עוף בזעתר ומג'דרה

הרבה מתכונים של נוף עתאמנה עשו את דרכם לפנתיאון הפרטי שלנו, וזה אחד הראשונים שאימצנו. למעשה יש כאן שני מתכונים: אחד לעוף בזעתר - שילוב טעמים שיש לנו הרגשה שלא ניסיתם, ואנחנו לגמרי ממליצים לכם לנסות; והשני - מג'דרה. ה-מג'דרה. זאת שאנחנו מכינים בקביעות מרגע שפגשנו לראשונה במתכון הזה ועד עצם היום הזה. בקיצור, תכינו את המנות האלה, ואנחנו מבטיחים לכם שזאת לא תהיה הפעם האחרונה.

למתכון: עוף בזעתר ומג'דרה

שומר צלוי (צילום: Julia Sedaeva, ShutterStock)
שומר צלוי | צילום: Julia Sedaeva, ShutterStock

שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור

אם גם אתם, כמונו, נתקלתם בשומרים בסופר והם היו כל כך יפים שפשוט לא יכולתם להשאיר אותם שם - זה מה שאנחנו ממליצים לכם להכין איתם. מנה פשוטה, שהיא בבחינת מעט המחזיק את המרובה: פלחי שומר ובצל סגול צלויים עם דבש, חומץ בלסמי, וכמובן שמן זית ומעט תימין.

>> למתכון: שומר ובצל סגול מזוגגים בתנור

סלט גזר וכוסברה

גזר מגורר, כוסברה קצוצה, ורוטב שעשוי ממיץ לימון, שמן, דבש ו - כאן ההפתעה - נגיעה קטנה של רוטב צ'ילי מתוק. 

>> למתכון: סלט גזר וכוסברה

רוזלך לוטוס בתבנית (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
רוזלך לוטוס בתבנית | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

רוזלך לוטוס

יא וולי איזה קינוח זה. בלי צחוק, אחת המתוקים שהכי כיף בעולם לסגור איתם ארוחה (וגם להתחיל איתם ארוחה, ואם הם הארוחה עצמה - בכלל טוב). מדובר בבצק שמרים, זה נכון, הדמיון למגולגלות התמרים הקבועות שלכם הוא חיצוני בלבד, אבל האמינו לנו: שווה כל שנייה שתשקיעו בו, והרבה הרבה יותר.

>> למתכון: רוזלך לוטוס