מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ארוחות ערב

חביתת קוטג'

מאז שגילינו את חביתת הקוטג' הזו אנחנו מכינים אותה שוב ושוב, לפעמים 3 ו-4 ערבים ברציפות. המרכיבים הם רק ביצים וקוטג', והתוצאה שמנמנה וגבינתית, משביעה ומפנקת, עם וייב של שחיתות גדולה (וגם מלאה בחלבון!)

|mako| פורסם06:29
חביתת קוטג' (צילום: צילום ביתי)
צילום: צילום ביתי

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

  • 2 ביצים
  • חצי עד שלושת רבעי קופסת קוטג'
  • מלח
  • שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1טורפים את הביצים והקוטג' בקערה יחד עם מעט מלח.

2מחממים מחבת עם מעט שמן (התוצאות הכי טובות יתקבלו עם מחבת בקוטר 20 ס"מ. כאן הכנו עם מחבת קטנה יותר. ראו הערה בסוף).

3שופכים את בלילת הביצים והקוטג' למחבת ומטגנים על להבה קטנה-בינונית עד שהתערובת מתייצבת מספיק ואפשר להפוך אותה.

4הופכים ומטגנים כדקה מהצד השני.

חביתת קוטג'. ככה זה מתחילחביתת קוטג'. ככה זה מתחיל|צילום: צילום ביתיחביתת קוטג'. במחבתבמחבת|צילום: צילום ביתי

** במחבת גדולה מ-20 ס"מ תתקבל חביתה נהדרת אבל יותר נמוכה, במחבת קטנה מ-20 ס"מ תתקבל חביתה קטנה יותר וגבוהה יותר, אבל יהיה קשה מאוד להפוך אותה בשלמותה מבלי שתתפרק על סביבותיה. במקרה כזה מומלץ לכסות את המחבת, להנמיך עוד את הלהבה ולתת לחביתה כמה דקות טובות של בישול לפני שלב ההיפוך.

** אנחנו מכינים את החביתה עם קוטג' 5 אחוזי שומן. התוצאה בטוח טובה באותה המידה לפחות עם אחוזי שומן גבוהים יותר. עם אחוזים נמוכים יותר היא עלולה להיות מימית.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il