3 ארוחות ערב משפחתיות קלות וטעימות
אם עדיין לא אימצתם את פשטידת המחבת הגאונית הזאת, זה לגמרי הזמן. מתעצלים להצטייד בפילו? מוזמנים ללכת על החביתה שמארחת את הקוטג' בתוכה בילט אין, או על קציצות האורז של אהרוני, שעל הדרך יעזרו לכם לנקות את המקרר מהשאריות של שישי

מאפה פילו וגבינות במחבת
אף שידענו שפילו הוא קסם של חומר גלם, מאפה המחבת הזה גרם לנו להעריץ אותו שוב, מההתחלה, וביתר שאת. כל מה שצריך זה להצטייד בחבילה של פילו, מוצרלה ובולגרית (ביצים וחלב אנחנו מניחים שיש לכם במקרר), וזהו - מעכשיו זה סוג של פעילות יצירה כיפית, שבסופה מתקבלת מנה שהיא לא רק יפה יותר מכל יצירה שיצרנו בחיינו, אלא גם פריכה וטעימה ומרשימה ברמות.
חביתת קוטג'
אם ארוחת הערב הישראלית האולטימטיבית היא חביתה, קוטג' וסלט - הרי שבמתכון הזה החביתה והקוטג' מאוחדות למנה אחת. מה קורה לחביתה שמוסיפים לה כמות יפה של קוטג' (מכף-שתיים ועד חצי קופסה, אנחנו בעד חצי קופסה)? היא לא רק הופכת עבה, בשרנית ועשירה יותר, היא גם מקבלת טעם מוקרם ומושחת, כמו שבדרך כלל קורה למאכלים שמוסיפים להם גבינה צהובה. ואנחנו מה בסך הכל עשינו? כולה קוטג'.


קציצות אורז לניצול שאריות
מתכון של אהרוני שגם עוזר להיפטר מהשאריות משבת וגם סוגר את הפינה של ארוחת ערב בראשון. הבסיס הוא אורז, ואליו מצרפים כמות יפה של עלי בזיליקום קצוצים וכמות יפה לא פחות של מוצרלה מגוררת (וגם בצל סגול, פלפל חריף, קמח וביצים). ותראו איזה קטע, זה משתלב כל כך יפה עם הדלקת הנרות.

שבוע טוב!