mako
פרסומת

מתכונים לשבועות: מאפים מומלצים

רוצים לצאת המלכים הבלתי מעורערים של ארוחת שבועות? הנה המתכונים שיעזרו לכם לעשות את זה. מממש פשוט לדי מסובך - מתכוני המאפים שאנחנו הכי אוהבים. כי עם כל הכבוד לעוגות גבינה, החגיגה האמיתית היא המלוחים

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
קובנה שום ועשבי תיבול
קובנה שום ועשבי תיבול | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

אנחנו אוהבים פשטידות, באמת. למעשה, אנחנו מחכים לשבועות רק כדי שנוכל לצרוך עוד ועוד מהן, בלי להרגיש צורך ללוות אותן בבשר (טוב נו, אותן וגם בלינצ'ס). ובכל זאת, בשביל להרים שולחן שבועות לתפארת - צריך יותר מזה. צריך גם איזה מאפה ממשפחת המאפינס, אולי איזה לחם שאף אחד לא טעם כמוהו, וגם מאפי פילו אישיים יכולים לתת יופי של עבודה. כל זאת ועוד - ממש כאן.

בואיקוס

לא משנה מה אתם מכינים לארוחת שבועות, אנחנו תמיד מרגישים שבואיקוס - או בשמם הגנרי "לחמניות גבינה" - הם סוג של מאסט בארוחה כזו (אלא אם כן אתם מחפים על היעדרם במאפינס הולמים, הצעות בהמשך). המתכון למטה הוא של רות סירקיס מתוך ספר מתכוני הבראנץ' שלה, שמבטיח מתכונים מפנקים שמתאימים במיוחד לאירוח. בואיקוס - לחמניות גבינה עגלגלות ויפות שמתאימות ביותר לשולחן שבועות. 

בואיקוס – לחמניות בלקניות
בואיקוס – לחמניות בלקניות | צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

והנה עוד מתכון מתוך הספר "סיפור בולגרי", עם גבינה לבנה, בולגרית וקשקבל.

לחמניות גבינה בואיקוס
לחמניות גבינה בואיקוס | צילום: צביקה מאיר, ידיעות ספרים

קובנה שום ועשבי תיבול

את הקובנה הזו לא אופים לילה שלם אלא רק 45 דקות, כך שלא צריך להילחץ מענייני זמנים (מעדיפים לילה שלם? אפשר, זה פשוט לא חובה). יתרון נוסף של הקובנה הזו זה שהיא אפילו יותר ממכרת מקובנה רגילה, עם התוספת של השום והעשבים. החיסרון: היא משביעה מאוד, ועלולה לסתום את האורחים שלכם עוד לפני שהגיעו לפשטידות

קובנה עם חמאת שום ועשבי תיבול
קובנה עם חמאת שום ועשבי תיבול | צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

פיצה ביתית בלי טאבון

בשנים האחרונות כולם נהיו מומחים לפיצה. מתפיחים 72 שעות, מתגאים בטאבון שבמרפסת, שמנפיק פיצות בדיוק כמו במסעדה! טוב, אולי לא כולם. אולי אפילו לא רובם. אז לכל מכיני הפיצה שלא עשו דוקטורט בתחום - הנה מתכון מעולה.

פיצה ביתית של חנושה
פיצה ביתית של חנושה | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לחם בריוש

אם אתם בעניין של פלטת גבינות טובה, מה דעתכם ללוות אותה בלחם שיעשה לה הרבה כבוד?

לחם בריוש של עדיקוש
לחם בריוש של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לחמניות חמאת שום ומוצרלה

לחמניות בייגלה ירושלמי ממולאות חמאת שום ומוצרלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה
לחמניות בייגלה עם חמאת שום ומוצרלה | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
פרסומת

פרעצל פיצה

מתכון דומה אך שונה: הווייב הוא עדיין וייב מושחת, אבל הפעם הטעמים הם טעמי פיצה, והבסיס - בצק של פרעצל. 

פרעצל פיצה. תמיד תמיד מצליח
פרעצל פיצה. תמיד תמיד מצליח | צילום: קרן אגם, mako אוכל

בויוס

אין כמו שבועות כדי להרוויח תהילת בשלנים משקיענים, ומה יקנה לכם את המעמד הנכסף יותר מבויוס תוצרת בית פרום סקרץ'?

בויוס מנגולד וגבינות
בויוס מנגולד וגבינות | צילום: נופר צור, mako אוכל

קיש בצל וכרישה

חג הקישים, והנה קיש שמשלב כרישה ובצלים מטוגנים ורכים עם גבינות, ומעוטר בקראמבל שזוף וחתיכי. לא מספיק? הקמח הוא קמח מלא. 

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - תקריב
תתקרב אלינו עוד קצת | צילום: נופר צור, mako אוכל

בורקס גבינה משולשים

מאז שאימצנו את המתכון המעולה הזה אנחנו מכינים בורקס לא מעט בשבתות, ומתקשים מאוד להתאפק שהחמודים האלה יתקררו כדי שנוכל להכניס אליהם ביצה ומלפפון חמוץ. 

בורקס גבינה כמו בדוכנים
בורקס גבינה כמו בדוכנים | צילום: נופר צור, mako אוכל
פרסומת

בורקיטס חציל וגבינות

ובניגוד לבורקס מלמעלה, כאן אנחנו מכינים לבד את הבצק הפריך של הבוריקטס וגם קולים בעצמנו את החציל למלית. התוצאה שווה את העבודה, תאמינו לנו. 

בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות
בורקיטס גדולים עם חציל וגבינות | צילום: נופר צור, mako אוכל

משולשי פילו עם פטה ודבש

חמישה מרכיבים - דפי פילו (שהעברתם למקרר ערב קודם), גבינת פטה טובה, שמן זית, שומשום ודבש. את כל זה מקפלים למשולשים פריכים והכנתם חטיף מושלם לחג. 

מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש
מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בורקס ענק

למרבה השמחה, החבר'ה מבורקס ליאון נידבו לנו את המתכון שלהם לצ'וקור - בורקס פילו עצום בגודלו, שיכול להשביע משפחה שלמה. בחוץ פילו פריך וטעים, בפנים תערובת של גבינות ותרד. והכל יפה ומגרה שזה לא ייאמן.

צ'וקור פילו במילוי גבינה ותרד טרי
צ'וקור - שבלול פילו ענק. שווה! | צילום: יולה זובריצקי, מאפה ליאון
פרסומת

מאפי גבינה אישיים

המתכון המלוח שיוציא אתכם אופים מוכשרים, באמת במינימום מאמץ. הלוק - של מאפינס, המרקם - של פחזניות, הטעם פצצה והעבודה? כלום בפיתה.

פופאוברס עם גבינת רוקפור
מאפי גבינה אישיים. כל השלבים מצולמים! | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיצה ביאנקה

שבועות הוא הזדמנות מעולה לעשות כבוד לפיצות הלבנות - אלה שאינן מרוחות ברוטב עגבניות אבל מתהדרות בתוספות מקסימות וטעימות לא פחות. במתכון הזה, של שי ברנדס, יש כל מיני גבינות, וגם ריקוטה משודרגת שמכינים לגמרי לבד.

מקלות זיתים וגבינות של לחמים

לא כל אחד בנוי לאפייה ביתית של המקלות האלה - מדובר במתכון מורכב יחסית - אבל מי שיחליט ללכת על זה צפוי לגעת בשמיים. מנת הדגל של מאפיית לחמים המצוינת - בצק שמרים, זיתים בשני צבעים והרבה גבינה - עכשיו אצלכם בבית. שווה בטירוף.

מקלות זיתים באדיבות מאפיית לחמים
מקלות זיתים. אפשר להכין כאלה בבית! | צילום: דניאל לילה
פרסומת

כרובית אפויה בבשמל

ומכאן למתכון הכי פשוט בספר - כרובית עם רוטב קרמי של חמאה, חלב, קמח ותבלינים. מתכון של מסעדת הום-מייד, שאפשר להרחיב גם לירקות אחרים. ההצלחה מובטחת.

כרובית אפויה בבשמל
כרובית בבשמל. תבואי כל יום | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור


לחם גבינות ושום נתלש

אוהבים לחם שום? אם כן, אתם צפויים ליפול שדודים לרגלי המתכון הזה, של חן שוקרון שלנו. מדובר בהמצאה ששווה את משקלה בזהב: מעין כיכר של לחם גבינות ועשבי תיבול, שנתלשת לפרוסות אישיות דקות וריחניות. כיכר אחת כזו על השולחן, ואתם זוכים באות המארחים המוצלחים לכל חייכם.

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש
לחם גבינות ושום נתלש. כוכב הארוחה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


והנה גרסה נוספת, אחת שלא דורשת התפחות וגם לא לישה, אבל יוצרת רכה רכה. 

לחם שום בחמישה מרכיבים
לחם שום בחמישה מרכיבים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פרסומת

מאפה תרד וגבינות

והנה עוד מתכון של חן שוקרון, אבל הפעם מהפשוטים. שתי שכבות של בצק עלים, וביניהן תערובת טעימה של תרד, בצל מטוגן וגבינות (אנחנו הכנו עם קשקבל ופטה, אתם יכולים לעבוד עם מה שאתם הכי אוהבים). רבע שעה עבודה - ואת השאר עושה התנור.

מאפה תרד וגבינות
מאפה תרד וגבינות. פשוט פשוט | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מאפינס פטריות ושמנת חמוצה

את המתכון הזה שווה לכם לשמור לימים שבהם העצלנות תוקפת, ואתם בכל זאת רוצים להגיש משהו מזין וטעים לארוחת הערב. מטגנים בצל ופטריות, מערבבים עם עוד כמה חומרים בסיסיים, ולתנור.

מאפינס גבינות ופלפל קלוי

עוד סוג של מאפינס, שהם גם פשוטים להכנה וגם ייצוגיים להפליא. יש לנו כאן קוטג', פטה ופלפלים קלויים, שאפשר להכין לבד או לקנות בצנצנת - זה יוצא טעים כך או כך. שוחרי הבריאות ישמחו למצוא במתכון גם שיבולת שועל.

מאפינס פלפלים קלויים
מאפינס גבינות ופלפל קלוי. אפשר לקנות את הפלפל, לא צריך להכין | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

סמבוסק גבינות

קחו בצק שמרים בסיסי, קרצו ממנו עיגולים ומלאו בתערובת הכי פשוטה שיש של גבינה צהובה מגוררת ובולגרית. קצת על המחבת, קצת בתנור, והתוצאה - סמבוסק פשוט מושלם, שייגרום לכם לא להסתפק עוד בזה הקנוי.

בורקס פילו עם תרד וגבינות

פשוט בטירוף, טעים בשגעונות והמלית יכלוה להכיל איזו תערובת גבינות שתעדיפו. קל לאללה, רק לדאוג לבצק פילו מופשר.

לא נורא אם קצת נסדק
לא נורא אם קצת נסדק | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
פרסומת

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

במתכון הזה אין גבינות, ובכל זאת אנחנו מוצאים אותו מתאים פיקס לשולחן שבועות. יש בו פילו, שהוא הבצק האידיאלי למאפים מהסוג הזה, ובתוכו תערובת של פירה עם פטריות ובצל מטוגן. פשוט ומצוין. הקרדיט ליהולמה לוי מביסטרון יהלומה בשוק לוינסקי.

עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה
מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות. אויש זה טעים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל