mako
פרסומת

חטיף יוגורט ופירות ב-5 דקות

ט"ו בשבט בדרך כלל זורק אותנו לקונטציות של מתכוני תמרים ושאר פירות יבשים, אבל ריטה גולדשטיין לקחה את החג לכיוון קצת אחר עם מתכון לחטיף פירות ויוגורט צבעוני ומרשים שכולל תמרים, משמשים אורגניים, תותים טריים, שלפחים מהגינה ודובדבנים מיובשים

ריטה גולדשטיין
מגזין שופרסל
פורסם:
חטיף יוגורט של ריטה גולדשטיין
צילום: ריטה גולדשטיין
הקישור הועתק

אני לא טיפוס של חגים אבל דווקא לט"ו בשבט יש לי חיבה מיוחדת. בכל זאת, חובבת פירות מושבעת, וכמה שיותר מעניינים יותר טוב, טריים, יבשים, מה שבא ברוך הבא. בתמונה חטיף פירות ויוגורט שלוקח בדיוק חמש דקות להכין והוא בריא, צבעוני ומאוד שימח אותי עם כל האפור והגשם שבחוץ. אני הכנתי עם תמרים, משמשים אורגניים, תותים טריים, שלפחים מהגינה ודובדבנים מיובשים, אבל אפשר להוסיף כמעט כל פרי שרוצים.

  • 450 גרם יוגורט יווני (חשוב בגלל אחוז השומן הגבוה)

  • 2-3 כפות דבש green או מייפל green או סילאן green

  • 4-5 כפות של פירות יבשים (אפשר להשתמש במה שאוהבים) אני בחרתי ב-4 תמרים green מגולענים וקצוצים, 4 משמשים אוזבקיים, קצת צימוקים וגוג'י בריז

  • תותים אוכמניות וכל פרי שאוהבים

  • שוקולד (לא חובה)

  1. בקערה מערבבים יוגורט יווני (חשוב בגלל אחוז השומן הגבוה) עם דבש/ מייפל/ סילאן

  2. מוסיפים 4-5 כפות של פירות יבשים

  3. משטחים על פיירקס שעליו נייר אפייה לרוחב של אצבע

    בראוניז שוקולד לט"ו בשבט של רחלי קרוט>

  4. מקשטים מעל בפירות טריים צבעוניים שאוהבים כמו תותים, אוכמניות וגם שוקולד ילך פצצה

  5. מקפיאים כ-4-5 שעות

  6. חותכים  לקוביות, נותנים דקותיים בטמפרטורת החדר כדי שלא יהיה בריין פריז ואוכלים. מה שלא אוכלים שומרים במקפיא