אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

עוף עם מג'דרה של פלאחים

עדיין מחפשים את המג'דרה של חייכם? תנו לנוף לפזר אחת ולתמיד את הערפל, וללמד אתכם איך מכינים מג'דרה אמיתית והכי טעימה שיש. ומה ליד? שוקיים בלימון וזעתר, מעולה ששאלתם

|mako אוכל| פורסם07:00
עוף עם מג'דרה של פלאחים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.8269reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לעוף:

  • 6 שוקיים
  • מיץ מלימון גדול או מ-2 קטנים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות תערובת זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שליש כוס שמן (רגיל או זית)

למג'דרה:

  • כוס עדשים שחורות
  • 2 בצלים גדולים או 3 בינוניים
  • חצי כוס שמן זית
  • כוס בורגול גס
  • מלח
  • קורט בהרט (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1מתחילים עם העוף: מערבבים את השוקיים עם כל שאר החומרים ומשאירים בצד לחצי שעה לפחות. בינתיים אפשר להתחיל להכין את המג'דרה (ראו מיד). מעבירים לשקית קוקי ואופים ב-200 מעלות כ-40 דקות.

2המג'דרה: שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם ליטר וחצי מים לא מומלחים 20-25 דקות, עד שהן רכות אבל לא עיסתיות. כדאי להתחיל לבדוק אותן כבר אחרי רבע שעה, כדי לא לפספס את הנקודה שבה הן מתרככות.

3בינתיים חותכים את הבצלים לחצאי עיגולים, ומטגנים במחבת עם שמן הזית עד שהם חומים מאוד. שנייה לפני שהם מתחילים להישרף מוסיפים למחבת חצי כוס ממי הבישול של העדשים, וממשיכים לבשל את הבצלים על אש נמוכה כ-5 דקות (ללא כיסוי). בסוף הבישול הבצלים נמסים מעט ומתקבל מעין רוטב חום. מכבים את האש ושומרים בצד.

4מסננים את העדשים ושומרים בצד את מי הבישול שלהן. מחזירים את העדשים לסיר ומוסיפים את הבורגול, את הבצלים עם השמן והנוזל וכוס וחצי של מי בישול העדשים.

5מתבלים במלח ובקורט בהרט אם רוצים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בבורגול כ-10-13 דקות. משאירים מכוסה כ-10 דקות נוספות, ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו סינייה של דג ובורגול

>> רוצים משהו חלבי דווקא? הנה קיש סלק מגניב

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il