אוכל
רות סירקיס

רות סירקיס היא מחברת ספרי הבישול מהאהובים בישראל. ספריה, ובייחוד "מהמטבח באהבה" ו"ילדים מבשלים", נחשבים לסימנים של תקופה ולאייקונים, שהעלו את המודעות לתרבות האוכל המקומית והבינלאומית. סירקיס היא ילידת תל אביב ובוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים. במשך כשלוש שנים כתבה טור שבועי בעיתונים יהודיים באנגלית ברחבי ארה"ב. בארץ כתבה וערכה את מדור האוכל של הירחון "את" במשך שנים רבות, ובמקביל הגישה תכנית פופולרית בקול ישראל במשך שבע שנים. ב"מעריב היום" כתבה טור יומי במשך כשש שנים. עד היום כתבה ופרסמה סירקיס 11 ספרי בישול, שניים מהם באנגלית. ספרה "מאכלים מישראל" תורגם לשש שפות. הספר "מהמטבח באהבה" הודפס בכ-70 מהדורות ומודפס מחדש מדי שנה. בשנת 1983 הוקמה חברת ההוצאה לאור "ר.סירקיס מוציאים לאור בע"מ". במסגרת החברה יצאו לאור כ-130 ספרים, רובם ספרי בישול, אך גם ספרי ילדים, ספרי בית ומשפחה, ספרי עשה זאת-בעצמך ועוד. חלק מהספרים הם כתיבה מקורית ישראלית וחלקם מתורגמים ומעובדים משפות שונות.