אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

רוזלך לוטוס

המתוקות האלה מקפה לנדוור נראות כמו רולדות בצק פריך, אבל מדובר בעוגיות מבצק שמרים, רכות שזה לא ייאמן. אומנם נדרשת פה הכנה של בצק שמרים, אבל כפיצוי האפייה נמשכת רק כמה דקות בודדות, והתוצאה באמת מדהימה

|mako אוכל| פורסם08:46
רוזלך לוטוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5921reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-35-40 יחידות:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לחם או קמח לבן
  • 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים
  • רבע כפית מלח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים

למילוי:

  • צנצנת ממרח לוטוס (אפשר עם שברי עוגיות)

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים מלח, שמן ואת המים - לא הכל בבת אחת. מתחילים עם שלושת רבעי כוס וממשיכים רק עד שהבצק הופך לכדור.

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

רוזלך לוטוס בתבניתרוזלך לוטוס בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3לשים כ-10 דקות, מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

4מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

5מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.

6בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

רוזלך מוגשיםרוזלך מוגשים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן דק בעובי כ-2 מ"מ, ומורחים בעזרת ספטולה או כף ממרח לוטוס בנדיבות ומגלגלים לרולדה.

8חותכים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה ברווחים קטנים.

9אופים 4-7 דקות, עד שהרוזלך מקבלים ממש מעט צבע ותופחים. אל תתפתו לאפות אותם יותר מדי כי הם יאבדו מהרכות שלהם.

10מוציאים, מקשטים במלא אבקת סוכר וטורפים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il