אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צמת שמרים עם גבינה ושוקולד לבן

בצק רך וחמאתי, מילוי קרמי מתקתק של גבינה עם חיזוק של וניל ושוקולד לבן - טייק טעים, חגיגי ומהמם ביופיו לעוגת גבינה לשבועות. אם טרם נסגרתם על עוגה לחג, הנה מתמודדת ראויה לתואר היפהפייה של השולחן

|mako אוכל| פורסם21:39
צמת שמרים עם גבינה ושוקולד לבן (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:4.734reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • 250 מ״ל חלב
  • ביצה
  • חלמון
  • 70 גרם חמאה
  • קורט מלח

למלית:

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם גבינת טוב טעם
  • 250 גרם גבינת שמנת (כמה אחוזי שומן שרוצים)
  • 40 גרם סוכר
  • 80 גרם קורנפלור
  • כף אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

  • ביצה טרופה להברשה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר על מהירות נמוכה.

מתכונים לשבועות

קינוחים לשבועות

2מוסיפים חלב, ביצה וחלמון, לבסוף החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק על מהירות נמוכה לפחות 10 דקות, עד קבלת בצק חלק וגמיש. מניחים את הבצק להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי או ללילה במקרר).

3מכינים את מלית הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. בקערה מניחים גבינת טוב טעם, גבינת שמנת, סוכר ומערבבים היטב. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, את השוקולד הלבן המומס ומערבבים היטב עד קבלת מלית סמיכה. שומרים במקרר עד להרכבת העוגה.

4אחרי תפיחה מלאה של הבצק, מתחילים לעצב את העוגה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת מלבן. מזלפים את המלית לכל אורך השלישי האמצעי של מלבן הבצק. חותכים את הבצק משני הצדדים לרצועות ומכסים את המלית ברצועות אחת על השנייה בצורת צמה.

5מעבירים את הצמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כחצי שעה.

6מחממים תנור ל-170 מעלות.

צמת שמרים גבינה ושוקולד לבן. נשמרת 3 ימיםצמת שמרים גבינה ושוקולד לבן. נשמרת 3 ימים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7מברישים את הצמה בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה.

8מוציאים מהתנור, מחכים לצינון מקשטים עם אבקת סוכר ומגישים.

* המתכון מתאים לעוגה אחת גדולה או שתיים בינוניות.

* העוגה נשמרת במקרר בקופסא אטומה במשך 3 ימים.

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il