מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

לא רק משתלם, גם טעים רצח

מיטמן בשרונה מחזירה את הפופ שלה אחרי שנה, ואנחנו מרוויחים צלחת מפורקת בשר במחירים משתלמים מאוד. הפופ אפ הזה צפוי להימשך לפחות חודשיים, אבל אם דברים יסתדרו כמו שאנחנו מקווים, יהיה פה דוכן קבוע ושווה לאללה

ניצן לנגר
mako אוכל
פורסם:
פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה
פופ אפ מהקצב לצלחת - מיטמן שרונה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
הקישור הועתק

אנחנו בתקופה שבה כל ענף המסעדנות בארץ עובר טרנספורמציה ומתעצב מחדש, אחרי 2 מהלומות שרבים עוד מתאוששים מהן: הקורונה והמלחמה. מסעדות השף הולכות ומתמעטות, מנסות להתאים את עצמן לסועדים ולהציע גם ארוחות קצת יותר "נגישות", רוב המקומות החדשים שנפתחים הם ביסטרואים או בתי מאפה, מדפי הגראב אנד גו הולכים וגדלים, וכמובן הפופ אפים. פופ אפ הוא דרך משתלמת יותר, עם מינימום לקיחת סיכונים עבור השפים, המסעדנים והיזמים, ולמרות שבתור קהל הצרכנים זה יכול להיות לעיתים ביאוס וניג'וס, קשה להאשים אותם, התנאים בישראל קשים ואף אחד לא רוצה עכשיו לשקוע בחובות והרפתקאות פחות מוצלחות.

פופ אפ מיטמן
פופ אפ מיטמן|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כל ההקדמה הזאת כדי לדווח שמיטמן בשרונה, המעדנייה-קצבייה בהקמת האחים לגזיאל (יותם, עומר ואריאל), החזירו את פופ אפ "מהקצב ללצלחת" שפעל לפני כשנה. האחים לגזיאל מטפלים בעצמם בבשר (בקר הולשטיין ישראלי מרמת הגולן) ומציעים שלל נתחים ומוצרי בשר לרכישה, וכעת בפופ אפ - הבשר הטרי עובר מהמעדנייה אל הפלמצ'ה בדוכן הסמוך ומוגש לצד מספר תוספות. מקרר טו פלנצ'ה. נכון לעכשיו, הפופ אפ הזה צפוי להימשך לפחות חודשיים, אבל משיחה קצרה עם מנהל המקום נראה שהתכנון הוא להפוך את הסידור הזה למשהו קבוע יותר וגם הרחבת התפריט.

קצביית מיטמן בשרונה
קצביית מיטמן בשרונה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מסעדת פופ אפ לרשת הקצביות מיטמן
מסעדת פופ אפ לרשת הקצביות מיטמן|צילום: רוני כספי, יחסי ציבור
פרסומת

הדיל הוא כזה: בשעות הצהריים מוגשת כאן מנתסטייק אנד צ'יפס (89 שקלים): סטייק 300 גרם של אנטריקוט/שייטל לצד קרעי תפודים פריכים; ואחרי שעה 15:00 מוציאים את התותחים הכבדים יותר:מגש זוגי (179 שקלים)עם סטייק אנטריקוט (300 גרם), פילה שייטל (250 גרם), 250 גרם של קבבים ונקניקיות שמכינים כאן, ותוספת תפוחי אדמה פריכים ותירסים צלויים; או לממש רעבים -מגש חברים מותאם ל4-5 סועדים (359 שקלים)עם פריים ריב במשקל 550 גרם, סינטה (250 גרם), פילה שייטל (250 גרם), 500 גרם של קבבים ונקניקיות, תפוחי אדמה פריכים ותירסים צלויים.

נתחים מבקר ישראלי
נתחים מבקר ישראלי|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הגעתי לדוכן מגובה בעוד 4 חברות וחברים רעבים והלכנו בלי בושה על מגש החברים, לפרק קילו וחצי של בשר. היה תענוג. מעל כולם נצץ הפריים ריב: רצועות בשר נמסות בפה, טעימות, מתובלות לשלמות, שלא השארנו מהן פירור. לא אציין שמות, אבל גם העצם כורסמה יפה. גם יתר הנתחים היו מוצלחים - הסינטה, השייטל והאנטריקוט (שאותו קיבלנו כפינוק) - כולם עשויים במידה מדויקת, מתובלים, רכים. הנקניקיות פציחות ופיקנטיות, הקבבים טובים וגם התוספות תורמות פה לחוויה: צלחת עם כמות נדיבה מאוד של צ'יפס - תפוחי אדמה "קרועים" בציפוי מתובל עדין, חתיכות קלחי תירס צלויות, קולסלאו וצ'ימיצ'ורי. כל 5 הסועדים שהיינו יצאו שבעים ומסופקים, בלי להרגיש שחסרו לנו פחמימות.

פרסומת
פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה
פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
ויש גם תוספות טובות ליד הבשר
ויש גם תוספות טובות ליד הבשר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אז נכון שישיבה במתחם שרונה לארוחה זה לא בהכרח חוויה של קוליות, ועדיין - ממש לא היינו לבד וסביבנו שולחנות של זוגות וחבורות בטווח גיל משתנה. חלקם תושבי השכונה, חלקם עובדי האזור וחלק גדול הם צעירות וצעירים שמגיעים במיוחד וחיים בסרט של צ'לסי מרקט, מה רע להם? בתוך תקופה כל כך חסרת יציבות וחוסר ודאות, הארוחה הזאת, שעולה לכל סועד 72 שקלים (ללא שתייה), באה לנו ממש טוב, אפילו שאכלנו במתחם אוכל של שוק אוכל מקורה.

מיטמן. שרונה מרקט, תל אביב יפו. טלפון: 08-8544434. כשר

מצאתם טעות לשון?