אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

אוזני המן ללא גלוטן

מתכון לאוזני המן נטולות גלוטן, עם מלית פקאנים מסוכרים ונוטלה

אוזני המן ללא גלוטן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.922reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה (כוס וחצי)
  • 200 גרם קמח טפיוקה (כוס וחצי)
  • 100 גרם קמח קינואה (3/4 כוס)
  • 1/2 קוביית שמרים
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן סויה
  • 125 גרם גבינת שמנת, או גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 ביצה
  • 150 מ"ל חלב
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית פקאנים מסוכרים ונוטלה:

  • 250 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים דק
  • 200 גרם סוכר חום בהיר (כוס)
  • 50 גרם ריבת משמש (2.5 כפות)
  • כפית קינמון
  • רבע כוס חלב או מים
  • 4 כפות שטוחות נוטלה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות אטית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק. מניחים כשעה במקרר להתייצבות.

2מערבבים את כל חומרי המלית למעט הפקאנים. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים שוב.

3מקמחים את משטח העבודה היטב (הכי טוב בקמח אורז מלא), מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. שימו לב, הבצק נטול הגלוטן פחות נוח לעבודה, והקיפול דורש קצת יותר סבלנות.

4מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>>> כל המתכונים לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il