מעבר לתזונה טבעונית ממש לא מחייב פרידה מאחד המאכלים הכי ביתיים וטעימים שיש. אפשר להכין ממולאים טבעוניים ממגוון גדול של ירקות ולמלא אותם בסוגים שונים של דגנים, קטניות, עשבי תיבול וירקות. יש אפילו לא מעט מתכוני ממולאים טבעוניים מלידה (מי אמר עלי גפן ולא קיבל?), והאחרים יקבלו באהבה חלבונים מגוונים מהצומח במקום אלה מן החי. נסו למלא בצלים בכוסמת ירוקה, עלי מנגולד באורז עגול מלא או כמו במתכון הבא, פלפלים צבעוניים בקינואה עם המון דברים טובים.
פלפלים ממולאים בקינואה והפתעות
המתכון הזה חביב עלי במיוחד מהמון סיבות: הוא מהיר הכנה כי מכינים במקביל את המילוי ואת העטיפה (הפלפלים במקרה הזה) ואין בו שלב של הכנת הרוטב; פלפלים קלויים הרבה יותר טעימים מפלפלים מבושלים, הם גם שומרים על הצורה היפה שלהם וגם נשארים יותר נגיסים; הטעם שלהם ושל הקינואה המתובלת משתלב באופן מושלם; ואם זה לא מספיק – קינואה בפני עצמה מהווה חלבון מלא ככה שזאת לא רק מנה יפה וטעימה אלא גם סופר מזינה. המצרכים :
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים תימין, סלרי, גזר, קישוא וצ'ילי וממשיכים לטגן מעל להבה גבוהה 5 דקות נוספות. 3 מוסיפים לסיר את הקינואה, צימוקים, רסק עגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים לסיר מים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה. 4 מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל 18 דקות, עד שהנוזלים נספגים והקינואה רכה ותפוחה. מכבים את האש ומשהים ל-5 דקות במכסה סגור. ממולאים טבעוניים - קליית הפלפלים | צילום: אורי שביט, mako אוכל5 במקביל, מניחים את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה על צידם החתוך וקולים במשך 10 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מוציאים אותם ועדיין לא מכבים את התנור. 6 מאווררים את הקינואה בעזרת מזלג, מוסיפים קליפת לימון, שקדים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים היטב. 7 ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת הקינואה המבושלת ומסדרים על נייר האפייה. אופים 10 דקות, עד שהממולאים משחימים מעט והקינואה העליונה הופכת קצת פריכה. פלפלים ממולאים טבעוניים | צילום: אורי שביט, mako אוכל8 מזלפים מעט טחינה או יוגורט טבעוני ומגישים חם. * ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה. אורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות. פלפלים ממולאים טבעוניים - מנה בצלחת | צילום: אורי שביט, mako אוכלמדריכים טבעוניים נוספים במדור: |