אוכל
אוכל

דובשניות? אנחנו מכינים השנה לבקוכן

עוגיות הדבש הגרמנית לבקוכן ממש מזכירות את הדובשניות שלנו - אפילו בציפוי! - אלא שבניגוד אליהן הן נאפות בתבנית ונחתכות לריבועים, ולא מגולגלות אחת אחת. למה אף אחד לא אמר לנו שזה אפילו יותר מרשים ככה?

|mako אוכל| פורסם09:52
לבקוכן. דובשניות מרובעות לעצלנים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית 20*30 ס"מ:

  • 1 כוס דבש
  • 125 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום (כהה או בהיר)
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות קינמון
  • 3 ורבע כוסות קמח
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי:

  • כוס וחצי אבקת סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

עוגת דבש

1מחממים בסירעל להבה נמוכהדבש, חמאה, סוכר ומלח תוך ערבוב מתמיד. כשהסוכר נמס והתערובת מתחילה לבעבע מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון כ-15 דקות.

2מוסיפים את הביצים וטורפים בזריזות כדי למנוע מהן להתבשל.

3מוסיפים קינמון, קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק. מעבירים את הבצק למקרר ל-3-4 שעות.

4מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

5מרפדים תבנית בנייר אפייה ומעבירים את הבצק פנימה. מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את הבצק בתבנית.

6אופים כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה. קיסם שננעץ בעוגה צריך לצאת יבש.

7מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון עד איחוד.

8משטחים את הציפוי על העוגה בזהירות. מניחים לצינון מלא ורק אז חותכים לריבועים.

לבקוכן - הגרסה הגרמנית לדובשניותהגרסה הגרמנית לדובשניות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

>> והנהמתכון לדובשניותקלאסיות

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il