אוכל
אוכל
מרקים

מרק תפוחי אדמה, כרשה ובצל

במקור הוא צרפתי, אבל מדובר במרק הכי ביתי שיש: תפוחי אדמה, בצל וכרשה - מה יותר ישראלי מזה? מרק חלבי שיגרום לכם לזעוק לחורף

|mako אוכל| פורסם07:01
מרק כרישה ובצל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.4162reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל גדול, קלוף ופרוס דק
  • 4 כרשות (שלמות), קצוצות דק ושטופות היטב
  • 4 שיני שום, קלופות (שלמות)
  • עלים מ-7 גבעולי תימין
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות חלב רגיל או חלב סויה
  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד שהם שקופים (בערך 5 דקות).

2מוסיפים את התימין והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

3מוסיפים את תפוחי האדמה, החלב והמים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (לפעולה הזו קוראים "לקפות").

4מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.

5טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.

6טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הבצל הירוק. * למרק כפרי יותר, מועכים בערך חצי מתפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל.

לבלוג של עז תלם

>> בשבוע שעבר הכנו מרק גריסים ומנגולד

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il