אוכל
אוכל

אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול (באכש)

למה להעמיד עוד ועוד סירים אם אפשר להכניס במנה אחת גם בשר, גם אורז וגם המון המון ירק? רות אוליבר עם מנה שנהוג לשייך לבוכרים, אבל אין שום סיבה שהם ייהנו ממנה לבד

|mako אוכל| פורסם07:00
באכש, אורז בוכרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.6414reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 250 גרם תרד טרי נקי (חבילה)
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • שליש צרור שמיר
  • רבע כוס שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר שייטל או אווזית טחון גס, או חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל שאטה, קצוץ דק
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1משרים את האורז בהרבה מים וכף מלח.

2קוצצים יחד במעבד מזון את כל הירוקים.

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

3במקביל מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-8 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-7 דקות, עד שהוא משנה את צבעו ונעשה חום אפרפר.

4מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים מחצית מהירוקים הקצוצים והשאטה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

5שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים אותו לסיר ומביאים שוב לרתיחה.

6מוסיפים את שאר הירוקים והשאטה, מערבבים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.

7מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות.

8מכבים את האש, ממתינים כ-5 דקות בלי לפתוח את הסיר, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il