מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש

זאת כנראה המנה הכי קלה ומרשימה שאפשר להכין לחג, ויש בה רק 5 מרכיבים: משולשים של עלי פילו שמחביאים קוביית פטה ומוגשים עם זילוף נדיב של דבש ניגר

|mako אוכל| פורסם07:26
מעטפות פילו בגבינת פטה ודבש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • חבילת דפי פילו, שהופשרה לילה במקרר
  • שמן זית
  • חבילת גבינת פטה איכותית
  • שומשום
  • דבש

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות. גוזרים את דפי הפילו לרצועות ברוחב 5 ס"מ.

>> עודמתכונים לראש השנה

>>עוגת דבש בחושה קלאסית לראש השנה

2משמנים היטב כל רצועה בשמן זית ומניחים בקצה התחתון חתיכה של גבינת פטה.

3מקפלים משולש של פילו על הפטה וממשיכים לקפל שוב ושוב בצורת משולש עד סוף רצועת הפילו. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

4מברישים את החלק העליון של משולשי הפילו במעט שמן זית וזורים מעט שומשום.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

5אופים 15 דקות, או עד שהפילו שחום ופריך.

6מוציאים מהתנור, מזליפים מעט דבש ומגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il