אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

תבשיל שורשים ביין אדום

כמו שהחיים לימדו אותנו, יש תבשילים טבעוניים שיכולים למלא את הגעגוע לבשר. קפה לנדוור השיקו תפריט טבעוני, ואנחנו שמנו יד על התבשיל הצרפתי הזה, שחוץ מהיין האדום שבתוכו אנחנו ממליצים על כוס נוספת לידו

|mako אוכל| פורסם13:45
תבשיל שורשים צרפתי וטבעוני ביין אדום (צילום: בן יוסטר, mako אוכל)
צילום: בן יוסטר, mako אוכל
Rating:4.978reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 600 גרם רצועות סויה בטעם בקר (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
  • 2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 4 שינים שום, כתושות
  • כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • כפית מחוקה של מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כוס (240 מ"ל) מים
  • 2 כפות סילאן
  • צרור בצל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

1מבשלים את רצועות הסויה בסיר קטן עם חצי מכמות היין, עד שכל הנוזלים מתאדים.

2מחממים חצי מכמות השמן בסיר רחב ושטוח וצורבים את רצועות הסויה עד שהן משחימות יפה. מוסיפים את קוביות הגזר, הבצל, הסלרי, הפטריות, השום, הרוזמרין, התבלינים ויתר השמן, וממשיכים לטגן בחום גבוה עד שהכל משחים יפה.

3מוסיפים לסיר את כוס היין הנוספת, המים והסילאן, מגרדים את תחתית הסיר מכל המשקעים וממשיכים לבשל עד לצמצום והסמכת הנוזלים.

4מפזרים מעל התבשיל את טבעות הבצל הירוק, ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה אפויים.

המנה היא חלק מהתפריט הטבעוני החדש של רשתקפה לנדוור.

>> 10 רעיונות לממתקים ביתיים שישדרגו את משלוח המנות שלכם

>> והמון מתכונים לאוזני המן

>> בקטע של מאפים? בואו לבייקרי שלנו!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il