תורידו את זה מהראש: 7 מתכונים להדלקת נרות
מזמינים חברים לנר ראשון? משפחה להדלקה של סוף שבוע? אל תסתבכו עם מחשבות על התפריט, כי אנחנו כבר עשינו את זה בשבילכם: מהערמונים, שיעשו חתיכת רושם בכניסה, דרך המרק, המאפים והירקות, ועד המאסט של חנוכה - לביבות (אפויות!) וסופגניות (ריקוטה!). ככה עושים את זה בסטייל

ערמונים קלויים
מתחילים עם משהו שהוא לא באמת מנה, אבל הוא אחד הנשנושים הכי כיפיים בחורף, ולא משנה מי האורחים שלכם להדלקת הנרות - הם מיד ירגישו שעשו את ההחלטה הנכונה שבאו אליכם. לערמונים קלויים יש תדמית של משהו מורכב, ששזור בגנום הצרפתי, אבל אתם יודעים מה? זה ממש ממש לא נכון. אם יש לכם ערמונים, מלח ותנור - גם אתם יכולים להיות מהאנשים שאוכלים אצלם ערמונים חמימים כשבחוץ סוער.

מרק עגבניות ואורז
אחרי הערמונים, שהיו המנה הטרום-ראשונה, אפשר להגיע למנה הראשונה הרשמית, שהיא מרק עגבניות סמיך, עם קצת אורז כמתבקש. את המרק כדאי להגיש בספלים קטנים, כי אחרת בלי שתשימו לב כולם יהיו שבעים - ואתם רק התחלתם.

בורקיטס גבינות פתוח
המאפה הזה הוא כאילו בורקיטס אבל לא באמת, ומכינים אותו מבצק יוגורט שלא מצריך שום מאמץ, לא מיקסר ובטח שלא התפחה. המילוי הוא של ביצים וגבינות - קשקבל, בולגרית, קוטג' - והתוצאה: פשוט ביס נהדר, שאחריו אי אפשר שלא להעמיס עוד כמה חמודים כאלה לצלחת.

לביבות גזר ובטטה אפויות
במתכון המקורי, של רחלי קרוט, מכינים את הלביבות האלה עם קמח נטול גלוטן. אפשר כמובן לעשות את זה, ואפשר גם להחליף בקמח רגיל. כך או כך מדובר בדרך שפויה וטעימה לצאת ידי חובת הכנת לביבות להדלקת נרות - בלי להידרש לטיגון.

שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור
שומר ובצל הם שני ירקות שהצלייה בתנור מוציאה מהם ים של יופי. הם נעשים מתוקים ממש, מתקרמלים יפה יפה, ולא ממש מזכירים את הגרסה הטרייה שלהם (שגם לה מקום של כבוד אצלנו, אל תטעו). כאן הם לא סתם צלויים אלא צלויים ומזוגגים בקצת דבש וחומץ בלסמי.

סלט יווני
מהסלטים היותר קלים להכנה, שעושים הרבה רושם - בעיקר, כך למדנו מניסיון, אם מגישים אותם בכלי גדול ושטוח. חבל לא לנצל את זה.

מיני סופגניות ריקוטה
אם אתם מרגישים שלאורחים שלכם מגיע יותר מסתםסופגניות אשל, ומצד שני ממש לא מעוניינים להיכנס לעובי הקורה של השמרים וההתפחות - סופגניות הריקוטה האלה הן בשבילכם.
חג שמח!