מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סטייק וצ'יפס ב־99 שקל: זה באמת אפשרי

סטייק אנטרקוט וצ'יפס ב־99 שקלים במשלוח נשמע כמו מתכון לאכזבה. לא רק שביף (BEEF) מבית קצביית מיטמן מצליח לאתגר את חוקי הז’אנר, הוא גם מפתיע לטובה

לין לוי
פורסם:
BEEF מבית לגזיאל
סטייקים במשלוח? בהחלט כן|צילום: יחסי ציבור, אסף קרלה
הקישור הועתק

אין באמת צורך לציין שוב שיוקר המחייה כאן שובר שיאים:בראנץ' בתל אביביכול לעלות בין 100-150 שקלים לאדם, וגם בשביל לאכול שיפודשקדי עגלתצטרכו להוציא יותר מ-100 שקל. אבל בשביל סטייק אנטרקוט שלביף (BEEF) מבית קצביית מיטמן, הסכום הזה דווקא יספיק.

לפני מספר חודשיםקצביית מיטמן בשרונה מרקטהשיקה את ביף, מותג פאסט פוד חדש שהתחיל בתור פופ אפ עם כוונות להפוך לרשת ארצית, והבטיחה ארוחת סטייק וצ'יפס "מהקצב לצלחת" במחיר שובר שוק. לשמחתנו היא לא רק הבטיחה, היא גם קיימה.

משלוח של ביף - אחרי שעה וחצי בגשם
משלוח של ביף - אחרי שעה וחצי בגשם|צילום: לין לוי, mako אוכל

עודף מ-100

סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם וצ'יפס (או שעועית) נמכרים בביף ב-99 שקלים. מחירו של סטייק סינטה במשקל זהה כולל תוספת הוא89 שקלים. המנה מגיעה בקופסת קרטון ממותגת, קוקט צ'ימיצ'ורי וסלט קולסלאו. התפריט מציע גם מנה זוגית ב-205 שקלים והיא כוללת אנטרקוט ושייטל במשקל 300 גרם, 2 נקניקיות אסאדו, 2 קבבים, שעועית, צ'יפס, קולסלואו, 2 קלחי תירס מתובלים ו-2 קינוחי כוס (מוס לימוני וקוביית פאדג' שוקולד קטנה.) עכשיו הם שוב שוברים את השוק ומציעים את המנות הללו במשלוחים.

משלוח של BEEF - סטייל עם עודף מ-100 שקל
משלוח של BEEF - סטייל עם עודף מ-100 שקל|צילום: לין לוי, mako אוכל

איך הסטייק שורד את המשלוח?

לא צריך להיות גאון קולינרי גדול כדי להבין שסטייק הוא לא מנה שקל להוציא במשלוח. סטייק אוכלים סמוך לירידה מהגריל, כשהוא עוד חם, והמתנה ממושכת מדי עלולה לפגוע בחוויית האכילה שלו: המרקם עשוי להיות קשיח יותר, הוא יכול לאבד עסיסיות או להתייבש. במיטמן עובדים עם מכונת צלייה חדשה שאיכשהו מצליחה לנצח את האתגר.

פרסומת
ביף - שרונה מרקט
ביף - שרונה מרקט|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

המשלוח הראשון שלנו מביף יצא לדרך בדיוק בתחילת הסופה של שבוע שעבר. מן הסתם היה עיכוב מאוד גדול (והפעם גם מובן) ולא היה ברור האם השליח יצלח את אתגרי הגשם. כעבור שעה וחצי (!) הוא הגיע, ולמרבה ההפתעה, וזאת באמת הייתה חתיכת הפתעה, הבשר עדיין היה מצוין: חמים, עסיסי, צרוב היטב וורדרד מבפנים. מידת הצלייה הייתה מושלמת והבשר עצמו היה טעים, מתובל כמו שצריך ואיכותי. שני הסטייקים, האנטרקוט והסינטה, היו בעובי אידיאלי ובזכות הרכות של הבשר אפילו לא השתמשנו בסכין משוננת.

סטייק עם עודף מ-100 שקל. BEEF
סטייק עם עודף מ-100 שקל. BEEF|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור
עובר משלוח. הסטייק של ביף (BEEF)
עובר משלוח. הסטייק של ביף (BEEF)|צילום: צילום פרטי
פרסומת

התוספות

כדי לבחון את המשלוח ביום רגיל ולא במהלך סופת ביירון, ביצענו משלוח נוסף שהגיע הרבה יותר מהר, ככה שהפעם יכולנו ליהנות לצד הסטייק גם מתוספת צ'יפס פריך. גם את תוספת השעועית אהבנו, למרות שתערובת התבלינים הייתה פחות לטעמנו. את התיבול של קלחי התירס לעומת זאת אהבנו מאוד. הקבבים הזכירו קציצות ביתיות מטוגנות ונקניקיית האסאדו הייתה מוצלחת, בעלת מרקם וטעמים טובים.

מהו סוד ההצלחה?

כיצד הצליחו בביף להוזיל את עלות הבשר? על ידי קיצור תהליכים: הבשר מגיע למסעדה מהמפעל של האחים לגזיאל, מה שמאפשר לשמור על מחיר אטרקטיבי.

כיצד מבטיחים שהסטייק יגיע במידת עשיה מדויקת גם כשהוא יוצא במשלוח? בשביל זה בביף עובדים עם גריל צדפה (clamshell) שמייצר אפקט מייארד: "הגריל נותן מכת ברק לסטייק עם טמפרטורה גבוהה למשך 90 שניות, כך שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק נשמרת לאורך זמן", מסביר עומר לגזיאל. "חוץ מזה גם הוספנו את הנייר התרמי הכי איכותי שקיים היום בטכנולוגיית המשלוחים ואיתו עוטפים את הבשר שיוצא במשלוח".

בשורה התחתונה: משלוח מוצלח מאוד ובשר טעים ביותר. חשוב לציין שיש מינימום הזמנה במשלוח, 100 שקלים, כלומר שלא תוכלו להזמין רק את סטייק הסינטה שעולה 89 שקלים.

מצאתם טעות לשון?