ארטיק פרוזן יוגורט

כשהקונדיטור תומר אומנסקי והמתכונאית יונית צוקרמן מאחדים כוחות תהיו בטוחים שהתוצאה תהיה מתכון יוצא דופן. אולי מבחוץ זה נראה כמו "סתם" עוד אקטי שוקולד, אבל ברגע שתנגסו בו תגלו בפנים מילוי ורדרד ונפלא של יוגורט ותותים. מתוק, מרענן ומפנק.

למתכון מגנום פרוזן יוגורט>

מגנום טבעוני של שיינא (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

מגנום טבעוני  ללא גלוטן

קשה להסתכל על הארטיק המושלם הזה שנראה כל כך מושחת ולהאמין שהוא לא מכיל ביצים, חלב או גלוטן. עוד יותר קשה להאמין שהו בעצם ממש קל להכנה ודורש בסך הכל שישה רכיבים, אבל אנחנו נשבעים שזו האמת. מתכון מטריף של שיינא גרשוביץ ל מגנום בצק עוגיות עם גלידה על בסיס קרם קוקוס וציפוי שוקולד לבן שתמיד משדרג את הכל.

למתכון מגנום טבעוני של שיינא גרשוביץ>

 

טוויקס טבעוני ללא גלוטן של שיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

חטיף טוויקס ביתי

גם החטיף הקפוא הזה הוא טבעוני וללא גלוטן ואנחנו פשוט לא נרגעים מזה. כמו כל מתכון של שיינא גם כאן יש מעט מאוד רכיבים, שאת רובם יש לכולנו בבית והתוצאה מפתיעה וסופר מפנקת.

למתכון טוויקס של שיינא גרשוביץ>

ארטיק אבטיח של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

ארטיק אבטיח

אם כבד עליכם כל עניין המגנומים השוקלדיים, למה שלא תנסו ארטיק קליל יותר?  המתכונאית המוכשרת רחלי קרוט שילבה בין שני סמלי הקיץ הישראלי – ארטיק ואבטיח במתכון שמח ומאוזן שכל מה שיש בו זה פירות טריים, מי קוקוס ויוגורט. בלי צבעי מאכל ותוספות משונות והצבע המרהיב? כולו מהפרי.

למתכון ארטיק אבטיח של רחלי קרוט>

ארטיק פירות יער של ירדן הראל (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

ארטיק פירות יער וקוקוס

עוד בגזרת הארטיקים על טהרת הפירות, קבלו את המתכון של ירדן הראל לארטיק פירות יער בצבע משגע, שיש בו בסך הכול 4 מרכיבים. כמה קל ככה מפנק.

למתכון ארטיק פירות יער של ירדן הראל>

קוקילידה ביתית (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

קוקילדה ביתית

פחות בקטע של ארטיק על מקל ומעדיפים גלידה קרירה וקרמית בין שתי עוגיות? כן יש לנו בשבילכם מתכון גם לקוקילדה ביתית מטריפה! שתי עוגיות שוקולד פאדג', גלידת חלבה קרמית באמצע, וקיבלתם ביס חלומי.

למתכון קוקילידה ביתית>

קוקילידה אבטיח של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

קוקילידת אבטיח

והנה גם גרסה קצת יותר מאוזנת וקלילה לקוקילדה. ריטה גולדשטיין בהברקה שלא ברור איך לא חשבנו עליה קודם - שתי פרוסות אבטיח, וביניהן מילוי של קרם מסקרפונה ודבש. יותר מרענן, קצת פחות כבד וטעים ומלכלך ממש באותה מידה.

למתכון קוקילידת אבטיח של ריטה גולדשטיין>

סורבה אבטיח של שיינא גרשוביץ (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

סורבה אבטיח

עוד דרך פשוטה במיוחד להפוך את האבטיח שלכם לפינוק קפוא ומרענן היא להכין ממנו סורבה, או ברד אם אתם מעדיפים לשתות אותו (עם קשית רב פעמית כמובן). כל מה שאתם צריכים זה מקפיא, בלנדר, עלים מרעננים של נענע ובזיליקום - וקצת סבלנות.

למתכון סורבה אבטיח מרענן>

 גלידוניות יוגורט בציפוי שוקולד (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

גלידוניות יוגורט

עם כל הכבוד לארטיקים מפונפנים אין דבר כיפי יותר מביס אחד קטן, קפוא וממכר של גלידה בציפוי שוקולד. בגרסה של רחלי קרוט לגלידוניות הגלידה היא גלידת בננה ויוגורט, ההכנה פשוטה למדי, והתו

למתכון גלידוניות שוקו-בננה של רחלי קרוט>

חטיף יוגורט של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

חטיף יוגורט

אם כבר יוגורט, קבלו רעיון לחטיף טעים, בריא, צבעוני ומרענן שמכינים ב-5 דקות עבודה. מה שהכי כיף במתכון הפשוט אך גאוני הזה של ריטה גולדשטיין זה שאפשר לגוון עם אילו פירות שאוהבים ולהוסיף שוקולד או כל תוספת אחרת שבאה לכם טוב.

למתכון חטיף יוגורט של ריטה>

גלידת טחינה ביתית (צילום: עומר מילר)
צילום: עומר מילר

גלידת חלבה

חשבתם שגלידה ביתית זה מסובך? שף עומר מילר מוכיח שלא במתכון לגלידה ביתית מושלמת. היא יכולה להיות פינוק לילדים, אבל גם יש לה לוק מספיק מרשים, וטעם נהדר שיהפכו אותה גם לקינוח נפלא להגיש לאורחים שקפצו בשבת, והכי חשוב? אתם יודעים בדיוק מה היא מכילה. 

למתכון גלידה ביתית של עומר מילר>

חטיף קפוא של ריטה גולדשטיין (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

חטיף גלידה טבעוני

נקנח עם עוד מתכון של ריטה גולדשטיים שמסתמנת כמלכת הקינוחים הקפואים - ביס קפוא מושלם שכולל גלידה ביתית של בננות וחמאת בוטנים על חטיף קפוא של שיבולת שועל, קוקוס, קשיו ותמרים. מתוק, מרענן ובלי חלב בכלל.

למתכון חטיף קפוא>