עוף אדום עם בצל
זה המתכון הראשון של ענת אלישע שעלה אצלנו, ולכן אנחנו נוטים לו חסד מיוחד, כי מאז היא הפכה לחלק בלתי נפרד מהמדור הזה עם מתכונים מעולים שמכינים בעשר דקות עבודה בלבד. מתכון הבכורה שלה היה לעוף פיקנטי בתנור עם קרם קוקוס והרבה בצל, כזה שעל הרוטב שלו אפשר להתענג שבת שלמה ועדיין לא לסיים.
אורז עננים
התלבטנו מה האורז שהכי מתאים לארוחה הזאת, רצינו להתחכם עם מנה קצת יותר מיוחדת, אבל בסופו של דבר הבנו שזה פשוט חבל. עם הרוטב של העוף הזה צריך את האורז הכי בסיסי, הכי נקי, שיאפשר לו לזרוח. המתכון של אליטה אופק הוא בדיוק כזה - אומנם פשוט אורז לבן, אבל עם איכויות של ענן על המזלג.
סלט קינואה וכרובית צלויה
אז אורז שילווה את העוף יש לנו, אבל אנחנו לא מסתפקים בזה. התוספת השנייה שלנו לארוחת השבת משלבת גם קינואה, גם כרובית צלויה - מהאהבות הגדולות שלנו בחיים שפשוט לא עוברות עם השנים - וגם ירקות טריים. סלט קליל וכיפי, שיש בו את כל מה שצריך בכל ביס מחדש.
מתכון לסלט קינואה וכרובית צלויה
עוגת סולת תפוזים
עוגת סולת עם מיץ תפוזים היא קלאסיקה אצל המון משפחות, ואיפה שעדיין לא - זה כנראה רק כי לא טעמו את האחת הנכונה עדיין. קל קל, מהיר מהיר.
שבת שלום!