mako
פרסומת

עצלנים? קבלו 9 מתכונים עם שלושה מרכיבים בלבד

הטעימה העיוורת של עליזה האריס, מתמודדת מאסטר שף, מצד אחד העלתה בנו זכרונות וגעגועים לסבתא שלנו, ומצד שני הראתה לנו שאפשר להכין ארוחת מלכים עם מעט מאוד מצרכים, כשסיפרה שאמה הייתה מרימה ארוחות שלמות משלושה מרכיבים בלבד. החלטנו לנסות בעצמנו, חיפשנו מתכונים - ומצאנו זהב. לגזור ולשמור

מור מלקר
פורסם:
נשיקות תפוחי אדמה
נשיקות תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
הקישור הועתק

אז אנחנו כבר בעיצומו של הסגר השלישי, והפעם לא החלטנו שאנחנו בדיאטה/ לומדים לבשל עם הילדים/ משנים את ההרגלים/ מנצלים את הזמן להשתפר. החלטנו שאנחנו ממשיכים להיות אנחנו, עם העצלנות שהיא חלק בלתי נפרד מאיתנו – ומה לעשות – העולם מתקדם והדברים צריכים לזוז מהר יותר.

למרות שהתמוגגנו ביום ראשון האחרון ממתמודדת מאסטר שף עליזה האריס (ראשון אחרי החדשות, קשת 12), שגרמה לנו להתגעגע לסבתא שלנו ולרייר מול המסך על האוכל המושלם שהיא הכינה - היה משפט אחד, עם כמה שהוא היה מתוק, שדווקא לא הצלחנו להתחבר - "להיות במטבח זה כאב רגליים מתמשך, אבל הכל באהבה". עליזה, אנחנו מעריצים נשים (וגברים) כמוך שיכולים לעמוד שעות במטבח ולהתגבר על הכאבים, והכל בשם האהבה למשפחה ולרצון לפנק את כולם, אבל הגב שלנו מזמן הלך מהישיבה מול המחשב - ואותו אנחנו לא מוכנים להקריב יותר.

אבל אז, הריס סיפרה ממש כבדרך אגב, איך שאמא שלה הייתה מכינה מטעמים משלושה מצרכים בלבד, וזה כבר הרבה יותר דיבר לאורח חיינו. אז חשבנו וחשבנו, והחלנו לחפש מתכונים מתוקים ומלוחים בשלושה מרכיבים, שמצד אחד יהיו טעימים ומצד שני לא יידרשו מאיתנו לבקר אצל המסאז'יסט בכל שבוע. לא יודעים מה איתכם, אנחנו מרגישים שניצחנו את העולם. לעצלנים, לעייפים ולאלו שעסוקים מדי - לגזור ולשמור.

קציצות כרובית

כבר כמה שנים שהכרובית היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, ולמרות שבקרב טבעונים היא תחליף נהדר לבשר, גם אוכלי החיות שבינינו כבר לא יכולים בלעדיה. מטוגנת, אפויה או אפילו רק חלוטה, הכרובית היא ירק מנצח – ולא נחליף אותה. אז קבלו מתכון מעולה משלושה מרכיבים בלבד לקציצות כרובית עם קמח חומוס – רק לטגן ולנשנש.

קציצות כרובית ב-3 מרכיבים
קציצות כרובית | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
פרסומת

כדורי נוטלה

אם התלהבתם מההכרזה על פתיחת חנות הנוטלה, אתם תעופו על המתכון הזה. הוא לא דורש יותר מדי – לא מיקסר, לא יכולות מוגזמות של אפייה – רק קצת שרירים בידיים, נוטלה, שמנת וביסקוויטים. אנחנו יודעים שאתם כבר מותשים, אז אל תגידו שאנחנו לא חושבים עליכם בסגר הזה.

כדורי נוטלה בשלושה מרכיבים
כדורי נוטלה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

ארטיק נוטלה

אנחנו יודעים שמזג האוויר קצת מבולבל ובמקום שנקפא מקור – אנחנו נוזלים מחום, אבל בואו נהנה ממה שיש וננצל את הזמן להכין את הארטיקים הביתיים המושלמים. אם אתם בעניין של ממרח מתוק אחר (השחר – למביני עניין), תוכלו להחליף את הנוטלה ולהשתמש בו. כל מה שתצטרכו לעשות זה לערבב שלושה מרכיבים, ליצוק לתבנית של ארטיקים ולהכניס למקפיא לכמה שעות. כמה פשוט – ככה טעים.

פרסומת
ארטיק נוטלה ביתי
ארטיק נוטלה | צילום: zarzamora, shutterstock

בראוניז נוטלה

אם אנחנו כבר בשוונג של נוטלה, קבלו עוד מתכון קליל ומהיר לבראוניז שלא תוכלו להפסיק לנשנש עם הקפה – בבוקר, בצהריים ובערב. כל מה שאתם צריכים זה נוטלה, ביצים וקמח – ותהפכו למאסטרים באפייה. רק אל תשכחו לעשות לנו משלוח, אנחנו מחכים.

בראוניז ב-3 מרכיבים
בראוניז | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

סלט קפרזה

אחרי שהגזמנו קצת עם השוקולד, הגיע הזמן לאוכל אמיתי שיגרום לכם להרגיש שאתם באיטליה רק מביס אחד. מי היה מאמין ששלושה מרכיבים יחד יכולים ליצור סלט אלוהי כזה? אז קבלו את השילוש הקדוש – עגבניות, מוצרלה ובזיליקום – לא יודעים מה איתכם, אנחנו אימצנו.

סלט קפרזה
סלט קפרזה | צילום: בבושקה הפקות, בבושקה הפקות

עוגיות פקאן

ואם אתם לא חובבים שוקולד במיוחד, יש את החלופה המעולה של עוגיות פקאנים. אז כן, עדיין נשארנו בגדר מתכונים לעצלנים, אבל למי אכפת כשבסופו של דבר מלקקים את האצבעות? אין לנו כוח לכל הטוב הזה, הלכנו להכין.

עוגיות קוואקר של טעימא
עוגיות פקאן | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

נשיקות תפוחי אדמה אפויות

הגיע הזמן להודות: אנחנו כנראה מכורים לתפוחי אדמה. צ'יפס, פירה, אפויים בתנור או אפילו רק עם מלח – תפוח אדמה פשוט מושלם בכל צורותיו. מכירים את הרגע הזה שבא לכם פחמימות בצורת תפוחי אדמה – אבל אין לכם כוח להכין? קבלו את המתכון המטורף הזה שיגשים לכם את החלום ואפילו לא ידרוש מכם לעבוד קשה כל כך. אנחנו מאוהבים.

נשיקות תפוחי אדמה
נשיקות תפוחי אדמה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

צ'יפס אבוקדו

מלך החורף כאן כדי להישאר, ואנחנו לא בטוחים שהיינו שורדים אלמלא הפרי (!) הגאוני הזה. חוץ מזה שצריך לקלוע לדקה הזאת שבה הוא בשל ומוכן לאכילה, המתכון הזה הופך את האבוקדו לחלומי עוד יותר – ואנחנו חושבים שמצאנו את הנשנוש המושלם לחבר'ה.

פרסומת
אבוקדו
מלך החורף. אבוקדו | צילום: shutterstock, Nadezda Barkova

עוף מוקפץ עם טריאקי

נכון ששכחנו שמדי פעם אתם צריכים להכין גם ארוחה מזינה לצהריים, אז קבלו מתכון מושלם למנה שתשביע אתכם – ולא תדרוש יותר מדי מזמנכם. גם ככה הסגר הזה מלא כולו בזום, הפעלות לילדים ועבודה מהבית – עוף מוקפץ עם טריאקי הוא פתרון מעולה לארוחת צהריים זריזה שהילדים יאהבו וגם אתם, והכי חשוב – לא תייצר לכם יותר מדי כלים לשטיפה.

עוף מוקפץ עם טריאקי ב-3 מרכיבים
עוף מוקפץ עם טריאקי | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל