mako
פרסומת

מתכון של פעם בעשור - ישראל אהרוני

אי אפשר לחשוב על עולם הקולינריה הישראלי מבלי שיעלה לנו לראש השופט הבכיר ויודע הכל של "מאסטר שף" - ישראל אהרוני. האודישנים בעיצומם, אנחנו כבר רגע לפני מחנה האימונים וזה בדיוק הזמן לעצור בשביל עשרה מתכונים בלתי נשכחים של השף עם הצמה והגבות שכל אחד יכול לנסות בבית

דסק קשת 12
פורסם:
הקישור הועתק
סיפור ההכרות ההזוי של ישראל אהרוני ואייל שני
ישראל אהרוני | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

באודישנים של "מאסטר שף" (הערב, חמישי) נראה שישראל אהרוני פשוט יודע הכל. הוא מפרק כל מנה לסך כל חלקיה, הוא יודע בדיוק מאיפה מגיע כל מרכיב ואפילו קולע לא פעם לבן אדם שעומד להופיע רגע לפני האודישן. עוד רגע כבר נגיע לשלב הנבחרת אבל לפני זה היינו חיביים לקבל מהשף הבכיר עשרה מתכונים של פעם בעשור לכבוד, ניחשתם נכון, עונת העשור.

פסטה בולונז

פסטה תמיד באה בטוב ויש לא מעט מתכונים נהדרים אפשר להכין, אבל יש לנו תחושה שהמתכון הבא הולך להפתיע אתכם בענק: הגרסה הזו לרוטב הבולונז היא קלילה ופשוטה.

פסטה ברוטב בולונז
צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוף בדבש בסיר אחד

העיקרון הוא פשוט, מכניסים את כל מוצרי המנה לסיר, מערבבים ומעבירים לתנור או לכיריים, וכעבור שעה קלה, המנה מוכנה והיא כוללת בה את כל מה שמנת אוכל טובה צריכה. שף ישראל אהרוני במתכון לעוף בתנור עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש בקלי קלות.

עוף עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש
עוף עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש | צילום: ישראל אהרוני
פרסומת

פיתה בוכרית עם תבשיל בקר וייטנאמי

עם כמה שהמראה של אהרוני מתעתע, המתכונים הבוכרים שלו כובשים אותנו בכל פעם מחדש. ואם זה כולל בצק שמונח מעליו תבשיל בכלל קנינו.

המנה של אהרוני
האם השופטים יזהו? | צילום: מתוך מאסטר שף, קשת

חזה עוף במחבת עם שמן זית, לימון, חרדל ודבש

אהרוני יצר מתכון שהוא לכאורה פשוט, אבל הכי טעים ושימושי: חזה עוף, גרידת לימון ובצל ירוק, תיבול של דבש וחרדל - ויש לכם מעדן.

חזה עוף עסיסי
חזה עוף עסיסי | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

שניצלונים משודרגים

בניגוד לשניצל רגיל, את רצועות חזה העוף הפעם לא ציפינו בביצה אלא במעין בלילת נאגטס, ואחריה פירורי הלחם המסורתיים. התוצאה? שניצלים שמנמנים יותר, פריכים יותר, עסיסיים יותר ואלוהים, כמה טעימים.

שניצלונים משודרגים
שניצלונים משודרגים | צילום: Fanfo, ShutterStock
פרסומת

חצילים מאודים

אחד המתכונים הכי קלאסים של אהרוני - חצילים ברוטב אסייתי של סויה, שום, צ'ילי ועוד. תענוג שאתם הולכים להתמכר אליו שיש בו רק כפית שמן אחת.

חציל מאודה
חציל מאודה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

טארט תפוחים

תפוחי עץ אפויים ומקורמלים, בצק עלים דק ופריך ועל כל זה גלידת וניל. מה צריך יותר? ישראל אהרוני קיבל תפוחים הופך אותם לטארט תפוחים דק בחמאת קרמל, שגם אתם יכולים להכין.

טארט תפוחים של אהרוני
צילום: ישראל אהרוני

פרנץ' טוסט

כשמכינים פרנץ' טוסט כמו שצריך (מה זה כמו שצריך? תכף) מקבלים לא רק את הארוחה הכי כיפית בעולם, אלא מנה שנשארת טעימה גם כשהיא מתקררת, ואפילו ביום למחרת. מה הסיכוי שבאמת יישאר משהו? זאת כבר שאלה אחרת. קבלו את הפרנץ' טוסט של אהרוני לבוקר של הנאה בלי לדפוק חשבון.

פרסומת
פרנץ' טוסט - ביס
פרנץ' טוסט - ביס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אושפלאו

לא אמרנו אהרוני בלי בוכרה ולא אמרנו בוכרה בלי אהרוני. האושפלאו האולטימטיבי של מלך האושפלאו הישראלי עשיר באורז, עוף, בשר כבש וגזר, יש בו גרגירי כמון וראשי שום, יש לו את כל הנשמה שצריכה להיות באושפלאו, ועוד.

אושפלאו בסיר
אושפלאו בסיר | צילום: yatsyna.s, shutterstock
פרסומת

קציצות אורז דביק

בגדול סוד הסטיקי רייס של אהרוני הוא אורז דביק ייעודי, שמושרה זמן רב במים ואחר כך מאודה עד לריכוך. את האורז המוכן מקצצים לקציצות, ופשוט מטגנים בשמן. אל דאגה, הקציצות מוגשות עם אחלה אחלה רוטב, שגם המתכון שלו בפנים.

סטיקי רייס
סטיקי רייס | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר