אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

בויוס (בורקס) מנגולד וגבינות

היום, חברים, אנחנו לא מתקתקים שום דבר ולא מוציאים בצק מהמקפיא. היום אנחנו מכינים בויוס פרום סקרץ', בצק והכל, ומיד מזמינים את כל המשפחה כדי להשוויץ. תגידו אתם, יש יותר מגרה מהבורקס הזה בעולם כולו?

|mako אוכל| פורסם07:04
בויוס מנגולד וגבינות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.7102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (10 יחידות):

  • 600 גרם (4 ורבע כוסות) קמח לבן
  • כפית וחצי מלח
  • 2 כפיות שמן קנולה (או כל שמן אחר)
  • כפית וחצי חומץ רגיל (אפשר חומץ בן יין או וודקה או עארק)
  • כוס ושלושת רבעי מי ברז חמימים
  • שמן לכיסוי הכדורים (לא להכניס לבצק)

למילוי:

  • 300 גרם גבינה בולגרית או פטה
  • 150 גרם גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת)
  • מכל קוטג'
  • 2 צרורות מנגולד טרי (החלק הירוק בלבד), קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור

להברשה לפני אפייה:

  • ביצה טרופה עם מעט מים
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מכינים קערת פלסטיק גדולה, שתספיק ל-10 כדורים בגודל כדור טניס.

2מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, מלח שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך מוסיפים את רבע הכוס הנוספת.

בויוס מנגולד וגבינות - מבט מבפניםטוב לא באמת חשבתם שנחכה, נכון?|צילום: נופר צור, mako אוכל

3מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומעצבים כל חתיכת בצק לכדור.

4שופכים קצת שמן לקערת הפלסטיק ומניחים בתוכה את כל הכדורים, אחד ליד השני. מוזגים פנימה שמן שיכסה את כל הכדורים עד למעלה, והופכים את הכדורים כדי לוודא שהם משומנים מכל הצדדים. מניחים לשעתיים בצד (או ללילה במקרר).

>> לבלוג של קרן אגם

בויוס מנגולד וגבינות - כדורי הבצקכדורי הבצק|צילום: נופר צור, mako אוכל

5מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הגבינות והמנגולד ומתבלים במלח ופלפל.

6מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לידכם.

7מניחים כדור בצק על משטח העבודה ופותחים אותו בעזרת הידיים למלבן דק (הבצק מאוד נוח לעבודה, הוא ממש הולך להתגלץ' לכם בידיים).

8מניחים 2 כפות מתערובת המילוי בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לרולדה ארוכה.

בויוס מנגולד וגבינות - פותחים את הבצקפותחים את הבצק|צילום: נופר צור, mako אוכלבויוס מנגולד וגבינות - מניחים מהמילוימניחים מהמילוי|צילום: נופר צור, mako אוכלבויוס מנגולד וגבינות - ומגלגליםומגלגלים|צילום: נופר צור, mako אוכלבויוס מנגולד וגבינות - מורחים בביצהמורחים בביצה|צילום: נופר צור, mako אוכלבויוס מנגולד וגבינות - מוכן!מוכן!|צילום: נופר צור, mako אוכל

9מעצבים את הרולדה לצורת לב כמו בתמונה, דוחפים את הקצוות למטה ומניחים על תבנית האפייה. ממשיכים כך עם יתרת הכדורים.

10מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד להשחמה כ-35 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il