שוק תלפיות הופך לאחד המוקדים הטעימים ביותר בחיפה. על מסעדת תלפיות המוצלחת שפועלת בשוק מזה מספר שנים, כבר סיפרנו לכם מזמן, וכעת נפתחת כאן גם טרטוריה איטלקית אינטימית בשם פיצרייה תלפיות, שעושה לנו חשק להגיע לחיפה כמה שיותר מהר.

על פיצרייה תלפיות אחראי תומר אברג'ל, שהיה שותף עד לאחרונה במסעדת קואנדו פאשה החיפאית ומכר את חלקו במקום כדי לפתוח את המסעדה הקטנה שלו בשוק תלפיות, אחרי שמאס במסעדות יוקרה. "כל החיים התעסקתי, בארץ ובחו"ל, במסעדות יוקרתיות ואיפשהו תמיד היה לי מין קשר נורא חם למקום קטן וביתי, בעיקר בסגנון של דרום איטליה, שזה גם האזור בעולם שחביב עליי מבחינת חומר גלם וטיולים. האזור הזה זה המטבח האמיתי: יש בו שימוש בהמון ידע בבישול, טכניקות וחומרי גלם שמנצלים בצורה הכי איכותית שיש. גם המקום החדש שלנו עובד לפי העקרונות האלה, זה מקום מאוד פשוט אבל הכי טוב שיש."

פיצרייה תלפיות גבינות  (צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור)
מאפים, יין וגבינות. מה עוד צריך? | צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור

ולמה דווקא בשוק תלפיות?

"כי לא צריך מקררים כאן אפילו, הכל נמצא מסביב. אתה עטוף בחומר גלם מכל כיוון אם זה דגים טריים, משקאות כמו ליקרים ויינות שאנשים פה בסביבה מייצרים ומוכרים לנו, גבינות טובות או פירות וירקות".

במקום מגישים מגוון מנות איטלקיות: פסטות טריות, מנות דגים, ארוחות בוקר בסגנון איטלקי שיוצעו כאן בימים חמישי ושישי וכן, יהיו גם שלל פיצות נפוליטניות עם תוספות שיתחלפו כל הזמן. בין האפשרויות לתוספות למשל: ירקות עונתיים צלויים, פרשוטו פרמה, ריקוטה, מוצרלה פרסקה, אנשובי אורטיז וארטישוקים טריים.

פיצרייה תלפיות פיצה  (צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור)
וכמובן פיצות לרוב | צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור

בין המנות הנוספות שמוגשות כאן: פסטה סטרטאצ׳י (קרועה) שנעשית במקום מבצק דורום איטלקי ומוגשת עם מבחר תוספות משתנות בהתאם להיצע בשוק באותו היום (קצת כמו עם תפריט הפיצות); סלט עלי בר טריים עם גבינות מהשוק; טירמיסו איטלקי קלאסי; עוגת שקדים ולימון וגם גלידת מסטיקה משפרעם. בימי חמישי ושישי בארוחת הבוקר יוגשו מאפים איטלקיים כמו קלצונה ופוקצ'ות עם תוספות שונות. תפריט האלכוהול יכלול בירות איטלקיות כמו פרוני ואוזורו, לצד מגוון קוקטיילים על בסיס קמפרי, לילט וג'ין של ג'וליוס.

כרגע נמצאת פיצרייה תלפיות בהרצה והיא תחל פעילות מלאה רשמית בעוד כשבועיים. מחירי המנות כאן יהיו מתונים וינועו בין 30-35 שקלים לפיצה או פסטה ללא תוספות (בין 7-14 שקלים לתוספת). בסופי השבוע יתווספו לתפריט מנות פירות ים ודגים שלמים שינועו סביב 75-85 שקלים למנה. 

פיצרייה תלפיות ברוסקטה  (צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור)
ושלל מנות משתנות נוספות | צילום: תומר אברג'יל, יחסי ציבור

פיצרייה תלפיות. שוק תלפיות, חיפה. 04-9071727. שני-רביעי 12:00-22:00, חמישי 09:00-22:00, שישי 9:00-18:00. לא כשר