
מעטפות פילו בגבינת פטה ודבשזאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין לחג, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. גוזרים את דפי הפילו לרצועות ברוחב 5 ס"מ. >> עודמתכונים לראש השנה >>עוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה 2משמנים היטב כל רצועה בשמן זית ומניחים בקצה התחתון חתיכה של גבינת פטה. 3מקפלים משולש של פילו על הפטה וממשיכים לקפל שוב ושוב בצורת משולש עד סוף רצועת הפילו. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. 4מברישים את החלק העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית וזורים מעט שומשום. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון 5אופים 15 דקות, או עד שהפילו שחום ופריך. 6מוציאים מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |