mako
פרסומת

10 המתכונים המצטיינים של עשיריית מאסטר שף

הזמן רץ מהר כשנהנים (וכשאוכלים), ומפה לשם נותרנו עם העשירייה המובילה של מאסטר שף. זה הזמן להיזכר בכל המנות שהביאו את המתמודדים עד הלום והרשימו אותנו במיוחד

mako אוכל
פורסם:
קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל
קרקר ריפאג' עם כבד קצוץ וריבת בצל|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
הקישור הועתק

אלברט הכין העונה הרבה כיסונים העונה, כולם יפים ומגרים, אבל מהרביולי החדשני שהמציא לכבוד אשתו היה קשה במיוחד להתעלם: רבילוי "הפוך" עם תפוחי אדמה, פטריות ושומן כבש, שהעלו את אלברט בקלות למרפסת.

רביולי פר מרי
רביולי פר מרי|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

איך מיכל אנסקי אמרה? "מי שלא מבקש את המתכון פראייר". גל שיחקה אותה באחד האתגרים המפתיעים של העונה עם מנה מקורית שמוכיחה את היכולת הגבוהה והיצירתיות שלה - היא הפכה את הפתי בר לקלתית מלוחה ואם זה לא מספיק, מעליו היא גם הכינה יופי של כבד קצוץ וריבת בצל.

את המנה הזאת קוסטה הכין בפרק של אתגר הפתיליות: באמצע המשימה המתמודדים נאלצו להמשיך להכין את המנות שלהם בלי התנור והגז, והמרק של קוסטה רק הרוויח מזה.

מרק עוף עם בצקניות
מרק עוף עם בצקניות|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

כשג'אנה הכינה את הגילטי פלז'ר של ישראל אהרוני נכנסנו ללחץ, לא נשקר, אבל אז השופטים טעמו אותו, עפו עליו וקבעו שמדובר במנה משובחת.

מונט בלאן
מונט בלאן|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

ליאור לא נבהלה משאריות הבשר, היא לקחה גרונות של ברווז ושידכה להם אורז שחור מתפצפץ, עשבים רעננים, תפוזים והכינה את אחת המנות החכמות והמפתיעות של העונה.

סלט ברווז
סלט ברווז|צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

תסמכו על נמרוד שבאתר גילטי פלז'ר יגיש מגדל המבורגר נוטף. אז למרות שהוא חתיכת פורק לסתות, מדובר במנה גדושת טעמים ושחיתות.

מגדל המבורגר
מגדל המבורגר|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
פרסומת

לפרח היו עד עכשיו בעונה לא מעט מתכונים מסקרנים, אבל כנאפה כמו זאת שהיא הכינה באודישנים לא רואים כל יום ולא פלא שזאת אחת המתמודדות החזקות והמרגשות של העונה הנוכחית. במילים אחרות: תשכחו לרגע ממה שחשבתם שאתם יודעים על כנאפה ועל שיערות קדאיף ותכירו כנאפה מבצק סולת.

כנאפה לבנונית
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת

תתפלאו, אנחנו לא שמים כאן את המתכון ללזניה של שחר, אלא דווקא את המתכון שהוא פחד ממנו - נקניקיות חלקי פנים. לא יעזור, אנחנו סאקרים של מנות שמצליחות להפתיע כנגד כל הסיכויים.

נקניקיות חלקי פנים
נקניקיות חלקי פנים|צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

יש משפט יותר מאסטר שף מ"כמו מה שהייתי אוכל בבית"? אז נכון, לשון זה ממש לא משהו לכל אחד, אבל אם כבר - כדאי להכין אותם ככה.

לשון ותפוחי אדמה בשמיר
לשון ותפוחי אדמה בשמיר|צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
פרסומת

צרפתי, עשיר, מורכב, מעניין. אלה רק חלק מהסופרלטיבים שהולכים תמיד עם שמה של ונסה. כל מה שהיא מכינה נראה טוב, אבל קרוקומבוש כזה יפה בכזה דיוק - לא רואים כל יום.

קרוקומבוש של ונסה
קרוקומבוש של ונסה|צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
מצאתם טעות לשון?