mako
פרסומת

מה מכינים עם טופו?

הוא עשיר בחלבון, סופג טעמים נהדר ומשתלב בכל מנה. מסלט, דרך מרק, קציצות, מאפים ותבשילים ועד ממרחים ואפילו קינוחים – הערכים התזונתיים והורסטיליות שלו הפכו את הטופו לרכיב שמככב בכל מטבח טבעוני. לכבוד חודש הטבעונות, אספנו לכם את מתכוני הטופו הכי מוצלחים

מערכת mako green
מערכת mako green
mako greenבחסות שופרסל green
פורסם:
קובה חמוסטה טבעוני
צילום: דניאל שכטר
הקישור הועתק

קובה חמוסטה

את הגרסה הטבעונית הזו לאחת המנות הכי אהובות אתם חייבים לנסות. מרק עשיר של ירוקים עם טעמים חמצמצים ובתוכו כופתאות רכות ונימוחות עשויות בורגול וסולת וממולאות בטופו מתובל. מנה טעימה להפליא, מלאה בטוה ונטולת רגשות אשם.

לביבות טופו וקישואים
צילום: בבושקה הפקות

קציצות ולביבות

טופו משתלב נפלא בקציצות ולביבות, אפויות ומטוגנות, הוא סופג את הטעמים של הירקות והתבלינים, תורם למרקם של הקציצות וכמובן מעשיר אותן בחלבון. לא הצלחנו לבחור אחד לכן קבלו שני מתכונים לקציצות ירק מופלאות שהטופו בהן הוא רק בונוס.

אורז קוקוס בתוספת ברוקולי טופו וקשיו מוקפצים
צילום: רחלי קרוט

תבשילים

אין מנחם וטעים כמו תבשיל חם שמוגש לצד אורז או קינואה, ושילוב של טופו וירקות זו דרך נהדרת להוסיף ערכים תזונתיים חשובים לתזונה שלכם. בשל טעמו הניטרלי יחסית והיכולת שלו לספוג טעמים, הטופו יעבוד טוב בכל תבשיל אליו תוסיפו אותו. ויש לנו כאן שתי דוגמות מעולות להשראה.

פרסומת
שניצל טופו
צילום: בבושקה הפקות

שניצל

לא תמיד צריך להסתבך עם תבשילים ומתכונים מורכבים, כי בסוף כולנו אוהבים את הקלאסיקות הפשוטות. אם תשאלו את ילדי ישראל (טוב גם את מבוגרי ישראל) שניצל זה ללא ספק אחת מהן. וכדי להפוך את המנה האהובה הזו לטבעונית כל מה שצריך זה טופו.

טופו ים
צילום: שיר סלעית

חריימה

עוד בגזרת הקלאסיקות, שממש אין צורך לוותר עליהן כשעוברים לטבעונות, נמצא החריימה. במקום פרוסות דג ברוטב - פרוסות טופו, ואל דאגה, יש כאן במתכון רכיב סודי שעושה כל ההבדל ונותן למנה טעם של ים.

קיש בצל טבעוני
צילום: דניאל שכטר
פרסומת

פשטידות וקישים

הורסטיליות של הטופו מאפשרת לו להחליף לא רק בשר בתבשילים ומנות עיקריות, אלא גם מוצרי חלב, והוא יכול לתפקד במקום גבינה בפשטידות ומאפים, להעשיר את הטעם והמרק שלהם ולהוסיף להם ערכים תזונתיים חיוניים. הנה שני מתכונים שתמיד מצליחים.

ממרח טופו ועשבי תיבול
צילום: בבושקה הפקות

ממרחים

מחפשים מה למרוח על הלחם? יש לא מעט אופציות טבעוניות, אבל אחת הקלות והמהירות ביותר להכנה עם ממרחי טופו למינהם. ככה פשוט, טופו טחון ומתובל היטב מהווה תחליף מצויין לגבינות ושאר ממרחים.

מקושקשת טופו
צילום: דניאל שכטר

מקושקשת

כן כן, טופו יכול להיות גם תחליף לביצים, ופתרון מעולה לארוחת בוקר מפנקת, או לארוחת ערב מהירה. הנה מתכון פשוט, טעים ומשביע למקושקשת טופו שסוגרת את הפינה.

מרק מיסו
צילום: אפרת ליכטנשטט
פרסומת

מרק מיסו

מעבר לכל השימושים שלו במטבח הטבעוני, טופו הוא גם רכיב מפתח במטבח האסייתי. הוא משתלב בלא מעט מתכונים מסורתיים, בלי קשר לטבעונות, למשל אגאדשי טופו או מרק מיסו הקלאסי. המנה הזו שאתם רגילים לאכול רק במסעדות היא למעשה ממש פשוטה להכנה, ודורשת לא יותר מ-5 דקות עבודה.