מעיין הבירה
תל אביב עיר של טרנדים. מקומות נפתחים ונסגרים בקצב מסחרר ומי שמחזיק מעמד מעל שנתיים-שלוש כבר זוכה לתואר 'מוסד'. בחיפה, לעומת זאת, יש מוסדות אמיתיים, כאלה שפועלים שנים על גבי שנים, ומשרתים קהל נאמן וקבוע כמו גם לקוחות חדשים. קחו למשל את מעיין הבירה, שמצליחה כבר קרוב לשישים שנה להיות אחד המקומות התוססים והאהובים בחיפה. יש כאן קוסטיצה שרבים חולמים עליה ומגיעים לכאן רק עבורה; נקניקיית פטריצ'אן עתירת שום; ורניקי במילוי תפוחי אדמה שאנחנו אוהבים במיוחד; ורגל קרושה לחובבי הז'אנר (ולחובבי התנסויות). אם עוד לא הייתם פה – רוצו. יודעים מה, אפשר גם ללכת – מעיין הבירה לא זזה לשום מקום.

מעיין הבירה. נתנזון 4, חיפה. 04-8623193

פסטרמה בקר מעיין הבירה (צילום: רועי אבוטבול)
כמה אנחנו אוהבים את מעיין הבירה? מאוד | צילום: רועי אבוטבול

רולא
המסעדה הלבנטינית מהעיר התחתית שכבשה את כל מבקרי האוכל בישראל ממשיכה להיות מקור משיכה לחיפאים ולמבקרים בעיר, שמחפשים מטבח ערבי מסקרן ויוצא דופן, במיקום מקסים. התפריט של השף והבעלים מועין חלבי כולל מגוון רחב של בשרים כמו קבב פיסטוק עם תערובת של בשר טלה ועגל ברוטב יוגורט חם; קציצות טלה ועגל ברוטב נענע ופיסטוקים; סאודה - כבדי עוף עם שום, רכז רימונים וטחינה; סינייה עם תערובת בשרים, תפוחי אדמה, בצל צלוי וטחינה בטאבון; עראייס - פיתה עם תערובת בשר, שמן זית וטחינה; וקובנייה - פילה בקר כתוש עם בורגול, טלה ובצל. ויש אפשרויות מצוינות גם למי שלא בא לו על בשר.

רולא. הנמל 33, חיפה. 052-2273812

רולא - קבב (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
קבב ברולא | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

רוקו סושי
נכון, היה סושי בחיפה גם קודם, היה אפילו אחלה סושי בחיפה גם קודם, אבל כמו רוקו סושי לא היה. מקום קטן עם סטנדרטים גבוהים במיוחד בעיר התחתית, שנפתח בשעות הערב בלבד ומוקדש כל כולו לסושי. האפשרויות בתפריט משתנות בהתאם למה שיש לים להציע - סשימי ילוטייל או אינטיאס; פוטומאקי בציפוי סלמון על טונה אלבקור, מלפפון, קנפיו וגרידת ליים; מאקי עם פלמידה אדומה, אלבקור, סלמון ועירית; או סשימי מוסר ים על מיקרו אפונה ורוטב הדרים. כל זה מגיע באריזה מינימליסטית ומדויקת, כיאה למטבח יפני רציני.  

רוקו סושי. הנמל 10, חיפה. 050-6852860

View this post on Instagram

Futomaki roll with albacore tuna, cucumber and kanpyo topped with salmon and lime zest. @ronityampottery . #roku_and_roll #roku #downtownhaifa #sushibar #sushi #sushitime #sashimi #sushilovers #japanesefood #sushiroll #sushilover #sushiaddict #comidajaponesa #delicious #japan #goodtimes #freshfish #sushiart #bhfyp #japan #japanesefood #japanesecuisine #eatout #sushinight

A post shared by Roku - רוֹקוּ (@roku_sushi.haifa) on

לוקס
אחד המקומות המדוברים בתקופה האחרונה בחיפה הוא לוקס (LUX), בר-מסעדה מסוגנן שפועל בשעות הערב (מלבד בסופי שבוע, אז פתוח המקום כבר מהצהריים). על האוכל כאן אחראי השף עלאא מוסא (הבעלים של מסעדת אלמרסא בעכו) והכיוון הכללי הוא פרשנות אישית-מודרנית למטבח ערבי. בין היתר תמצאו פה סביצ'ה עם לבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי; ריזוטו פריקי עם פטריות מוקפצות ושעועית ירוקה; צלעות כבש עם בצל מקורמל וקרם חציל; וטרטר ערבי של סינטה עם בורגול דג וטחינה.

לוקס. הנמל 13, חיפה. 077-2060970. לא כשר

סביצ'ה מרסא סטייל לוקס (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סביצ'ה בלוקס. של השף עלאא מוסא | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

תלפיות
כשסיפרנו לכם בפעם הראשונה על הפתיחה של מסעדת תלפיות בשוק תלפיות החיפאי התלהבנו מהמקום ומהאוכל, אבל לא תיארנו לעצמנו שארבע שנים אחר כך תלפיות תהיה אחת המסעדות העמוסות בעיר, והשכונה שעל שמה קרויה המסעדה ובלבה היא שוכנת - שוקקת חיים. התפריט משתנה תדיר ומתבסס בעיקר על דגה ופירות ים. תמצאו פה סשימי אלבקור על קולי משמש ולבנה יוזו; שרימפס קריסטל עם קולרבי בציר דגים וקרם גבינה כחולה; או מליטות וסקומברי מטוגנים. היינות במקום משובחים ונבחרים בקפידה. מי צריך יותר מזה?

תלפיות. סירקין 28, חיפה. 04-6992296. לא כשר

תלפיות - דגי זהב (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
תלפיות בשוק תלפיות החיפאי | צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

ביסטרו וניה
הביסטרו החביב, שעבר אי אילו גלגולים מהיום שנפתח ועד היום, נמצא כעת בבעלותו של השף מיכאל גרטופסקי (ביסטרו מיכאל במושב לימן וצ'יקטי בתל אביב), שמביא גם לפה את המטבח הייחודי שלו. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו שרימפס במחבת עם ביסק סרטנים וברוסקטה; טאבולה כרובית עם עשבים קצוצים וצנוברים; מנטי - כיסונים ארמניים במילוי טלה קצוץ ויוגורט; פסטה טרייה קרועה ביד עם פילה בקר, פטריות, שום, חמאה ופרמזן; וצלע לבן עם בייקון, פלפל שחור ושמנת. על המתוקים אחראית נעמה גאון, מה שאומר שהם יפים כמעט כמו שהם טעימים. בימי שישי יש בראנץ' שווה - אחלה אופציה לפתיחה מפנקת של סוף השבוע.

ביסטרו וניה. שער פלמר 1, חיפה. 04-6716272. לא כשר

View this post on Instagram

היה זה סוף שבוע טעים @michaelg73 #tuna #avocado #eggyolk #foodgraphy #haifa #instafood #eeeats #eater #weekend

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

צ'אנג בה
ברשימה שלנו נמצאות מסעדות אסייתיות נוספות, אך את הנציגות התאילנדית אנחנו מעניקים בלי היסוס למסעדת צ'אנג בה שבעיר התחתית. המקום נפתח במקור כמסעדת סטריט פוד והתפתח עם הזמן למשהו רשמי יותר, אך האווירה נשארה צעירה וקז'ואלית. בתפריט תמצאו את המנות שכבר הוכתרו על ידי הקהל הישראלי כמלכות המטבח התאילנדי, אבל גם לא מעט הפתעות: סום טאם - סלט פפאיה קלאסי שמוגש עם סטיקי רייס; פאד פאק קייאו עם ברוקולי, אספרגוס, באק צ'וי, בצל ירוק ושום מוקפצים עם שיטאקה; פלמהוק טוט - קלמרי פריך במעטפת קמח ותבלינים עם איולי טוגוראשי; מרק טום יאם חריף חמוץ עם דג, קלמרי ושרימפס; גאנג מאסאמן עם טופו, עוף או בקר בתבשיל קארי מאסאמן, קינמון, הל ותפוחי אדמה; ופלה יאנג - דג שלם על הגריל במרינדת עשבים עם ירקות טריים ואטריות שעועית.

צ'אנג בה. הנמל 23, חיפה. 04-6722891

View this post on Instagram

פאד סייאו • • • #foodmagazine #gargeran #foodstegram #foodie #foodies #yummy #yum #yummy #goodfood #foodporn #food #אוכל #טעים #fish #italianfood #israel #friday #helthyfood #dinner #restaurant #eat #foodtruck #foodstyling #followforfollowback #followers #likeforlikes #changba

A post shared by מסעדת צ'אנג בה (@chang_ba__) on

איטליאנו דה לה קוסטה
המסעדה האיטלקית של השף חמודי אוקלה משקיפה על נוף מרהיב של מפרץ חיפה וזו נקודת זכות בפני עצמה, אבל עם כל הכבוד לנוף המרשים ולעיצוב היפהפה אנחנו תמיד הכי מתלהבים ממה שזוללים, ויש לנו ממה להתלהב. תמצאו פה מנות איטלקיות קלאסיות כמו ניוקי ארטישוק ירושלמי עם חמאת כמהין וערמונים; ארנצ'יני עם פרמזן ומוצרלה; פפרדלה ראגו בקר; ופסטה קרבונרה עם בייקון טלה, אספרגוס וביצה עלומה, אך חמודי מכניס גם את הרקע המקומי שלו לתמונה עם מנות כמו סלט טבולה בסגנון השף; בייגלה ירושלמי ומטבלים גליליים; או דג שלם בטאבון עם ירקות שורש, אספרגוס ים ותרד טורקי.

איטליאנו דה לה קוסטה. העלייה השנייה 96, חיפה. 04-6601011. לא כשר

איטליאנו דה לה קוסטה - פיצה (צילום: גלעד הר שלג, אוכל טוב)
פיצה באיטליאנו דה לה קוסטה | צילום: גלעד הר שלג, אוכל טוב

ויוינו
ויוינו היא רשת מסעדות איטלקיות עם סניפים בקריות, בבאר שבע, בזיכרון יערב ובביתן אהרון, אבל הסניף המקורי, שהוא גם החביב עלינו מכולם, הוא כמובן הסניף החיפאי. התפריט כולל הכל מהכל - ראשונות כמו פולנטה ופטריות או בוראטה עם עגבניות שרי; סלטים כמו פנצנלה או קיסר אבוקדו עם ביצה ופרמזן; פיצות כמו קפרזה או מלנזנה וגבינת עיזים; פסטות כמו פטוצ'יני פונגי או לינגוויני סלמון; ועיקריות של בשרים, פירות ים ודגים. המגוון רחב במיוחד, האווירה משוחררת, משפחתית ונעימה ויש פה משהו לכל אחד. לא סתם המקום הוא להיט מרגע שנפתח.

ויוינו. כיכר אליזבט 1, חיפה. 04-8229454. לא כשר

ויוינו חיפה פסטה בקר (צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור)
פסטה בוויוינו. איטלקי לכל המשפחה | צילום: אריאל עוזרי, יחסי ציבור

יונק
אי אפשר לדבר על אוכל חיפאי בלי להזכיר מסעדות רומניות בכלל ואת קפה גלידה יונק בפרט. מדובר במוסד חיפאי של ממש, שפועל כבר מ-1948, ומהווה נקודת ציון היסטורית שהיא חובה לכל זללן שמכבד את עצמו. העיצוב פשוט, האווירה משפחתית ובלתי מחייבת אבל האוכל, הו, האוכל: בשרים על האש, נקניקיות משובחות, חמוצים מצוינים שעושים במקום - מכרוב מעולה, דרך מלפפונים ועד לעגבניות מוחמצות למיטיבי לכת. הכל ביונק טעים ועשוי נהדר, אבל בפסגה יש מקום רק לאחד, וזהו כמובן הקבב הרומני שאנשים עומדים בשבילו בתור. מקום שהוא אגדה.

יונק. קיבוץ גלויות 23, חיפה. 04-8667929. לא כשר

נקניקיית פטריציאן בפלטת מאכלים רומניים, מסעדת יונק (צילום: באדיבות המסעדה)
חגיגה רומנית. קפה גלידה יונק | צילום: באדיבות המסעדה

הנמל 24
הנמל 24 היא מסעדת שף ותיקה ונעימה שמצליחה לשמור על סטנדרט גבוה כבר שנים ולהיות בית קבוע לחיפאים. השף רן ראש מציע פה מנות בסגנון צרפתי לצד שילובים מקומיים ומעניינים כמו מרק בצלים מוקצף עם קצפת כמהין; שרימפס בחמאת מרווה ותרד טורקי על ברולה שום; מילפיי של פטה כבדים עם תפוחים בסיידר וויסקי; ריזוטו ערמונים ופטריות בקרם קוקוס; ונתחי פילה בקר עם רביולי ריקוטה ובצל בציר בקר. בימי חול המסעדה פתוחה בשעות הערב בלבד, בסוף השבוע פתוח גם בצהריים.

הנמל 24. הנמל 24, חיפה. 04-6436688. לא כשר

View this post on Instagram

קבלו הצצה למנה מהתפריט החדש טורטליני זנב שור, קרם אפונה, ברוטב חמאה חומה וציר בקר

A post shared by הנמל24 Hanamal (@hanamal24rest) on

ליבירה
ליבירה החיפאית היא מקום יוצא דופן ברשימה שלנו – לא מדובר במסעדה אלא במבשלת בירה מגניבה שמגישה גם אוכל טעים. קודם כל אנחנו ממליצים לנסות את הבירות שעושים כאן: ביטר אייל, סטאוט מעושן או בירת לאגר בהירה דאבל פילס. לצד הבירות אפשר לנשנש פלטת שרקוטרי עם מיני בשרים ונקניקים תוצרת המקום; לחמניית בירה וחמאת אנשובי; המבורגר עם שינקן, צ'דר, פטריות מוקפצות, בצל וקרם שמנת צ'יפוטלה; סלמון כבוש עם קרם פרש וסירופ ווסאבי; וכנפיים מטוגנות בקרמל הדרים חריף או פטה כפרי על בסיס בשר לבן עם כבדי עוף, חמאה ופיסטוקים.

ליבירה. הנמל 26, חיפה. 04-3740251. לא כשר

View this post on Instagram

שפים הם הטבחים של ליבירה! :) מיום שני 29/4 ועד מוצ''ש 4/5 נקיים מיני-פסטיבל עם יצירות קולינריות של הטבחים המוכשרים שלנו. הטבחים ידלגו בין הפסים לקדמת הבמה ויציעו מנות ספיישל מעוררות סקרנות ותאבון. ים בורגר- המבורגר מדג ים, שרימפס ולנגוסטין, איולי כוסברה וצ'יפס מנדולינה 82 ₪. סרגיי סריקוב סו-שף. ליבירה מסעדה-מבשלה רח' הנמל 24 חיפה || טל' 04-3740251

A post shared by Libira Brewpub (@libira.haifa) on

טאטאמי
המוסד האסייתי שנעלם מהנוף עשה קאמבק מפתיע לפני מספר שנים והמציא את עצמו מחדש כרשת, והסניף החיפאי הוא אחת האופציות הטובות לאוכל אסייתי ובכלל. המנות משלבות מוטיבים בהשראת מטבחי סין, קוריאה, יפן, הודו וויטנאם, והן נטולות יומרה ומתאימות לכל המשפחה, כן, אפילו לקטנים שמסרבים לצאת להרפתקאות כשזה נוגע לאוכל. בתפריט תמצאו למשל טרטר סלמון עם מלפפון וגרידת לימון; פיצת טונה על טורטייה פריכה; קארי צהוב עם חזה עוף ושעועית ירוקה; ורול ריינבואו עם בטטה, טמגו, קנפיו, מלפפון, מיונז ויוזו, במעטפת מוסר, טונה וסלמון.

טאטאמי. הנשיא 134, חיפה. 04-6436688. לא כשר

טאטאמי (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
אחת האסייתיות הפופולריות בעיר. טאטאמי | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ג'קו מאכלי ים
אין הרבה מסעדות בארץ שיכולות להתהדר בכך שהן פועלות קרוב ליובל. ג'קו מאכלי ים בשוק הטורקי בחיפה בהחלט יכולה: כבר קרוב לחמישים שנה שמגישים כאן באהבה מנות דגים בסגנון המוכר והאהוב עלינו - מנה עיקרית לבחירה ושלל סלטים צבעוניים שנוחתים על השולחן עם לחם. התפריט מגוון וכולל למשל מרק פירות ים; מולים בשום עם חמאה ויין; סרטנים כחולים בשום וחמאה; לוקוס מטוגן; ברבוניה בציפוי פריך; פסטה פירות ים; בורי על בגריל; ומושט מטוגן. בימי חול מציעים, בנוסף לתפריט הקבוע, גם שלל תבשילים ביתיים כמו ראגו בקר וקציצות דגים.

ג'קו מאכלי ים. קהילת סלוניקי 12, חיפה. 04-8626639. לא כשר

View this post on Instagram

היי! אל תפריעו - יש פה פגישה חשובה. כשדגים טריים ופירות ים גורמה נפגשים במרק בלקני, אפשר לשים את השלט "נא לא להפריע" ולצלול לתוך כל הכיף הזה. בתיאבון :)

A post shared by ג׳קו מאכלי ים (@jacko_rest) on

קלמנס בר
קלמנס בר, מקום שנשמר שנים רבות כסוד של חיפאים יודעי דבר, עבר מהפך והפך לבר-מסעדה בסגנון יווני - ז'אנר שבהחלט חסר בחיפה. המקום נצבע בכחול ולבן, והמנות נבנו בהתאם. התפריט משתנה כל הזמן ותלוי במה שמוצאים אצל סוחר הדגים באותו היום, אבל אפשר למצוא כאן שווארמת דגים וציזיקי; דגים קטנים על הגריל; סרדינים טריים כבושים; ואנשובי כבוש על ברוסקטת בצל מקורמל, שקדים, צזיקי או צלפים. אווירת האלכוהול שאפיינה את המקום בגלגולו הקודם נשמרה, לשמחת כולם, גם בגלגול הנוכחי.

קלמנס בר. הנמל 3, חיפה. 04-8620525. לא כשר

View this post on Instagram

A post shared by קלמנ'ס מטבח ובר בנמל (@kalmans_bar) on

סינטה בר
מסעדת הבשרים החיפאית המשובחת עברה מקום, אך הצליחה להעביר את קהל האוהדים הענק שלה ביחד איתה, כך שהטיפ הכי חשוב שלנו במקרה הזה הוא: תזמינו מקום מראש. עכשיו תוכלו לבחור בין שלל מנות קרניבורים קלאסיות כמו סטייק טרטר עם נענע, פטרוזיליה וצנוברים; וולינגטון של לחי עגל עם פטריות ופלפל שחור; סינטה מבקר מקומי עם מח עצם; אוסובוקו טלה עם צ'רשי דלעת; ומבחר רחב של המבורגרים מיוחדים עם קציצות מבקר, מיקס עגל וטלה או קציצת אנטרקוט וסינטה. יש בתפריט גם מבחר מנות דגים ופירות ים, אבל לכאן מגיעים בשביל הבשר.

סינטה בר. נתיב האור 1, פארק מדעי החיים, חיפה. 04-6661829. לא כשר

View this post on Instagram

#meat #meatlovers #steaks #foodil #foodagram

A post shared by sinta bar (@sinta_bar) on

ראסטיק פיצה
יש לנו ברשימה לא מעט מסעדות איטלקיות שמציעות יופי של פיצות, אבל פיצרייה ארטיזנית של ממש, ועוד אחת משובחת כזו, אין. ראסטיק פתוחה שלוש שנים, צעירונת במונחים חיפאיים, אך כבר הצליחה לרכוש לה קהל אוהדים רציני (שכולל, OMG, גם את נועה קירל ובן הזוג יונתן מרגי). המקום מגיש שלל פיצות מגניבות כמו פיצה עם מוצרלה, שרי, בולגרית, ג'ינג'ר, כמון וכורכום; פיצת לואיזה עם מוצרלה, עלי לואיזה, אננס, מנגו, אפרסק או אגס; ופיצה בטטה עם מרווה. כל האפשרויות מגיעות גם בווריאציה טבעונית.

ראסטיק פיצה. הנמל 63, חיפה. 054-7665576. לא כשר

רפאלו
רפאלו כבר הפכה לסוג של אימפריית אוכל איטלקי בצפון. יש למסעדה המשפחתית סניפים בקריית ביאליק, בעין שמר וכמובן בחיפה, כשמסעדת המקור בקסטרא היא זאת שאנחנו ממליצים עליה בפרט. שש שנים שהמסעדה האיטלקית הזאת פועלת עם מבחר מנות איטלקיות קלאסיות. בגזרת הפיצות תמצאו פה למשל פיצת שלוש גבינות - עיזים, מוצרלה ופטה עם פסטו; פיצה ביאנקה עם קרם שמנת, פרמזן וחזה אווז; ופיצת סלמי פפרוני. בנבחרת הפסטות תפגשו בין השאר רדיאטורי בולונז עם ראגו בקר; לינגוויני פילה בקר ברוטב דמי גלאס ופטריות עם שום וארטישוק; וניוקי ערמונים ופטריות ברוטב שמנת, כמהין ופטריות צלויות.

רפאלו. קניון קסטרא, פלימן 8, חיפה. 04-6208757. לא כשר

ארנצ'יני, רפאלו (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ארנצ'יני ברפאלו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

סנדוויץ' ברכה
נכון, זאת לא כתבה על אוכל רחוב, ומיטב השווארמות והפלאפליות של חיפה נותרו בחוץ, אבל במקרה הזה החלטנו לחרוג מהכללים: לא תקום כתבה על אוכל חיפאי טוב שלא תכלול את סנדוויץ' ברכה האדיר. המקום הזה הוא הבמה של האחת והיחידה, ברכה, ששולטת בו ביד רמה ולוקחת ברצינות תהומית את האוכל שהיא מגישה. אין מילה שתגדיר את הכריכים האלה טוב מ'וואו' - עם גבינות או נקניקים (או שילוב של השניים), בלחמניית ענק חמה ונהדרת. רק תגידו לברכה אם בא לכם כריך כשר או לא כשר, עם או בלי חריף, וזה הכל. מדובר בכריכים מהטובים שיש בישראל, נקודה.

הסנדוויץ' של ברכה. שבתאי לוי 12, חיפה. 04-8524394. לא כשר

View this post on Instagram

אוי איזה כריך זה היה @alexkhazanov #סנדוויץברכה #foodgasm #instafood #haifa #bestfoodfeed #foodgram #sandwich #sandwichlover #foodie #foodpage

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on