנגשות בין העבודה לחיים האישיים וההקרבה העצומה שנדרשת מהם.

ד"ר ענבל ברוך

מתמחה שנה שביעית בניתוחי לב בבילינסון. בת 37, רווקה מראש העין. תחום ההתמחות שלה נחשב לגברי מאוד, והיא צפויה להיות אחת ממנתחות הלב היחידות בארץ. כיום, חוץ ממנה, יש רק אישה אחת בישראל שהיא מנתחת לב. אביה, שתמיד חלם שבתו הבכורה תהיה רופאה, נהרג במהלך שירות המילואים מפליטת כדור כשהייתה בת שמונה בלבד.

להיות מתמחה זה... במילה אחת - קשה. בשתי מילים - קשה מאוד. ההתמחות זו תקופה מאוד אינטנסיבית, הרבה לילות ללא שינה ומעט מאוד זמן פנוי. בנוסף צריך גם ללמוד לבחינות בין לבין ולהצליח גם איכשהו ללמוד לנתח. יש תקופות יותר מתסכלות ותקופות קצת יותר רגועות. תמיד הזכרתי לעצמי שההתמחות היא כמו ריצת מרתון - יש רגעים קשים יותר וקשים פחות, אבל גם ריצת מרתון נגמרת בסוף.

הכי הרבה שעות ברציפות שלא ישנת? 40 שעות. לפני כמה שנים יום אחרי תורנות נשארתי לניתוח בבוקר ובמהלך הניתוח הודיעו לנו שיש עוד ניתוח דחוף אחריו. הגעתי הביתה ב-22:00 בלילה.

ההקפצה הכי הזויה שהייתה לך? יום שישי בערב, למזלי בדיוק סיימנו לאכול ארוחה משפחתית. הייתי די צעירה בהתמחות והתורן של המחלקה נכנס להשתלה וביקש ממני לגבות אותו במידה ויקרה משהו. בלי לחשוב פעמיים הסכמתי ואז, כמובן, חוקי מרפי - הגיע חולה דחוף לניתוח ומצאתי את עצמי מעל 12 שעות בניתוח נוראי עד שבת בצהריים. הדרך חזרה הביתה הייתה רצופת ניקורים ברמזורים.

>> רוצים להכיר יותר לעומק את ד"ר ענבל ברוך? לחצו לתעודת הזהות המלאה 

ד"ר ענבל ברוך (צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1)
ד"ר ענבל ברוך | צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1

ד"ר יוני ראובן

מתמחה שנה שנייה באף אוזן גרון בבילינסון. בן 37, נשוי פלוס שניים מקרית אונו. יוני נולד באדיס אבבה ועלה לארץ עם משפחתו בגיל חצי שנה. אביו היה אסיר ציון - הוא היה פעיל באגודה שסייעה להעלות משפחות מאתיופיה לישראל וישב בעקבות כך בכלא.

הפעם הראשונה שהצלת חיים: גיל 16. התנדבתי במוקד "נוער עונה לנוער" ודיברתי עם נער שממש היה צריך מישהו שיקשיב לו. במקרה המישהו הזה היה אני.

מטופל/ת שנכנס/ה לך ללב: בחודש הראשון להתמחות הייתי חסר ביטחון בטירוף. פחדתי לעשות טעויות שיעלו למישהו ביוקר. פגשתי מטופל ותיק ששם לב לחששות שלי ולקח אותי תחת חסותו. נקשרנו מאוד לאורך האשפוזים שלו. לצערי הרב, כחצי שנה מאוחר יותר הוא נפטר אחרי מאבק ממושך. התמזל מזלי להיפרד ממנו ביום לפני שנפטר, לחבק אותו ולהודות לו על התמיכה שלו. המוות שלו נשאר איתי עד היום אבל יותר מכך, טוב הלב והחיוך שלו לא יעזבו אותי לעולם.

הדבר הכי מפתיע שקרה לך בתורנות? בכל פעם שאני שולף גוף זר מאף או גרון של מישהו אני מופתע מחדש, כמו סוללות, חלקי משחק או עצמות דג של שישי.

>> רוצים להכיר יותר לעומק את ד"ר יוני ראובן? לחצו לתעודת הזהות המלאה 

ד"ר יוני ראובן (צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1)
ד"ר יוני ראובן | צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1

ד"ר נתי בן שלום

מתמחה שנה שישית בנוירוכירורגיה בבילינסון. בן 36, נשוי פלוס אחת מהרצליה. כתלמיד בבית הספר סבל מהפרעות קשב וריכוז ולא נחשב לתלמיד מצטיין, אך זה לא מנע ממנו מלהפוך למנתח מוכשר. טייל בכל העולם, מבלה את זמנו הפנוי בגלישה בים.

להיות מתמחה זה... חוויה של פעם בחיים. אתה מגיע לדבר הזה בלי הרבה ידע או הכנה מראש ונשאב לשש שנים אינטנסיביות שבהן אתה הופך מילד שרק סיים לימודים באוניברסיטה למקצוען שמתרגם את כל הידע התיאורטי לידע מעשי בהצלת חיים. במהלך ההתמחות בנוירוכירורגיה אתה מתבגר מהר מאוד ומבין שכל תא בגוף שלך צריך להתחייב לזה, אחרת לא תשרוד.

הכי הרבה שעות ברציפות שלא ישנת? לא סופר שעות. התמחות בנוירוכירורגיה היא ריצת מרתון אינטנסיבית. כשם שספורטאי שמתאמן לאולימפיאדה יודע שככל שיתאמן יותר ככה הוא יהיה טוב יותר, בנוירוכירורגיה זה לא שונה. ככל שתבלה יותר שעות בחדר ניתוח, כך תהיה יותר טוב.

האם יש לך טקס או אמונה תפלה לפני ניתוח? הטקס שלי הוא מדיטציה לפני ניתוח בה אני מתרגל סשן מיוחד של נשימות. זה עוזר לי להסתנכרן, להוריד דופק ולשלוט יותר טוב על הידיים.

>> רוצים להכיר יותר לעומק את ד"ר נתי בן שלום? לחצו לתעודת הזהות המלאה 

ד"ר נתי בן שלום (צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1)
ד"ר נתי בן שלום | צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1

ד"ר איה מור ששון

בכירה צעירה בגינקולוגיה ומיילדות בשיבא תל השומר. בת 38, נשואה פלוס ארבעה מסביון. לפני חמש שנים בעלה עבר תאונה קשה שהפכה אותו לנכה. במקביל לעבודה בבית החולים היא מטפלת בארבעה ילדים, כשהקטן בן תשעה חודשים.

הפעם הראשונה שהצלת חיים: זה קרה לי בסטאז' ומאז קורה כמעט בכל יום. בכל פעם זה דורש כמה דקות של התאוששות לאחר מכן, לא רק של המטופל אלא גם שלנו, הצוות. לא מתרגלים לזה, אנחנו לא נשארים אדישים למקרים האלה.

מה הטריק שלך להישאר ערנית במשמרת ארוכה? אין טריק, אני בהילוך גבוה כל הזמן ופשוט לא ישנה. כל רגע משהו דרמטי יכול לקרות וצריך לשמור על עוררות גופנית גבוהה. בתורנות יש אדרנלין מאוד גבוה בגוף, העייפות נופלת עליי כשאני מתיישבת לרגע או הולכת הביתה, ברגע שהמתח יורד.

על איזה הרגל לא בריא הרופא שלך היה מעיר לך? אני מכורה לדיאט קולה ומתה על שוקולד, אבל מאזנת את זה בעזרת דברים אחרים. אני די חנונית, לא מעשנת ועושה מלא ספורט. חוסר שינה זה גם הרגל לא בריא, אבל בזה אין לי כל כך איך לטפל.

>> רוצים להכיר יותר לעומק את ד"ר איה מור ששון? לחצו לתעודת הזהות המלאה 

ד"ר איה מור ששון (צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1)
ד"ר איה מור ששון | צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1

ד"ר נמרוד אבירן

מומחה בכירורגיה, תת התמחות בטראומה וכירורגיה דחופה בשיבא תל השומר. בן 41, פרוד פלוס שניים ממושב ירחיב. עובד תחת ד"ר יורם קליין, מנהל מחלקת טראומה שהשתתף בשתי העונות הקודמות של "המתמחים".

הרגע שבו הבנת שאתה רוצה להיות רופא: מגיל מאוד צעיר חבשתי את הפצעים של האחים שלי והבנתי שזה מה שאני אוהב לעשות.

הרגע הכי קשה בעבודה: למסור לבני משפחה את הבשורה המרה שהפצוע שטיפלתי בו לא שרד. זה משהו שלא מתרגלים אליו, קשה כל פעם מחדש.

המטופל הכי מפתיע שפגשת? טיפלתי במשך יותר משבועיים באדם שהיה במצב קשה מאוד, מונשם ומורדם. כשהוא התעורר גיליתי שהוא היה בצוות שלי בצבא, פשוט לא זיהיתי אותו.

>> רוצים להכיר יותר לעומק את ד"ר נמרוד אבירן? לחצו לתעודת הזהות המלאה 

ד"ר נמרוד אבירן (צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1)
ד"ר נמרוד אבירן | צילום: מתוך "המתמחים", באדיבות ספורט 1