
בורקיטס גדולים עם חציל וגבינותאחרי שעשינו קיצורי דרך, השבוע אנחנו מכינים לבד את הבצק לבורקיטס הפריכים שלנו, ובשביל המילוי נקלה חציל ונשדך לו גבינות מלוחות. זה יוצא פגז. וגם אם המילוי נוזל קצת החוצה, אז מה? זה רק עוד יותר מגרה![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1קולים חציל שלם בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים אותו, נותנים לו להצטנן מעט, חותכים לשניים, ומוציאים את בשר החציל למסננת לחצי שעה. 2מערבבים עם הגבינות והחציל וממליחים מעט. 3מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת היידיים מועכים את החמאה עם הקמח עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד. אם הבצק מעט דביק - אפשרלהוסיף כף שתיים קמח ולייצב אותו. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכיניסים למקרר לחצי שעה. 4כשהבצק מוכן לעבודה, מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 5מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי חצי ס״מ. איזה מילוי טעים, לקחת את החתיכה שנשפכה ולזלול|צילום: נופר צור, mako אוכל6בעזרת קורצן גדול (אני השתמשתי בקורצן בקוטר 13 ס״מ) או כלי עגול אחר קורצים עיגולים מהבצק. 7ממלאים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית וסוגרים את עיגול הבצק לשניים, לצורת ירח. מהדקים בקצוות ומניחים על תבנית האפייה. בעזרת מזלג עוברים על השוליים ומהדקים את הקצוות. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 8אופים כ 20-25 עד שהבורקיטס שזופים ויפים. אוכלים חם. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** הבורקיטס הכי טעימים סמוך להכנתם, אבל אפשר להקפיא ואתם בעודם טריים,ולהפשיר ולחמם. ** אם אין שמנת חמוצה לבצק אפשר להמיר בגבינה לבנה או יוגורט. ** אפשר למלא אותם בכל מלית שהיא לא גבינה, כמו חצילים או פטריות ובצל או אפילו בשר. ** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק לנטורינה/מחמאה ואת השמנת החמוצה בביצה או מים קרים, ולהשמיט את הגבינות מהמילוי. קשה לחכות שהם יתקררו לפני הביס הראשון|צילום: נופר צור, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |