
אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול (באכש)למה להעמיד עוד ועוד סירים אם אפשר להכניס במנה אחת גם בשר, גם אורז וגם המון המון ירק? רות אוליבר עם מנה שנהוג לשייך לבוכרים, אבל אין שום סיבה שהם ייהנו ממנה לבד![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1משרים את האורז בהרבה מים וכף מלח. 2קוצצים יחד במעבד מזון את כל הירוקים. 3במקביל מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-8 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ-7 דקות, עד שהוא משנה את צבעו ונעשה חום אפרפר. 4מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים מחצית מהירוקים הקצוצים והשאטה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. 5שוטפים ומסננים את האורז. מוסיפים אותו לסיר ומביאים שוב לרתיחה. 6מוסיפים את שאר הירוקים והשאטה, מערבבים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. 7מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מכסים שוב ומבשלים עוד 10 דקות. 8מכבים את האש, ממתינים כ-5 דקות בלי לפתוח את הסיר, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |