mako
פרסומת

תורידו את זה מהראש: 7 מתכונים להדלקת נרות

מזמינים חברים לנר ראשון? משפחה להדלקה של סוף שבוע? אל תסתבכו עם מחשבות על התפריט, כי אנחנו כבר עשינו את זה בשבילכם: מהערמונים, שיעשו חתיכת רושם בכניסה, דרך המרק, המאפים והירקות, ועד המאסט של חנוכה - לביבות (אפויות!) וסופגניות (ריקוטה!). ככה עושים את זה בסטייל

mako אוכל
פורסם:|עודכן:
יש טריק לצורה העגולה היפה שלהן
יש טריק לצורה העגולה היפה שלהן|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
הקישור הועתק

ערמונים קלויים

מתחילים עם משהו שהוא לא באמת מנה, אבל הוא אחד הנשנושים הכי כיפיים בחורף, ולא משנה מי האורחים שלכם להדלקת הנרות - הם מיד ירגישו שעשו את ההחלטה הנכונה שבאו אליכם. לערמונים קלויים יש תדמית של משהו מורכב, ששזור בגנום הצרפתי, אבל אתם יודעים מה? זה ממש ממש לא נכון. אם יש לכם ערמונים, מלח ותנור - גם אתם יכולים להיות מהאנשים שאוכלים אצלם ערמונים חמימים כשבחוץ סוער.

ערמונים קלויים
ערמונים קלויים|צילום: Anzhela Shvab, shutterstock

מרק עגבניות ואורז

אחרי הערמונים, שהיו המנה הטרום-ראשונה, אפשר להגיע למנה הראשונה הרשמית, שהיא מרק עגבניות סמיך, עם קצת אורז כמתבקש. את המרק כדאי להגיש בספלים קטנים, כי אחרת בלי שתשימו לב כולם יהיו שבעים - ואתם רק התחלתם.

מרק עגבניות ואורז
מרק עגבניות ואורז|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בורקיטס גבינות פתוח

המאפה הזה הוא כאילו בורקיטס אבל לא באמת, ומכינים אותו מבצק יוגורט שלא מצריך שום מאמץ, לא מיקסר ובטח שלא התפחה. המילוי הוא של ביצים וגבינות - קשקבל, בולגרית, קוטג' - והתוצאה: פשוט ביס נהדר, שאחריו אי אפשר שלא להעמיס עוד כמה חמודים כאלה לצלחת.

בורקיטס פתוח. חמודים כאלה
בורקיטס פתוח. חמודים כאלה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פרסומת

לביבות גזר ובטטה אפויות

במתכון המקורי, של רחלי קרוט, מכינים את הלביבות האלה עם קמח נטול גלוטן. אפשר כמובן לעשות את זה, ואפשר גם להחליף בקמח רגיל. כך או כך מדובר בדרך שפויה וטעימה לצאת ידי חובת הכנת לביבות להדלקת נרות - בלי להידרש לטיגון.

לביבות גזר ובטטה של רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט

שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור

שומר ובצל הם שני ירקות שהצלייה בתנור מוציאה מהם ים של יופי. הם נעשים מתוקים ממש, מתקרמלים יפה יפה, ולא ממש מזכירים את הגרסה הטרייה שלהם (שגם לה מקום של כבוד אצלנו, אל תטעו). כאן הם לא סתם צלויים אלא צלויים ומזוגגים בקצת דבש וחומץ בלסמי.

פרסומת
שומר צלוי
שומר צלוי|צילום: Julia Sedaeva, ShutterStock

סלט יווני

מהסלטים היותר קלים להכנה, שעושים הרבה רושם - בעיקר, כך למדנו מניסיון, אם מגישים אותם בכלי גדול ושטוח. חבל לא לנצל את זה.

סלט יווני כמו במסעדה
סלט יווני כמו במסעדה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

מיני סופגניות ריקוטה

אם אתם מרגישים שלאורחים שלכם מגיע יותר מסתםסופגניות אשל, ומצד שני ממש לא מעוניינים להיכנס לעובי הקורה של השמרים וההתפחות - סופגניות הריקוטה האלה הן בשבילכם.

חג שמח!

מצאתם טעות לשון?