
לביבות ירק צבעוניותהגוון הכתום של הלביבה הוא בזכות גזר ובטטה והירוק הוא בזכות זוקיני ועירית. עכשיו, יש לכם כאן 2 אפשרויות: להכין לביבות בגודל רגיל או להכין 3 לביבות ענקיות. מה שלא תבחרו, תנו לזוקיני סחיטה כמו שצריך![]() צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד |
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מנקזים היטב את הזוקיני המגורר ושמים אותו בקערה גדולה. 2מוסיפים את הגזר והבטטה המגוררים. מוסיפים את העירית, השום המעוך, הביצים הטרופות והשמן. מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח, המלח והפלפל. מערבבים היטב. 3מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון שטוח, בעומק כ-2 ס"מ. 4כשהשמן חם לוקחים במצקת קטנה או בכף גדולה מתערובת הלביבות ושמים במחבת כמה לביבות במרחק מה זו מזו. 5משטחים מעט כל אחת מהלביבות ומטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב, כ-2-3 דקות. הופכים במרית שטוחה ומזהיבים גם את הצד השני כך שהלביבות מזהיבות-משחימות ונעשות פריכות. 6מעבירים במרית מחוררת אל צלחה גדולה מרופדת במגבות נייר. חוזרים על פעולת הטיגון עד שכל התערובת הפכה ללביבות. לביבות ירק צבעוניות של רות סירקיס|צילום: דן לב, חנוכה, הוצאת ר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמדהכנת לביבות גדולות 1עוד דרך מעניינת להכנת הלביבות היא להשתמש במחבת בינונית בקוטר 20 ס"מ, מצופה בציפוי המונע הידבקות: משמנים אותה קלות במגבת נייר טבולה בשמן, מחממים את המחבת ומעבירים אליה שליש מהעיסה. משטחים את העיסה ומחלקים אותה בכף על פני כל המחבת. מטגנים על אש די גבוהה, עד שהחלק התחתון משחים. 2מעבירים לצלחת גדולה והופכים את הלביבה חזרה למחבת כך שהצד העשוי יהיה כלפי מעלה. מטגנים גם את הצד השני. כאשר הוא מושחם מחליקים את הלביבה אל צלחת הגשה. 3חוזרים על הפעולה עם שארית העיסה ומטגנים עוד 2 לביבות גדולות. מחלקים כל אחת מהן ל-4 חלקים ומגישים חם, בתוספת של טחינה או שמנת חמוצה. המתכון מתוך ספרה של רות סירקיס,רות סירקיס - חנוכה | לביבות וסופגניות מכל העולםבהוצאתר. סירקיס, ידיעות אחרונות וספרי חמד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |