נר שמיני ואחרון: מתכונים ללא טיגון
הנר השמיני של חנוכה מוצא אותנו מותשים משבע הדלקות קודמות, מחוצק'נים מרוב מטוגנים ועייפים מגירור וליבוב. אבל רוח החג עדיין מפעמת בנו, ולכן אנחנו לא אומרים נואש: מרק תפוחי אדמה וכרישה, מקלות לחם להגיש לצידו ותבנית של מיני סופגניות לקינוח - ככה אנחנו מארחים היום, ויש לנו תחושה שזו הולכת להיות הצלחה כבירה

מרק תפוח אדמה וכרישה
אם מכינים רק שלוש מנות - כל אחת מהן צריכה להיות בול. על המתכון הזה של עז תלם אנחנו סומכים שיהיה בול, ולכן בוחרים אותו בלי התלבטות לאירוח האחרון שלנו לחג זה. את הלביבות שאנחנו נמנעים מהן הערב (די, כמה אפשר) מחליפים תפוחי האדמה במרק, ולצידם מככבים כרישה (כולל החלק הירוק!), בצל, תימין, שום ו(חמאה (יוצא הכי טוב עם חמאה מובחרת של תנובה. אם צרפתים אז עד הסוף.

מקלות לחם
בדרך כלל אנחנו מגישים את המרק הזה ככה, כמו שהוא, אבל לכבוד האירוח החלטנו להוסיף לו מקלות לחם שגם אותם נכין בעצמנו, עם שומשום ועגבניות מיובשות (שאפשר להחליף בזעתר, זיתים או כל תוספת שאוהבים). הם פריכים, הם טעימים נורא, וביחד עם המרק הם יוצרים עולם קטן מושלם שלא תבינו למה לעזאזל מצפים מכם לצאת ממנו בסוף הערב.

מיני סופגניות נתלשות
מאחר שוויתרנו על לביבות, הרגשנו לא נוח להשאיר מאחור גם את סממן החג המובהק השני, הסופגניות. מצד שני, כרגע אנחנו במצב שאנחנו חוששים שכל מה שנכניס לפה פשוט יצוף למעלה בגלל תכולת השמן הגבוהה שלנו, אז מה עושים? אופים. המתכון הזה של קרן אגם יניב לכם תבנית יפה של סופגניות אפויות קטנטנות, שכל אחד תולש לו מהן אחת - ויוצא מהאירוע בלי שום צרבת שהיא.

חנוכה שמח!