רועי שילוח הגיע לעונת העשור של "מאסטר שף" (הערב, שלישי, אחרי החדשות) במטרה לקבל את הסניר הנכסף. כדי להגיע למטרה הוא הכין לטעימה העיוורת מקלובה ובאודישן הכין כנאפה בשרית ששבו את השופטים בטעמם, "הוא אוהב לעשות לנו מנות הפוכות", השופטים סיכמו והרימו לנו להנחתה. זה הזמן להיזכר במתכונים הפוכים שאין לנו ספק שישאירו לכם טעם של עוד.

  1. טארט בננות הפוך של בת שי עוז - בננות מקורמלות, בצק פריך וריח מטריף של חמאה, או בקיצור: קינוח מושלם. רק שמרו על ריכוז בזמן הכנת הקרמל.
    טארט בננות הפוך - בת שי עוז (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
    צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
  2. עוגת מנגולד ובשר של אתי מורד - עלים ירוקים עוטפים הפתעה: תערובת נהדרת של בשר וירקות שרופים, בתיבול נהדר.
    עוגת מנגולד ובשר - אתי מורד (צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף")
    צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
  3. עוגת תפוזים וקוקוס של אינס שילת ינאי - אין ריח מובהק יותר של חורף מאשר ריח של תפוזים. כאן - בעוגה בחושה ומהממת עם קוקוס, שרק דורשת תה חם חם לידה.
    קוגלהוף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
    עוגת תפוז וקוקוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
  4. טארט בצל של ישראל אהרוני - הזדמנות מצוינת להיזכר במתכון המדהים הזה, שדורש כל כך מעט ונותן כל כך הרבה.
    טארט טאטן בצלים מקורמלים (צילום: שי נייבורג,  יח"צ)
    טארט טאטן בצלים מקורמלים | צילום: שי נייבורג, יח"צ
  5. הכנאפה של חיים כהן - מעדיפים להישאר בבית? בואו תלמדו איך מכינים אותה לבד. היופי הגדול הוא שמלית הגבינות אינה ממותקת - אבל תסמכו על הסירופ שלמעלה שיסדר את העניינים.
    כנאפה, מסעדת יפו תל אביב (צילום: דן לב, על השולחן)
    כנאפה, מסעדת יפו תל אביב | צילום: דן לב, על השולחן