הגענו לחיפה לביקור קצר וממוקד - אזור שוק תלפיות. התחנה הראשונה שעמדנו לפקוד היא המסעדונת פו 26 שקיימת כבר כמעט שנתיים, אבל איכשהו לא הצלחנו להגיע אליה עד היום. לאחרונה היא הייתה סגורה לתקופה קצרצרה אחרי שספגה נפילה של עץ, ופתיחתה המחודשת (עניין של כמה ימים סך הכל) הייתה ההזדמנות החגיגית שלנו להתפנק בקערת מרק מהביל, משהו שנאכל בכל יום במזג האוויר הזה (וגם בקיץ). 

מסעדת פו 26 חיפה  (צילום: ירין מנצור,  יח"צ)
מסעדת פו 26 חיפה | צילום: ירין מנצור, יח"צ
פו טבעוני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פו טבעוני | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ראשונים כמובן הוזמנו המרקים - פו בו (64 שקלים), שמוגש אחרי בישול ארוך בין 12-20 שעות, ואז מוסיפים לבסיס הציר בשר מפורק, אטריות אורז, נבטים, פרוסות צ'ילי אדום חריף ושלל עשבי תיבול (נענע, כוסברה, בזיליקום, בצל ירוק), ואת הפו הטבעוני (49 שקלים). המרקים ארומטיים, עשירים ובכל זאת שומרים על עדינות נעימה. האניס רק מהדהד, אינו משתלט, המרק עצמו עמוק וצלול, ואחרי שמחסלים את האטריות והתוספות כיף ללגום אותו מהקערה. הבשר המפורק רך וטעים, נקי משומן. תענוג גדול בחורף במיוחד, אבל בשבילנו יעבוד גם באביב, בקיץ ובסתיו. 

לצד המרקים לקחנו לחלוקה שתי מנות נוספות - לאב פלא (48 שקלים), סלט אטריות שעועית עם בצל סגול וירוק, שעועית ירוקה, מלפפון, עשבי תיבול, דג מושט מטוגן, שבבי צ'ילי ופירורי אפונת וואסבי. הסלט יושב בתוך שתי "סירות" חסה, אבל כל ניסיון לאכול אותו באלגנטיות נחל כישלון והעדפנו לאכול אותו עם הצ'ופסטיקס מתוך החסה. הכמות נדיבה והסלט רענן, טרי, טעים ולא מאוד חריף (אפשר יותר). אולי מוטב לשקול להקטין את המנה לביסים שיהיה הגיוני לקחת בחסה. תוספת נוספת הייתה באן טופו (42 שקלים ל-2 יחידות), שהייתה הכי פחות מוצלחת מכל הארוחה. הרוטב מהנה, הטופו טעים, התוספות קראנצ'יות, אבל הבצק היה קצת דביק מדי, ובאן שהבצק שלו לא מושלם מאבד מהעוקץ.

פו בו ופו טבעוני (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פו בו ופו טבעוני | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

פו 26 - פו בו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פו 26 - פו בו | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ללא ספק נחזור לשבת בפו 26 - מקום קטן עם לב גדול ויופי של מרקי פו, ומאז שמסעדת האנוי שברה את ליבנו ונאלצנו לעבור גמילה כפויה מהפו שלה, פו 26 עוברת בקלילות למקום הראשון בסולם האהבות שלנו. אפילו ל"חיסרון" שלה יש מענה: בפו 26 אין קינוחים בתפריט, אבל הפנו אותנו למעלה הרחוב, לאכול כנאפה מעולה (לא סתם אומרים שחיפה היא עיר של דו-קיום).

נכון שכנאפה נהייתה קינוח יותר מדי פופולרי (אם יש דבר כזה), אבל מקומות כמו כנאפה תלפיות מזכירים למה זה קינוח אדיר וכל כך פופולרי. קודם כל, מדובר בדוכן קטן ומתוק שמפעיל בחור נחמד ואדיב שגם מכין חלק גדול מאוד מהקינוחים בעצמו (ונעזר גם בכישורי המשפחה שלו לבקלאווה). הבקלאווה והכנאפה מעולות, מתוקות במידה הנכונה, הכנאפה נמתחת וממכרת, אבל השוס האמיתי פה זה הכנאפה הטבעונית! שלושה משולשים פריכים ובתוכם גבינת קשיו בהכנה ביתית, פשוט תענוג. כנראה הכנאפה הטבעונית הטעימה ביותר שניסינו. כיף לדעת שיש אופציה טבעונית חוץ מבקלאווה, ועוד טובה כל כך (30 שקלים לכנאפה טבעונית, 25 שקלים לשאר הקינוחים). 

בקלאווה תלפיות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
בקלאווה תלפיות | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כנאפה תלפיות (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כנאפה תלפיות | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כנאפה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כנאפה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

PHO 26 (פו 26). סירקין 26, חיפה. טלפון: 058-5585000

כנאפה תלפיות. סירקין 31, חיפה. טלפון: 054-6366611